Sommardryck
Igår var det release för min kokbok LCHF Barbecue på engelska.
Det firade jag på min nya blogg LCHF Made in Sweden med att bjuda på ett läskande glas iste med mynta, naturligtvis helt utan socker eller sötningsmedel :)
Eftersom det receptet var på engelska får du här idag det svenska, jag fick en del kommentarer att det kan vara svårt för många att förstå engelskan.
Grillmat LCHF är den enda av mina tre kokböcker som idag finns kvar att köpa på svenska.
Just nu kan du som läser tidningen Matkärlek köpa den till riktigt bra pris, så här skriver chefredaktör Anne Aobadia om erbjudandet inne på Matkärleks hemsida:
Birgittas grillbok till kalaspris
Nyhet 24/06/2015
”Nu är det officiellt – Birgitta Höglunds fina grillkokbok Grillmat LCHF finns utgiven på engelska som Low Carb High Fat Barbecue, den kommer även ut som E-bok på Kindle. Praktiskt för alla engelskspråkiga LCHF-vänner runt om i världen och alla som inte har möjlighet att köpa/hitta boken i butik.
Stort grattis Birgitta säger vi på Matkärleks redaktion! I nästa nummer av tidningen bjuder vi på fyra härliga recept från Grillmat LCHF och vi är även mycket glada över att kunna erbjuda er alla våra läsare och vänner att få köpa svenska boken till kalaspris – endast 129 kronor, inkl porto (ord pris är 207 kr plus porto så du sparar hela 100 kr!) Beställ i dag här!
Birgitta har även fått fart på sin engelska blogg som börjar nå fler och fler över världen – så spana gärna in LCHF Made in Sweden. Hennes fullmatade svenska blogg hittar du på Birgitta Höglunds mat”
Tack till Anne och Matkärlek för de fina orden <3
Vill du provprenumerera på tidningen så får du den till specialpris just nu om du uppger rabattkoden Birgittasmat.
3 nr kostar då 99 kr eller 8 nr för 249 kr.
Bjud på ett glas svalkande iste medan gästerna väntar på att grillen ska bli varm.
Men köp inte de färdiga på burk, de innehåller stora mängder socker.
Mitt iste får istället en frisk smak av citron och mynta.
Jag använder Earl Grey, men välj din favoritblandning. Tepåsarna får dra i kallt vatten, då blir det inte beskt.
Iste med citron och mynta
1 liter kallt vatten
5 påsar te
4 kvistar mynta
Saft av 1 citron
Häll upp kallt vatten i en kanna, lägg i tepåsarna. Ställ kannan i kylen över natten.
En timme innan serveringen blandas myntakvistar och citronsaft ner.
Fyll på med is och servera i glas med en myntakvist, garnera med en smal citronklyfta på kanten.
Här kommer receptet på grillspett med marinerad fläskkarré och halloumi som du ser på bilden nedan.
Det var vid den stugan som tillhör min goda vän G, som bilderna i grillboken togs.
Mikael Eriksson, min fotograf, gjorde ett fantastiskt jobb i +5 grader och 25 sekundmeters storm. Grillglöden fick rejäl fart kan jag lova…