Ugnsbakad fetaost 4 port
200 g fetaost
2 spetspaprikor, röda eller gröna
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 tomater
3 msk smör
2 msk olivolja
2 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk hackad rosmarin
1 kanelstång
Saft av 1 citron
Salt och chiliflingor
Strimla lök, paprika, vitlök och stek grönsakerna mjuka i smör och olivolja på svag värme.
Lägg med kanelstången så den får avge en angenäm smak.
Krydda med örter, salt och chili. Var lite försiktig med saltet eftersom osten tillför mycket sälta.
Pressa över citronen mot slutet av stekningen.
Fördela röran i portionsformar eller i en större form. Skiva tomaterna och lägg på grönsaksröran.
Smula över fetaosten och strö över lite örter.
Ringla lite olivolja över och gratinera på grilleffekt, 250º i ca 10 minuter.
Servera till grillat eller ät som en vegetarisk rätt med en grönsallad till. Då är satsen lagom för 2.