Midsommarsallad
Nu är jordgubbarna riktigt goda efter den soliga och varma inledningen på sommaren.
Hade du kanske köpt hem lite för mycket jordgubbar till midsommartårtan och funderar på vad du ska göra med dem?
Då är den här fräscha jordgubbssalladen något för dig, den passar lika bra till grillat som till en tapasbuffé eller till ostbrickan.
Låt stå i rumstemperatur en halvtimme innan serveringen så smakerna mognar fram.
Jordgubbssallad med basilika 4 port
250 g jordgubbar
½ dl strimlad basilika
½ dl mild olivolja
1 msk vit balsamvinäger
Flingsalt
Skiva jordgubbarna ner i en bunke. Häll över olja, vinäger, basilika och lite flingsalt.
Blanda runt försiktigt och lägg upp i en vacker skål.
Smula över lite extra flingsalt vid serveringen, det gör jordgubbssmaken ännu mer intensiv.
Fler tips på goda sallader och smårätter till sommarmaten hittar du i mina kokböcker här nere.
Om din bokhylla redan är full så blir de en fin gåbortspresent till sommarens alla festliga tillfällen istället för en blomma eller vinflaska.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Birgitta Höglunds bästa grilltips