En lunch på tu man hand i Kårehamn


I måndags efter att jag & Nicke varit med en stund på barnens skolstart på morgonen åkte vi hem. Märklig känsla hemma utan barnen. Bara vi? När det är så tyst, ingen som babblar och springer runt benen efter en, ingen som busar, skrattar, fnittrar, retas, blir arg eller ilsken, vill ha uppmärksamhet… Ingen som har tusen frågor om allt och inget??! Är sommarlovet över, var är barnen??

Vi fann oss efter en stund och hann med lite egentid och mannen bjöd ut mig på lunch sådär spotant;

- ”Kom så åker vi iväg, jag ska bjuda på lunch!” :-P

Utan att ens hinna svara med en motfråga som; ”Men barnen? Och vadär klockan? Nu??!

Så sa jag bara;
- ”OKEJ!” :-P
(ja, sen tänkte jag väl tyst för mig själv ska erkännas och konstaterade att tid _har_ vi, och barnen _är_ i skolan och ja, _varför_ inte??) 

SÅN tid är saknad och väldigt uppskattad.
Vi drog mot Kårehamn. Mot lugnet och havets bris, doften av av saltvatten och vidderna över ett blått stilla hav… Även om jag älskar skogen så blir jag lugn och harmonisk av sjöar och vatten överhuvudtaget, det är som med elden… Man kan blicka ut och drömma sig bort, finns inget som stör och man känner ro inombords, batterierna laddas av att bara finnas just där och då…

TACK älskade maken, det var ett bra initiativ! ;-)
God mat och min älskade vid min sida, atmosfären som jag behövde och allt bara stämde!

När pusselbitarna faller plats, vardagen tar form och allt återgår till det mönster man så ofta bygger upp och följer så är det otroligt skönt (och ibland även viktigt) med små impulsiva avbrott, bara en timme eller två… Det räcker. Sånt uppskattar jag och lever på länge!

Nu tänkte jag berätta om maten… 

Vi har ätit på Kårehamns fiskrestaurang ett flertalet gånger men just denna gång föll det sig för ”dagens lunch” vilket vi inte provat tidigare. Oj, jösses så gott, så vansinnigt gott!!! Vi åt och njöt, åt och njöt och portionerna såg kanske inte stora ut på tallriken när dom kom men vi blev mer än mätta och jag orkade ändå inte äta upp allt på tallriken. Vilken lunch! Hejja, kårehamns, hejja Tomas & Eva, ni gör det sååå bra! Full pott av fru & herr Nilsson! :-P

Vår lunch :
Ugnsbakad kotlettrad marinerad i en het chiliröra, riktigt god
och till det en potatiskaka med västerbottensost med vitlöksaioli och ruccolasallad.
Full pott av både mig o gubben. Riktigt gott, rekommenderas varmt!  

Kårehamns fiskrestaurang


E
n gammal räddningsbåt i trä… Vacker och historisk…


T
omas bakom disken, ”the fishman in da house” ;-)


U
tbudet i fiskaffären är gediget och lockande även för en icke-fiskälskare som mig… Hur blev de nu såhär då??


V
ojne, vojne, det ser ju sååå gott ut!


E
stetik ur fiskdisk!


G
issar att det är västerbottensostpajer och lite goda ostar till kräftskivan…


R
äkor och musslor…


F
ina fisken; Herr lax!


Ä
t gott och köp med hem! Kan det bli bättre, allt i ett nafs?


D
agens; En kött och en fisk, enkelt, rejält, fint, gott och vällagat! Inga krusiduller!


N
icke dricker coca cola… (kors i taket) och jag kör inte! ;-)


D
en ugnsbakade kotlettraden med den grymt goda chilipastan, potatiskakan med västerbottensost, vitlöksaioli och ruccolasalladen… Mmmm… Mmm… Mmmm……. :-P

Allvaret har börjat!


Ja, nu är allvaret igång, skolorna har börjat och rutiner med matlistor och bättre planering skall införas, men va svårt det är att komma igång. Jag vill ju laga grytor, saftiga skinkstekar, ugnsgratänger, lufsor och rulla palt, men det är liiite för varmt för det ännu! ;-)

Jag brukar iallafall ha en liten strategi när jag planerar veckans mat; 

  • Utgår från Hemköpsbladet och kollar erbjudanden och tips!
  • En kött, en fågel, en fisk och en vegetarisk vill jag gärna ha med i veckans planering.
  • Innan jag handlar kollar jag alltid frysen och vad som finns för basvaror, kanske en skinkstek, eller en kyckling, en flaska fryst buljong till en god soppa. Broccoli, ärtor mm till en gratäng osv.
  • Sen pusslar jag ihop hemköp + frysen och tänker enligt ovan… Kött, fisk, fågel etc…

Enkla, fräscha vardagsrätter; Ge mig dina 3-i-topp! 

 

Här startade vi veckan och skolstarten med falukorv, de va väl passande och bra. En hederlig ugnsbakad sådan med tomat, ost, bostongurka, lite senap och grädde och skjuts in i ugnen. Potatismos till de. Ja, det ÄR bara så gott!  Men nu undrar jag om du kan ge mig dina 3-i-topp vad gäller fräsch, enkel vardagsmiddag?

Har du förresten sett denna appen, den har jag haft länge i iphonen men tål att uppmärksammas då det är lätt att köra ”dubbla maträtter” som skolan ibland! Supersmidigt tycker jag.

Läs mer och ladda hem skolmatssappen här >>

 


Såhär ser våra barns skolmat ut den här veckan. Idag fick dom visst efterrätt till lunch!!? …Ja, så tycker jag iaf… Pannkakor och sylt är inte lunch för skolbarn. Tur det finns en fin salladsbuffé då! :-P

Pizza på muurikkan


Igårkväll bakade vi pizza ute på muurikkaköket med gasolen! Det borde inte va några konstigheter tänkte jag för där kan man snabbt justera värmen med gasolvredet och pizzorna hade jag bakat ut innan på bakplåtspapper, bara att lägga på stekhällen och ”snabbt dra undan” pappret!

Locket till muurikkaköket hade jag också räknat in för att få en bra övervärme till pizzan. Så klockrent i tankarna men felet jag gjorde som dessvärre drabbade pizza nummer ett var att inte tända gasolen i tid och låta stekhällen bli riktigt varm. Hade den på kanske 15 min på medelvärme före pizzan lades dit, men de va inte tillräckligt!

Lärdomen därav blev att nästa gång vrida på full värme i en kvart och sedan sänka till medel strax innan pizzan läggs på, alternativt värma upp stekhällen på medel en längre tid, ca 45 min.

Pizza nummer två blev BRA. Där gjorde jag dock felet att lyfta för ofta på locket, liksom jag gjorde vid nummer ett! Tredje gången gillt och sista pizzan blev bara sådär in-uta-helskota BRA så summa sumarum; man lär så länge man lever och pizza på muurikkan är den genom tidernas godaste pizzan ever! :-P
Degen räcker till 3 mindre pizzor med lite tjockare botten
Pizzadeg :
3 dl vatten (37 grader)
en nypa socker
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
6-8 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i tre delar. Tryck varje deg mjölat bakplåtspapper med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min. Eller på muurikka stekhäll med lock ca 10 min.

Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk Mutti tomatkross
½ dl rapsolja
½ dl vatten
1 msk tomatpure
2 msk balsamvinäger
2 tsk Oregano
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop tomatsåsen med stavmixer!

Pizzasallad :
1/4 vitkålshuvud
en kastrull kokande vatten
2-3 korkar ättika (Perstorps ättika)
3/4 dl solrosolja eller annan matolja
2 msk vatten dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk salt
2 msk oregano
1 tsk finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Om du lägger vitkålenhuvudet i en stor matkasse så kan du hyvla utan att du får vitkål i hela köket! Lägg sedan all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Skölj sedan under kallt vatten och låt rinna av. Använd en rymlig plastbunke med tätslutande lock till salladen eller en plastpåse. Tillsätt alla ingredienserna, på med locket och skaka om burken/påsen väl. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet : 1 vecka.

Fyllningen vi hade på pizzorna, å där blandade vi lite hejvilt; 
Tomatsås, riven västerbottensost, champinjoner, kantareller, brynt färs, tacosås, skivad lök, jalapeno, skinka…


F
örsta pizzan är på! Och man ska inte lyfta på locket och fotografera o ha sig som jag gjorde… Låt locket ligga, ha lite is i magen! Lyft efter 10 min.


Å
 här lyfte jag efter 3 min… ;-)


L
ocket på alltså! :-P Här ser ni också att jag tillfälligt bytt ut woken till sommarköket mot den vanliga stekhällen för en planare yta till pizzorna. Både stekhäll och wok kan alltså användas på muurikkas sommarkök.


Första pizzan var dock god, ovansidan något gräddad, osten hade smält men bottnet på tok för degig och bränd…


M
en pizzafyllning är ju alltid gott! ;-) Nicke höll humöret uppe ändå!


Pizza nummer två. Bättre värme men här är jag flitig med att lyfta på locket… Om jag bara kunde gett f-n i de…


Tredje gången gillt blev allt som de skulle! Å hade det inte blivit de så hade jag nog stått och bakat pizza ännu… ;-)

Stora muffins fyllda med rabarber och banankräm


När jag ändå var i växthuset igår och norpade vindruvor så tog jag lite rabarber också, inte så många men som tillsammans med gamla tråkiga bananer fick bli en fin krämig fyllning till muffins. Smaken på dessa muffins blev riktigt god med bananens mjuka sötma ihop med lite syrligt sting av rabarber, saftiga blev dom också. Men väldigt stora och maffiga, så man kan lätt dela en på två! ;-)

Detta recept ger 20 stora muffins. Krämen på rabarber & banan räcker till det dubbla, 40 muffins så antingen gör du dubbel sats av muffinssmeten eller så frysen du ner fruktkrämen som blir över till ett annat tillfälle.

Du kan också ha den på gröten till frukost eller som en god smaksättare till glass. Men hälften av krämen blir iaf över så gör vad du vill med den, eller halvera receptet med rabarber/banan.

20 st STORA muffins

Torra ingredienser : 
8 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 tsk bakpulver

Blöta ingredienser : 
250 smält smör
4 dl naturell yoghurt
2 stora ägg

Fyllning : 
2 msk rabarber/banankräm på varje

GÖR SÅHÄR : 
Mät upp de torra ingredienserna i en stor skål och rör om väl. Blanda de blöta ingredienserna i en annan skål och rör sedan ner i skålen med de torra. Klicka ut smeten i 20st stora muffinsformar, (ställ dem i muffinsplåt). Klicka ut lite mer än hälften i varje, sedan 2 msk fyllning och sedan 2 msk muffinssmet till uppe på.

Grädda i 175 grader ca 30 min.

Rabarber & banankräm : 
400 gram rabarber skurna i små bitar
4 bananer
knappt 1 dl strösocker
½ dl vatten

GÖR SÅHÄR : 
Låt ingredienserna få koka upp i kastrull och sedan sjuda på svag värme tills rabarberna blivit mjuka. Mixa allt med stavmixer till en slät kräm. Låt svalna något. Använd som fyllning i muffins, smaksättning till glass eller som en ”sylt” till gröten etc.


Rabarber och bananer får småkoka i kastrull tills rabarberna blir mjuka, ca 10 min.


Mixa.


Låt svalna något innan du fyller muffinsarna.


Muffinssmet + fyllning + lite mer smet.


In i ugnen 175 grader ca 30 min.


Färdiga! Stora, fina muffins som mättar gott på strand och utflykt! :-P

Fruktfatet i våningar, såhär blev det…


Såhär blev våningsfatet till slut fylld med frukt på alla våningar. På vedspisen intill den vita murstocken får den stå tills vi börjar elda. Kolla in vindruvorna också, dom var jag hemma hos fd. styvfar och knyckte i hans växthus igår,hehe… Stora fina och söta i smaken!

Nu håller jag på med ett inlägg från gårdagens bak, nånting att ställa på dom andra faten kanske… ;-) Kommer strax…

Pyssla ihop dina egna våningsfat & tårtfat av gammalt loppisfynd!


Ja nu är det pyssel på gång igen… Idag bjuder jag på våningsfat, tårt & kakfat! Gå på loppis, slipa, limma, spraya! Klart! :-P


Dom som stod efter mig i kön på loppisen måste tyckt jag hade väldigt varierande smak när det gällde porslin… Jag kan bara instämma. Inte det vackraste men nog så passade till mitt pyssel-projekt.

Enkla ljusstakar i porslin och vida pizzatallrikar fungerar alldeles ypperligt att tillverka egna tårtfat av då en pizzatallrik är väldigt platt och inte som en vanlig tallrik. Dessa hade också rätt snygga kanter så jag slog till på 5st. Kakfat får det gärna var lite djup i och lite finare vågiga kanter på.

Träfaten och de små skålarna tänkte jag göra våningsfat av, lite rejälare form och mer rustik känsla. Inte till kakor utan till härliga frukter och dignande vindruvsklasar som får pryda alla våningar. Va tror ni? Kan väl bli bra va? ;-)


Jag börjar med att ta bort klisterklappar och sandpappra ytan så lim och färg fäster. Sen limmar jag ihop ljusstakarna med varsitt fat. Låt stå över natten. (Limmer jag använd heter Fix-it)


Samma sak med våningsfatet i trä. Sandpappra ytan och limma ihop. Jag började med bottenfatet och ”limmade” mig uppåt. Använd vattenpass då limmet är som en tjock fog och enkelt att justera.


Här ser ni lim (Fix-it), slippapper och sprayfärg (vit & svart matt) som jag använt.


Fatet grundmålade jag en gång med vitt. Sedan sprayade jag kanterna med svart färg och sen hela våningsfatet 2 ggr med vitt så det täckte helt. Kanterna ska jag sen sandpappra lite gran för att få fram lite gammal känsla.


Tårtfat och kakfat är sprayade 3 ggr med vanlig vit matt sprayfärg på burk.


Undersidorna också…


Låt torka… Sen är det bara att plocka in dom och börja använda! :-P


Joline gjorde ett svart ”tårtfat” till att ha stenfigurer, ljus och annat småpyssel på! :-P
”Hitta-3-saker-gubbar” är superkul att göra! (Leta, hitta 3 saker, absolut inte fler och sen bygger ni en gubbe)


Nu såhär i efterhand när det stora våningsfatet är klart vet jag inte om jag ska ”ruffa” till kanterna lite med slippapper eller inte… får suga på den karamellen en stund! Dom andra faten är jag jättenöjd med! ;-)


Våra egna jordgubbar och egentillverkat kakfat, kan ju inte bli bättre! :-P

Extra lyxig rödvinssås, steg för steg


En fin bit kött, såsom oxfilé behöver inte mer omsorg än salt & peppar, brynas hastigt i stekpanna och sedan få eftersteka i ugnen till medium rare, ca 60 grader. Men den kräver sin rödvinssås däremot. En riktigt fin, långlagad rödvinssås som fått puttra och reducera ner med härliga smaker, syran av rödvinet och den smakrika kalvfonden, det går inte att beskriva hur bra det passar ihop! :-P  Så här kommer såsen som jag älskar att stå och vispa i och lägger gärna extra tid på en ledig lördagseftermiddag. Det är värt det hundra gånger om när man väl sätter sig till bords sen, jag lovar…

Det här behöver du  :
1 stor gul lök i tunna skivor
120 gram knaperstekt bacon
1 knippe färsk timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk vitpepparkorn
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad

4 dl rött vin

3 dl kalvfond (egen eller 3-4 msk kalvfond/tärning + vatten)

Salt, peppar
ev. en nypa socker

1 klick smör

GÖR SÅHÄR : 
Skär bacon i mindre bitar och fräs på hastigt i het stekpanna. (Du kan även ha den helt rå från början, men jag tycker den blir godast såhär, då får man även bort en del av stekfettet) Skala och skiva löken tunt. Vänd ner allt i en kastrull och rör om alltihop tills löken mjuknat. (Jag brukar även ta med det fett/kött som blir över när jag putsat köttet som ska vara till, det ger lite extra smak) Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock.

Sila såsen och slå den i kastrullen igen. Tillsätt kalvfonden och och låt reducera ner igen till hälften så såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar, ev en nypa socker. Blanka såsen med en klick smör som du vispar ner. Färdig att serveras.

Tips; konsistens & färg : 
Vill du ha såsen mörkare i färgen, droppa ner lite soya colorit. Vill du ha den tjockare i konsistensen kan du röra ut maizenamjöl med lite vatten och vispa ner före du smakar av med salt och peppar.


Ingredienserna till grunden av såsen som ska fräsa ihop i kastrullen innan vinter slås på.


Allt i kastrullen.


När det ser ut såhär är det dags att slå på vinet och sänka värmen.


Såsen får sen reducera (koka ner) tills hälften av mängden återstår.


Och därefter silas och ner i kastrull igen.


H
är tillsätts kalvfond i såsen och den ska nu reducera ner en andra gång tills den blivit tjockare och mörkare i konsistensen.


När såsen är nästan klar, smaka av den med salt och peppar och ev. en nypa socker. Avsluta med att vispa ner en klick smör för att blanka såsen.


Servera med en fin bit oxfile och gärna bearnaisesås också… :-P

Biff med wokade grönsaker och äggnudlar på muurikkan


”…Kärleken är evig när vi är tillsammans…
Ingenting är större än det här….
Drömmen om dig än gång, drömmen om dig är sann…
För alltid tillsammans…”

Tog mig en liten bloggpaus igår eftersom tiden som ”gräsänka” tog slut, tack o lov!  Det är ytterst sällan numera Nicke är iväg på flyttresor med jobbet men nu var det smått kris i semestertider och allt och han åkte i måndags morse och kom hem igår, en dag tidigare än planerat. Skulle kommit hem idag egentligen men flyttarna hade gått bra och lastbilen rullat på så igårkväll… Äntligen… ;-)

I åtta år har vi levt ihop och jag älskar honom till månen och tillbaka varje sekund. Påtagligt jobbigt att inte ha honom vid min sida som vanligt i vardagen, men nu har han semester och vi kan rå om varann och familjen mer än nånsin!  Fy bubblan va glad jag är!!

Fredagen är här och ikväll ska vi grilla nötkött som legat i god marinad. Har du tips på något gott tillbehör förutom de vanliga salladerna, klyftpotatisarna och gratängerna?

Här kommer recept och bilder från onsdagskvällen då Joline o jag lagade mat ute på muurikkan.

2-3 port
Det här behöver du :

250 gram nötytterfilé (utskuren ryggbiff)
2 salladslök
1 röd finhackad chili
1 näven sugarsnaps
1 lime
1 påse blue dragon hosin/woksås (vitlök)
1 burk wokgrönsaker
1 burk vattenkastanjer
1 burk små hela champinjoner
Vatten
Salt
Hoisinsås

GÖR SÅHÄR : 
Koka upp vatten till nudlarna. Låt dom precis bli al dente. Häll av vattnet och skölj dom i kallt vatten, sen behöver dom bara vändas ner i woken för att bli klara. Skär köttet i tunna skivor. Hetta upp en stekhäll, muurikka eller panna. Tillsätt olja och bryn köttet på hög värme. Pressa över saften från 1 lime. Så fort det fått lite färg tillsätter du resten av ingredienserna. Detta är en snabb wok så var förberedd med allt upplagt i skålar. Fräs runt allting i nån minut, blir det på tok för varmt slå på lite vatten, det kokar snabbt bort. Tillsätt hoisinsåsen och vänd ner nudlarna. Salta lite. Servera med extra hoisinsås vid sidan om.


Förberedd! Muurikkan lyfte jag bara upp på eldkorgen efter jag fått till en bra eld. funkar fin-fint de också! :-P


Snabbmat färdigt på ett par minuter när man väl börjat steka.


Hettan på en muurikka justerar man enkelt med lite vatten om det blir på tok för varmt, den dunstar bort snabbt. Hosinsåsen slår du på strax innan nudlarna.


Vänd ner nudlarna. Nu är det i princip klart. Släck elden under muurikkan med vattenflaska så maten inte blir bränd.


Smaklig spis, detta är verkligen bland det godaste jag vet!


Snabbmat i sitt esse med biffwok och nudlar på muurikkan, en helt vanlig dag…

Idag blir det matlagning ute!

Ikväll ska Joline och jag laga till lite god mat ute på muurikkan! Här är dagens ingredienser…

Ni kan aldrig gissa vad va?? :-P

Fyllda lasagnekuddar med kyckling, spenat & hasselnötter


Igår lagade Joline & jag mat tillsammans, det är ju bara hon o jag hemma nu i veckan då Nicke kör flyttresa om kommer hem tors/fredag nånting, men sen har han semester! :-P

Vi snickrade ihop en riktigt god… Ja vad ska man kalla de? Fyllda lasagnekuddar, ungefär som canneloni fast inte rullar utan trekantiga kuddar. Vi gjorde fyllningen på zucchini och spenat som fick fräsa ihop med lök, vitlök och finhackade hasselnötter, vi avslutade med salt och peppar och rörde ner en burk creme fraiche. Detta rörde vi ihop med en urbenad, grillad kyckling och packade in i färsk lasagne. In i ugnen och gratinera med ostsås över. Dundergott!! Som Joline sa… ;-)

Det här behöver du : 
1 grillad kyckling
2 frp. färsk lasagne, helst Felix lång lasagne
½ zucchini
1 liten gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
ca 150 gram färsk spenat
1 dl finhackade hasselnötter
Salt & peppar
1 burk creme fraiche

GÖR SÅHÄR : 
Bena ur köttet på kycklingen.
Lägg lasagnen i en skål med kallt vatten under tiden du gör fyllningen så går den lätt att vika utan att spricka sen.

Börja med bechamelsåsen som får stå och puttra under tiden.

Hacka zucchini, spenat och pressa ner vitlök i het stekpanna med lite olja. Rör ner hasselnötterna och låt alla smaker få fräsa ihop ca 3 min. Salta och peppra. Rör ner en burk creme fraiche.

Vänd ner kycklingköttet och rör ihop.

Rulla ut lasagnen på en skär bräda. Lägg på fyllning och vik över ett hörn så det blir en trakant, gör sedan tre vik till, skär av och lägg i smord, ugnsfast form. Och så fortsätter du så till du gjort alla sex. Snåla inte med fyllningen, den räcker utmärkt till 6 stycken ”kuddar”. Skulle du få fyllning över kan du klicka ut den i formen vid sidan om.

Häll ostsåsen över formen, lägg i några körsbärstomater och gratinera i 200 grader tills den fått fin färg, ca 20-25 min. Strössla över skivad salladslök och färsk timjan före servering.

1 sats bechamelsås :
50 gram smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
100 gram riven lagrad ost
½ krm malen muskotnöt (riv på zestjärnet)
2 äggulor (kan uteslutas)
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och gör en bottenredning; Vispa ner vetemjölet till en slät smet. Slå på lite av mjölken och fortsätt vispa. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt mjölk lite i sänder vartefter såsen tjocknar. Låt småkoka under omrörning ca 10-15 min, ju längre desto godare blir den. Smula ner eller riv ner osten på slutet och sänk värmen. Låt osten smälta in. Riv över lite muskotnöt, och salt & vitpeppar. Rör ner äggulorna sist av allt. Smaka av.


Det färdiga resultatet! Men vi tar de från början :

Här får zucchini, spenat och lök fräsa ihop…


Tillsammans med hasselnötterna blir det en härlig doft och lite extra ”crunch”. Använd vilka nötter du vill, pinjenötter eller valnötter. Är du allergisk; uteslut dom helt eller använd solroskärnor te x.


Vänd ner kycklingen i röran.


Rulla ut lasagnen och lägg på fyllningen. Vik trekanter. (4 vik totalt/kudde)


här är alla sex kuddar färdiga.


Bred över ostsåsen, lägg på en näven körsbärstomater och några varv med pepparkvarnen. Gratinera ca 20-25 min i 200 grader.


Färdig att serveras. Lite skivad salladslök och färsk timjan ger extra piff o färg!


Smaklig kudde! :-P