Äntligen boksläpp
På måndag, den 8 januari, är det officiell utgivning av min senaste och femte kokbok Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.
Då ska boken som jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker finnas ute i butikerna runtom i landet.
Boken är utgiven på Bladh by Bladh förlag, här kan du läsa mer på min sida där.
Efter lite krångel med distributionen från tryckeriet och nätbokhandlarna har nu de som förhandsbeställt boken äntligen fått hem den.
Den har redan blivit sån succé så igår låg den på första plats på Adlibris över mest sålda böcker under gårdagen, alla kategorier.
Det slutade med att boken sålde slut hos dem, men nya ska vara på väg nästa vecka.
På Bokus låg den igår på femte plats på topplistan och där kan du beställa den för bara 169 kronor.
Monique le Roux Svalberg (Lifezone) har också nyligen kommit ut med en bönbok, Sköna böna.
Baljväxter är ett väldigt hett ämne just nu, det är bra att det kommer recept från flera håll så sprids kunskapen till så många fler om hur man lagar till bönor, kikärtor och linser på bästa sätt.
Här följer några röster från nöjda köpare i Moniques grupp Skönaböna på Facebook.
”Sitter just och bläddrar i min bok som kom idag – en vackrare kokbok får man leta efter och recepten lockar, åh, så hungrig jag blir!
Nu behöver jag knappast någon mer kokbok!”
”Helt ärligt så tänkte jag inte köpa några fler kokböcker, för jag får inte plats med flera.
Men jag tänkte i Thailand, vadå några in och några ut, så får det bli.
Jag är imponerad, vilka fina recept och bilder.
Några påminner om mina egna recept som jag ej delat ännu, men själva fördelningen mellan bönor och kött och annat liknar mitt sätt att tänka.
Många gånger handlar det om matematik, och jag kan räkna, men är inte en kock som Birgitta Höglund.
Det är den finaste kokbok jag sett på länge och vilka recept.
Nu känns det som jag kan lägga ner ”att dela mina recept”, men jag ska göra det ändå!
Jag får min inspiration från vegetariska tidningar, kokböcker och bloggar (många från USA) och jag ser att andra också får det .
Jag säger det igen, bästa kokboken när det handlar om Lchf + bönor.
Ett stort tack till Birgitta Höglund, Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson. Ni har ändrat min syn på bönor. Även Monique Le Roux Svalberg för hennes goda och fina recept, plus för denna grupp ”Sköna Böna”.
Kram Carita”
På bilden nedan jobbar jag och fotograf Veronica Kindblad med bilderna till kokboken på Ås Trädgård utanför Östersund.
Veronica tog fantastiskt vackra bilder av mina enkla bönrätter, så glad att vi fick göra den här boken tillsammans.
Gofika
Den här mjuka pepparkakan har blivit en favorit hos mig till julen.
Vi firar den ju sen några år nere i Turkiet, så även i år.
Jag har varit hemma i Östersund senaste veckan och firat lite förjul med nära och kära, men på måndag styr vi kosan söderut igen.
Jag föredrar att baka kakor helt utan sötning numer, man känner vaniljen och kryddorna mycket bättre när inte allt bara smakar sött.
Så prova dig fram, du kanske inte heller behöver så mycket sötning i kakorna längre?
Mjuk pepparkaka
3 ägg
100 g smör
4 dl grovriven pumpa eller zucchini
2 dl grovrivet äpple
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 msk mald kanel
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
ca 1-2 krm salt
Smält smöret i en kastrull och blanda ner pumpa/zucchini, äpple och kryddor.
Låt småputtra i 5 minuter, rör om väl så det blir riktigt blandat och låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna och vispa äggen riktigt tjockt.
Rör ner det torra i kastrullen, bland om väl.
Tillsätt hälften av äggsmeten rör om så allt blir väl blandat.
Vänd ner resten av äggsmeten, smaka av med lite salt så kommer kryddsmakerna fram mer.
Häll upp smeten i en smord ugnsform på ca 1 liter.
Grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 45 minuter.
Låt kakan svalna en stund i formen och vänd sen upp den på ett galler att kallna.
Förvara i en plastpåse i kylen och skiva upp efterhand.
Julklappsreklam
Idag tipsar jag om goda vännen och kollegan Therese Renåkers fina servetter som passar perfekt både till jul- och nyårsbordet.
Fram till julafton får du 25% rabatt på hela varukorgen i hennes webshop AllMyTesign där hon säljer sina egendesignade servetter, mandalatavlor och enkaustiktavlor.
Erbjudandet gäller till och med den 24/12 2018. Ange rabattkod ”julklapp25” i kassan.
Tavlorna är fantastiskt vackra, så ta en njutbar tur härinne i tavelgalleriet i lugn och ro.
Gofika
Den här mjuka pepparkakan har blivit en favorit hos mig till julen.
Vi firar den ju sen några år nere i Turkiet, så även i år.
Jag har varit hemma i Östersund senaste veckan och firat lite förjul med nära och kära, men på måndag styr vi kosan söderut igen.
Jag föredrar att baka kakor helt utan sötning numer, man känner vaniljen och kryddorna mycket bättre när inte allt bara smakar sött.
Så prova dig fram, du kanske inte heller behöver så mycket sötning i kakorna längre?
Mjuk pepparkaka
3 ägg
100 g smör
4 dl grovriven pumpa eller zucchini
2 dl grovrivet äpple
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 msk mald kanel
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
ca 1-2 krm salt
Smält smöret i en kastrull och blanda ner pumpa/zucchini, äpple och kryddor.
Låt småputtra i 5 minuter, rör om väl så det blir riktigt blandat och låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna och vispa äggen riktigt tjockt.
Rör ner det torra i kastrullen, bland om väl.
Tillsätt hälften av äggsmeten rör om så allt blir väl blandat.
Vänd ner resten av äggsmeten, smaka av med lite salt så kommer kryddsmakerna fram mer.
Häll upp smeten i en smord ugnsform på ca 1 liter.
Grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 45 minuter.
Låt kakan svalna en stund i formen och vänd sen upp den på ett galler att kallna.
Förvara i en plastpåse i kylen och skiva upp efterhand.
Julklappsreklam
Idag tipsar jag om goda vännen och kollegan Therese Renåkers fina servetter som passar perfekt både till jul- och nyårsbordet.
Fram till julafton får du 25% rabatt på hela varukorgen i hennes webshop AllMyTesign där hon säljer sina egendesignade servetter, mandalatavlor och enkaustiktavlor.
Erbjudandet gäller till och med den 24/12 2018. Ange rabattkod ”julklapp25” i kassan.
Tavlorna är fantastiskt vackra, så ta en njutbar tur härinne i tavelgalleriet i lugn och ro.
Gofika
Den här mjuka pepparkakan har blivit en favorit hos mig till julen.
Vi firar den ju sen några år nere i Turkiet, så även i år.
Jag har varit hemma i Östersund senaste veckan och firat lite förjul med nära och kära, men på måndag styr vi kosan söderut igen.
Jag föredrar att baka kakor helt utan sötning numer, man känner vaniljen och kryddorna mycket bättre när inte allt bara smakar sött.
Så prova dig fram, du kanske inte heller behöver så mycket sötning i kakorna längre?
Mjuk pepparkaka
3 ägg
100 g smör
4 dl grovriven pumpa eller zucchini
2 dl grovrivet äpple
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 msk mald kanel
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
ca 1-2 krm salt
Smält smöret i en kastrull och blanda ner pumpa/zucchini, äpple och kryddor.
Låt småputtra i 5 minuter, rör om väl så det blir riktigt blandat och låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna och vispa äggen riktigt tjockt.
Rör ner det torra i kastrullen, bland om väl.
Tillsätt hälften av äggsmeten rör om så allt blir väl blandat.
Vänd ner resten av äggsmeten, smaka av med lite salt så kommer kryddsmakerna fram mer.
Häll upp smeten i en smord ugnsform på ca 1 liter.
Grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 45 minuter.
Låt kakan svalna en stund i formen och vänd sen upp den på ett galler att kallna.
Förvara i en plastpåse i kylen och skiva upp efterhand.
Julklappsreklam
Idag tipsar jag om goda vännen och kollegan Therese Renåkers fina servetter som passar perfekt både till jul- och nyårsbordet.
Fram till julafton får du 25% rabatt på hela varukorgen i hennes webshop AllMyTesign där hon säljer sina egendesignade servetter, mandalatavlor och enkaustiktavlor.
Erbjudandet gäller till och med den 24/12 2018. Ange rabattkod ”julklapp25” i kassan.
Tavlorna är fantastiskt vackra, så ta en njutbar tur härinne i tavelgalleriet i lugn och ro.
Gofika
Den här mjuka pepparkakan har blivit en favorit hos mig till julen.
Vi firar den ju sen några år nere i Turkiet, så även i år.
Jag har varit hemma i Östersund senaste veckan och firat lite förjul med nära och kära, men på måndag styr vi kosan söderut igen.
Jag föredrar att baka kakor helt utan sötning numer, man känner vaniljen och kryddorna mycket bättre när inte allt bara smakar sött.
Så prova dig fram, du kanske inte heller behöver så mycket sötning i kakorna längre?
Mjuk pepparkaka
3 ägg
100 g smör
4 dl grovriven pumpa eller zucchini
2 dl grovrivet äpple
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 msk mald kanel
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
ca 1-2 krm salt
Smält smöret i en kastrull och blanda ner pumpa/zucchini, äpple och kryddor.
Låt småputtra i 5 minuter, rör om väl så det blir riktigt blandat och låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna och vispa äggen riktigt tjockt.
Rör ner det torra i kastrullen, bland om väl.
Tillsätt hälften av äggsmeten rör om så allt blir väl blandat.
Vänd ner resten av äggsmeten, smaka av med lite salt så kommer kryddsmakerna fram mer.
Häll upp smeten i en smord ugnsform på ca 1 liter.
Grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 45 minuter.
Låt kakan svalna en stund i formen och vänd sen upp den på ett galler att kallna.
Förvara i en plastpåse i kylen och skiva upp efterhand.
Julklappsreklam
Idag tipsar jag om goda vännen och kollegan Therese Renåkers fina servetter som passar perfekt både till jul- och nyårsbordet.
Fram till julafton får du 25% rabatt på hela varukorgen i hennes webshop AllMyTesign där hon säljer sina egendesignade servetter, mandalatavlor och enkaustiktavlor.
Erbjudandet gäller till och med den 24/12 2018. Ange rabattkod ”julklapp25” i kassan.
Tavlorna är fantastiskt vackra, så ta en njutbar tur härinne i tavelgalleriet i lugn och ro.
Gofika
Den här mjuka pepparkakan har blivit en favorit hos mig till julen.
Vi firar den ju sen några år nere i Turkiet, så även i år.
Jag har varit hemma i Östersund senaste veckan och firat lite förjul med nära och kära, men på måndag styr vi kosan söderut igen.
Jag föredrar att baka kakor helt utan sötning numer, man känner vaniljen och kryddorna mycket bättre när inte allt bara smakar sött.
Så prova dig fram, du kanske inte heller behöver så mycket sötning i kakorna längre?
Mjuk pepparkaka
3 ägg
100 g smör
4 dl grovriven pumpa eller zucchini
2 dl grovrivet äpple
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 msk mald kanel
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
ca 1-2 krm salt
Smält smöret i en kastrull och blanda ner pumpa/zucchini, äpple och kryddor.
Låt småputtra i 5 minuter, rör om väl så det blir riktigt blandat och låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna och vispa äggen riktigt tjockt.
Rör ner det torra i kastrullen, bland om väl.
Tillsätt hälften av äggsmeten rör om så allt blir väl blandat.
Vänd ner resten av äggsmeten, smaka av med lite salt så kommer kryddsmakerna fram mer.
Häll upp smeten i en smord ugnsform på ca 1 liter.
Grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 45 minuter.
Låt kakan svalna en stund i formen och vänd sen upp den på ett galler att kallna.
Förvara i en plastpåse i kylen och skiva upp efterhand.
Julklappsreklam
Idag tipsar jag om goda vännen och kollegan Therese Renåkers fina servetter som passar perfekt både till jul- och nyårsbordet.
Fram till julafton får du 25% rabatt på hela varukorgen i hennes webshop AllMyTesign där hon säljer sina egendesignade servetter, mandalatavlor och enkaustiktavlor.
Erbjudandet gäller till och med den 24/12 2018. Ange rabattkod ”julklapp25” i kassan.
Tavlorna är fantastiskt vackra, så ta en njutbar tur härinne i tavelgalleriet i lugn och ro.