Snabb vitkålsfavorit
Idag får du tips på ett av mina bästa kålrecept, coleslaw har alltid funnits med som ett enkelt vardagstillbehör både här hemma och när jag jobbade på restaurang.
Den här kålsalladen passar till många rätter, så gör gärna en dubbel sats så har du en god sallad till veckans middagar.
Ett tips för att få matlagningen att fungera i vardagen är just att göra det enkelt, man behöver inte variera maten så otroligt mycket.
Kör hellre några säkra kort som du vet att du mår gott av i veckorna och så kan du låta matlagningsfantasin flöda på helgen.
I dessa dyrtider så är vår svenska vitkål något att satsa på, då den är både billig och näringsrik.
Här kan du läsa mer om alla nyttigheter du får i dig med vitkålen.
För att maximera det hälsosamma i vitkålen så är det väldigt enkelt att göra egen surkål, mjölksyrabakterierna behöver vi för att bygga upp immunförsvaret.
Här i min senaste bok Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker hittar du recept på syrade grönsaker, i E-boken Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken finns några till.
Coleslaw ca 4-6 port
5 dl strimlad vitkål
1 dl majonnäs
½ dl grädde/smetana/kokosgrädde
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk osötad senap
Ev en riven morot
Salt och peppar
Lägg kålen i en bunke, krama den med fingrarna så den blir mjuk.
Vispa ihop de övriga ingredienserna och vänd ner i vitkålen.
Låt salladen stå i kylen en stund så smakerna mognar, den håller sig sen i flera dagar i kylen.
Tycker du bättre om salladskål, som är väldigt saftig, nyttig och god, så finns här en het coleslaw.
Fler kålsallader och annat gott att förgylla din måltid med hittar du i min populära kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.