Rabarberpaj med kokos

Recept på rabarberpaj med kokos – en smulpaj med rabarber och kokosflingor! Ett mycket enkelt och gott rabarberpaj recept. Ett rabarpaj recept gjord på smulpaj med kokos och kanel som är en mycket god smakkombination! Prova detta recept!Ingredienser:
4 stjälkar rabarber (stora)
¾ tsk malen kanel
¼ – ½ dl socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg:
75 g smör eller margarin
1 ¾ dl vetemjöl
½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ¼ dl kokosflingor

Gör så här:
Skala rabarber och skär stjälkarna i 1 centimeters skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, kanel och socker.

Smuldeg:
Blanda alla ingredienser utom margarinet. Tillsätt sedan margarinet och finfördela det till en grynig massa. Fördela smuldegen över rabarberna.

Grädda mitt i ugnen ca 25 min i 200 ºC.

Servera gärna med vaniljvisp.

Originally posted 2009-09-15 12:57:02. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med kokos dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med havregryn

Nyttigt rabarberpaj recept med havregryn – enkelt och gott recept på rabarberpaj med havregryn.

Enklaste rabarberpajreceptet för dig som gillar smulpaj med rabarber och som inte vill bli kladdig själv när pajdegen ska blandas. Ett enkelt och nyttigare rabarberpaj recept där man får en riktigt god Rabarberpaj, men utan själva kladdet. Då du inte behöver använda lika mycket smör som en vanlig Rabarberpaj så blir Rabarberpajen också nyttigare.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 rabarber stjälkar
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala och skiva rabarberna.
2. Lägg rabarberna i en ugnsfast form.
3. Strö socker och kanel över rabarberna.
4. Ta fram en bunke! Blanda havregryn, mjöl och socker i bunken. Häll över rabarberskivorna i bunken.
5. Ta fram en osthyvel. Hyvla smöret till tunna skivor och täck över mjölblandningen.
6. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills du får fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

Originally posted 2009-09-17 01:35:48. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med havregryn dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med smuldeg

Nu märks att det är rabarbertider och då måste man ju bara tillaga och äta rabarberpaj. Rabarber är ren njutning för själen! En härlig och knaprig rabarberpaj, mums!

Ingredienser

Pajfyllning

400 g rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg

1 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
2 msk socker
100 g mjölkfritt margarin

Gör så här

  • Sätt på ugnen på 225°.
  • Ta fram en bunke och blanda de torra ingredienserna.
  • Lägg i kylskåpskallt margarin i blandningen av de torra ingredienserna. Blanda allting med en gaffel först och sedan med fingrarna så att den blir smulig som en smuldeg.
  • Skölj rabarbern och dra även av skalet ifall det behövs.
  • Skiva rabarbern i skivor eller småbitar!
  • Blanda sockret och potatismjölet och blanda det sedan med rabarbern på botten av en pajform.
  • Smula över smuldegen.
  • Lägg in rabarberpajen in i ugnen tills rabarbern är mjuk och degen fått färg.
  • Rabarberpajen är färdig efter ca 20-25 minuter.

Serveringstips

Servera med grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Originally posted 2013-05-26 08:12:41. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med smuldeg dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg är en lättlagad rabarberpaj med smak av både havre och kanel – en härligt krispig rabarberpaj.

( 4 portioner)

Ingredienser

500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås

Pajdeg

1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g Svenskt Smör från Arla

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär rabarbern i skivor.
  • Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
  • Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
  • Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
  • Fördela degen över rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Serveringsförslag

Servera med lättvispad vaniljsås.

Originally posted 2013-05-25 23:26:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med smuldeg dök först upp på Rabarberpaj.se.

Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj (smulpaj) – enkel rabarberpaj recept – lätt att laga en god smulpaj med rabarber. Denna rabarberpaj är en klassiker som kan ätas med både  vaniljsås eller vaniljglass.  Rabarberpajen är härligt knäckig med knaprigt smuldegtäcke och knapriga rabarberbitar.

Ingredienser:

(6 – 8 port)

  • 3 st rabarberstjälkar (ca 3 st 30 cm långa stora rabarberstjälkar – ska bilda ett lager hackade rabarber i botten på pajformen)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker – valfritt!

Smuldeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
  • 4 tsk socker
  • 150 g smör eller margarin

Gör så här, rabarberpaj:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala eventuella  grova rabarberstjälkar med en potatisskalare. Strimla eller skiva rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
  3. Ta fram en ugnsäker form och smörj den med 1 msk smör eller margarin.
  4. Lägg rabarberbitarna i formen.
  5. Strö över socker och lite vaniljsocker

Gör så här, smuldegen:

  1. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
  2. Täck rabarbern med smuldeg.
  3. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.

 

Originally posted 2011-06-21 19:23:02. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Knäckig rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Ebbas rabarberpaj

Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare. Tillsätt ev några droppar vatten ifall degen inte vill gå ihop sig. Bred ut degen med en vattensköljd stekspade över rabarberskivorna. Sätt in i ugnen i 35 minuter. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde

Ugn: 175°
5-6 goda rabarber (skalas, kärnas ur och skärs i rabarberskivor, som läggs i en ugnsfast form)
1/2 msk kanel
1/2 msk malen kardemumma
(Kryddorna blandas väl med rabarberskivorna)

Deg:
3 dl vetemjöl
2 dl socker
200 g (!!) smör

Originally posted 2009-09-17 18:32:29. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Ebbas rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Apelsin och rabarberpaj

Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner rabarberskivorna i påsen och skaka om tills all ”krydda” fastnat på äppelbitarna. Häll ner rabarberskivorna i en pajform (inget behov av att smöra innan) och häll sedan över pajsmulorna. Ställ in i ugnen i minst 20 minuter. Ät och njut med glass!

Sätt ugnen på 225 grader.

Det här behöver du:
3dl vetemjöl
3/4dl + 2msk strösocker
1 stor tesked vanillin socker
1/2 tsk salt (vilket du kan låta bli om smöret är saltat)
150g smör
5 medelstora rabarber i tunna rabarberskivor
finrivet skal av 2 medelstora apelsiner
1 msk kanel

Originally posted 2009-09-17 18:18:16. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Apelsin och rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med kesella

Den godaste Rabarberpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå.

Ingredienser

Pajsmulor:
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smält smör

Pajdeg:
1 dl filmjölk
1 ägg

Fyllning:
1 burk (250 g) kesella
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
saften från en halv citron

2-3 rabarber

Tillagning
Rör ihop de torra ingredienserna med det smälta sockret till smulor. Ta undan hälften av smulorna och rör ner filen och ägget i resten. Bred ut smeten i en pajform (ca 25 cm i diameter). Blanda ihop fyllningen och bred ut det över smeten. Skala, kärna ur och skiva rabarberna och lägg dem över fyllningen. Avsluta med att strö över de återstående smulorna. Grädda i 200 i ca 30 minuter.

Serveras kall!

Originally posted 2009-09-17 18:44:44. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med kesella dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med havregryn

Ett enkelt och gott recept på Rabarberpaj med havregryn – enklaste Rabarberpajreceptet med havregryn.

Hör ni också till dem som gillar smulpaj med rabarber, men inte gillar att bli kladdig när själv pajdegen ska blandas till? Så är det med mig, men för något år sedan hittade jag ett recept där man uppnår ungefär samma effekt, men slipper själva kladdet. Sen är det ett plus att det går åt mindre fett också.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 rabarber
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva rabarberna. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Strö över socker och kanel.
3. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över rabarberskivorna.
4. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
5. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

Originally posted 2009-09-17 18:34:47. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med havregryn dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med smuldeg

Smörj och bröa en pajform. Skala, kärna ur och rabarberskivor rabarber och lägg i formen så att det täcker botten. Kör rabarberna på högsta effekt i micron tills de blir mjuka. Blanda margarin, socker mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och arbeta ihop till en smulig deg; antingen med fingrarna eller med elvisp. Strö kanel över rabarberna och bred ut smuldegen överst. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° tills pajen är gyllene.
Ingredienser:
rabarber
kanel
150 g margarin
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Originally posted 2009-09-17 18:15:10. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med smuldeg dök först upp på Rabarberpaj.se.