Fredag och äntligen helg! En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans och som alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan. Det är tillåtet att pusta ut och ta igen sig och göra nåt roligt och avkopplande istället. Imorgon ska Nicke iväg på dan och fixa med en transport. Joline och jag och Bronco styr kosan mot Kalmar för att shoppa lite. Hon vill ha en ny säng så tillbehör o attiraljer kan vi köpa imorgon så kan Nicke ta hem sängen med skåpbil nån dag framöver. Vi ska även hitta lite kläder till begravningen som är på fredag nästa vecka.
Bronco har ”förbrukat” vår dörrmatta så en ny sådan behövs också införskaffas, sen ska vi ta en promenad med honom vid Kalmar slott innan sedvanligt restaurangbesök. Tror det lutar åt kinamat, vi får se. Blir kul med en liten utflykt i alla fall. Sen är det melodifestivalkväll och jag tror jag köper med lite plockmat och ostbricka hem. Gott småplock framför TV:n funkar alltid.
Vad har ni för helgplaner? Sportlovstider?
Här kommer ett gott tips jag tycker ni ska prova ikväll. Går väldigt fort att röra ihop och bakpotatisarna sköter ju sig själv i ugnen. Att det kan vara så gott med potatis??!
4 port
Det här behöver du :
4 bakpotatisar
Olja & Lawrys kryddsalt
Röran :
3 pkt bacon
200 gram philadelphiaost
3 msk créme fraiche
3 finhackade salladslök
2 pressade vitlöksklyftor
Salt & peppar
Några droppar D’Elidas chilisås
GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta bakpotatisarna, torka och lägg på folie. Gnid in med olja och krydda skalet med Lawrys kryddsalt. Skjuts in i ugnen ca 1 timme. Lägg ut baconskivorna på en ugnsplåt och stek samtidigt tills de blivit knapriga. (Skönt o slippa stekos och fettstänk)
Ta ut baconet och låt svalna något innan du skär de i mindre bitar.
Rör ihop bacon med övriga ingredienser till röran och smaka av. Servera röran till rykande heta bakpotatisar och en god sallad. Trevlig kväll!