Äppelpaj med kokos

Recept på äppelpaj med kokos – en smulpaj med äpplen och kokosflingor! Mycket gott och enkelt recept. Ett recept på smulpaj med kokos och kanel som är en mycket god smakkombination! Prova detta recept!Ingredienser: 4 små äpplen ¾ tsk malen kanel ¼ – ½ dl socker 1 msk potatismjöl Smuldeg: 75 g smör eller margarin … Continue reading Äppelpaj med kokos

Inlägget Äppelpaj med kokos dök först upp på Äppelpaj.se.

Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj – en riktig god och knäckig äppelpaj recept. Ett enkelt recept på en av de godaste och knäckigaste äppelpaj recepten. Tillagningstid ca 20 minuter Svårighetsgrad Lättlagat Ingredienser (6 portioner) 6 medelstora höstäpplen 2 dl vetemjöl 2 dl socker 100 g smör Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Skölj äpplena, ta ur kärnhusen. … Continue reading Knäckig äppelpaj

Inlägget Knäckig äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Rabarberpaj med havregryn
Knäckig rabarberpaj med havregryn! Ett enkelt och härligt recept för att göra en knäckig rabarberpaj med havregryn. Det tar endast 20 minuter att tillaga rabarberpajen! Ingredienser 4-5 rabarber stjälkar (stora) 150 g smör 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1/2 dl grädde,visp- eller mellangrädde 1/2 dl sirap 1/2 tsk bakpulver Beredning – gör […]
Bästa rabarberpajen

Kanske den godaste och bästa rabarberpajen du har ätit i ditt liv trots att det är en enkel smulpaj gjord på rabarber. En enkel smulpaj recept gjord på rabarber från tidningen Vår bästa mat!

Ingredienser

(4-6 portioner)

Pajfyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2-1 dl socker
  • 1 dl mandelspån

Smuldeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 75 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin

Gör så här

Godaste rabarberpajenSätt ugnen på 200 grader.

  1. Skölj, ansa rabarbern och skär i 1-2 cm stora bitar.
  2. Lägg rabarberbitarna i eldfasta portionsskålar eller en ugnsform.
  3. Blanda socker och potatismjöl. Fördela över rabarbern och rör om lite.
  4. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
  5. Riv mandelmassan grovt.
  6. Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa.
  7. Strö över smuldegen över rabarbern.
  8. Strö över mandelspån.
  9. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.

Servering

Serveras med vaniljvisp!

Originally posted 2013-05-29 22:02:27. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Bästa rabarberpajen dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med kokos

Recept på rabarberpaj med kokos – en smulpaj med rabarber och kokosflingor! Ett mycket enkelt och gott rabarberpaj recept. Ett rabarpaj recept gjord på smulpaj med kokos och kanel som är en mycket god smakkombination! Prova detta recept!Ingredienser:
4 stjälkar rabarber (stora)
¾ tsk malen kanel
¼ – ½ dl socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg:
75 g smör eller margarin
1 ¾ dl vetemjöl
½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ¼ dl kokosflingor

Gör så här:
Skala rabarber och skär stjälkarna i 1 centimeters skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, kanel och socker.

Smuldeg:
Blanda alla ingredienser utom margarinet. Tillsätt sedan margarinet och finfördela det till en grynig massa. Fördela smuldegen över rabarberna.

Grädda mitt i ugnen ca 25 min i 200 ºC.

Servera gärna med vaniljvisp.

Originally posted 2009-09-15 12:57:02. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med kokos dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberkaka med mandelmassa

En enkelt och gott Rabarberpaj recept med mandelmassa.

Rabarberpaj med mandelmassa är supergott och recept är enkelt göra. Receptet på Rabarberpajen med mandelmassa här nedan räcker för ungefär 4-6 personer.

Ingredienser

(4-6 portioner)

  • ca 500 g rabarber (4-6 rabarberstjälkar)
  • 100 g vetemjöl
  • 150 g socker
  • 75 g florsocker
  • 100 g smör
  • 150 g ODENSE Mandelmassa 50/50

Garnityr – pynt

  • 50 g ODENSE Mandelmassa 50/50.

Tidsåtgång: ca. 15 minuter

Gör så här

  1. Sätt på ugnen, 210º grader
  2. Skölj, ansa rabarbern och skär i mindre bitar!
  3. Koka rabarberbitarna 2-3 min i vatten.
  4. Blanda mjöl, socker och florsocker.
  5. Smula kallt smör i smeten.
  6. Riv till sist ODENSE Mandelmassa 50/50 grovt och vänd ned den i smeten litet i sänder.
  7. Lägg rabarbern i ett litet eldfast fat och fördela smuldegen över dem.
  8. Pynta med riven marsipan.

Originally posted 2009-09-17 01:55:00. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberkaka med mandelmassa dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj – enkelt och gott recept

Rabarberpaj – en riktigt god och enkel rabarberpaj!

Ingredienser:

( ca 8-10 portioner, tidsåtgång ca 60 minuter)

Ingredienser till pajdeg:

6 dl vetemjöl
250 g margarin eller smör
4-6 msk vatten

Ingredienser till pajfyllning:

ca 1 kg rabarber (ca 2 liter skurna)
2-3 dl socker
2 msk potatismjöl

1 ägg, pensling

Gör så här:

Ta fram en skål och häll i mjölet. Skär margarin eller smör i småbitar och häll i skålen – ska helst vara kylskåpskallt. Ta en gaffel och förfördela margarinet (eller smöret) till en smulig massa – var inte rädd att använda fingertopparna ifall det skulle behövas! När du fått en smulig massa ska du tillsätta vattnet. Du måste vara snabb och arbeta blandningen tills du får ihop en deg. Forma degen till en tjock rundel och låt den vila övertäckt i kylskåpet i ca 30 minuter. Under tiden förbereder du pajfyllningen.

Sätt på ugnen, 225º! Skala eller drag av rabarberskalet på grövre stjälkar. Skär rabarbern i tunna skivor. Lägg rabarberskivorna, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form, rör om så att det blandas ordentligt.

Ta fram degen från kylskåpet och gör en rulle av ca 1/3 av degen. Tryck degrullen mot hela insidan av formens kant. Kavla ut resten till ett galler eller lock.

Pensla rabarberpajen med ägg och lägg in den i ugnen! Grädda pajen tills den får en gyllene färg (ca 25-30 minuter)!

Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde!

Originally posted 2013-05-29 15:06:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj – enkelt och gott recept dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rostfranska – godaste receptet!

rostbröd_rostfranska
En riktig favoritmorgon, speciellt en helg är för mig en stor kopp earl grey the & rostat franskbröd med prästost. Radion på i bakgrunden och en rykande ny tidning att bläddra i. Ännu bättre blir det om brödet är hembakat. Det finns nog egentligen inget som slår bröd man bakat själv som man stoppar i brödrosten, inte ens i närheten av dagens köpebröd, så mycket godare.

Dessa franskbröd eller rostfranska är busenkla att baka. Skiva sedan bröden och frys in till helgens långfrukost, då är du väl förberedd. Ja, jag vet det är bara tisdag idag men snart är det helg igen! ;-)

2 franskbröd
Det här behöver du : 
1 pkt jäst
50 gram smör
6 dl vatten
½ dl ljus sirap
1 kg mjöl (jag tog 2/3 vetemjöl + 1/3 grahamsmjöl)
2 tsk flingsalt

GÖR SÅHÄR : 
Smula ner jästen i en degbunke, använd med fördel maskin för degen ska knådas länge…
Smält smöret och slå på vattnet, ljumma till 37 grader och slå över jästen. Tillsätt sirap och hälften av mjölet. Knåda ca 10 min. Pudra över mjöl och låt degen jäsa.

Efter 45 min kör igång maskinen igen och tillsätt resten av mjölet, spara lite utbakning dock. Tillsätt även saltet. Arbeta degen ca 10 min till. Stjälp upp på mjölat bakbord och forma snabbt ihop två avlånga bröd. Lägg i form. Låt jäsa 45 min.

Grädda i 175 grader ca 40-50 min.

franska_lantbröd
Bröden ska nu jäsa en andra gång i formarna.

rostfranska_recept
Efter 45 min.

långfranska_bröd_brödform
Och efter ytterliggare ca 45 min i ugnen…

rostfranska_recept_rosta_bröd
Höga, fina rostfranskor. Skär upp och frys in. Godare finns bara inte! :-P

The post Rostfranska – godaste receptet! appeared first on Kryddburken.se.

Knäckäppelpaj

En jättegod äppelpaj, men inget för den som bantar… Ingredienser ( Muffins 6 portioner) Ingredienser, pajdeg: 1 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 dl socker 125 g smält smör Ingredienser, fyllning: 4 äpplen 100 g smör 2 dl socker 2 msk vetemjöl 3 dl grädde 1 tsk kanel 100 g flagad mandel Gör så här: … Continue reading Knäckäppelpaj

Inlägget Knäckäppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Fias amerikanska äppelpaj

Amerikansk äppelpaj – Fias amerikanska äppelpaj med lock Fias amerikanska äppelpaj med lock är en äppelpaj som passar riktiga oss alla gottegrisar. En amerikansk rackare till äppelpaj som är söt och knäckig i smaken. Alla älskar amerikanska äppelpaj men det är inte så enkelt att få äppelpajen att bli både god och knäckig i smaken såsom … Continue reading Fias amerikanska äppelpaj

Inlägget Fias amerikanska äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.