Då jag sedan länge inte använder de industiellt tillverkade anti-perspiranterna eller deodoranterna så ramlade jag över denna sida om dels varför man inte bör använda dem och också ett hemgjort alternativ.
Denna måste jag prova att göra. Använt saltsten under flera år nu och jag tycker det fungerar helt ok.
Men detta låter spännande! Någon här som testat denna variant? Eller har en annan bra variant/recept?
Hon som skriver artikeln skriver att
”det inte är fel att det man smörjer på kroppen bör man kunna äta”…
ligger mycket i det, eller hur?
Bilden är från hemsidan
Läs mer här Leva livet nu
Ingredienser:
2 msk bikarbonat
1 toppad msk stärkelse (Maizena eller Potatismjöl)
1 msk kokosolja
5 droppar eterisk olja.
Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienserna.
2. Ta-dam – deodoranten är färdig att användas!!
Förvaring: Förvara den i en glasburk med lock. Förvaras i rumstemperatur, men låt inte burken stå i direkt solljus. Deodoranten räcker länge. ta en liten klick/bit och smörj i armhålan. Lycka till!!
Igårkväll gjorde jag en sån hejdundrade god kebabgryta i stark sås. Tomat, lök och paprika och massa chilisås! Det som sätter det lilla extra piffet är den strimlade vitkålen som man på vissa kebabställen får i pitabrödet, det är ju bara sååå gott!!
Krispigt, hett och såsigt! Vill man äta denna kebab i pitabröd går det alldeles utmärkt att dra ner på mängden vätska/sås i receptet och servera med en kall kebabsås till istället. Recept på godaste kebabsåsen hittar du HÄR>>
Vill du göra ditt eget kebabkött så finns steg-för-steg HÄR >>
4 -6 port
Det här behöver du :
1 kg kebabkött/flarn
2 gula lök
3 msk tomatpuré
1 msk D´Elidas chilisås
4 dl vatten
2 msk oxfond
1 burk finkrossade tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1/4 vitkålshuvud
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs på kebabköttet. Strimla lök och fräs med. Tillsätt tomatpuré, chilisås och slå sen på fond, vatten, krossade tomater och strimlad röd och gul paprika. Låt koka upp. Strimla vitkålen och lägg i. Smaka av med salt och peppar.
Kebabgrytan puttrar på spisen…
Tillsätt strimlad vitkål strax före servering så den håller sig krispig.
Smaka av med salt och peppar, ev. spiskummin om man gillar det.
Servera grytan med ris, klyftpotatis etc.
Hemmagjord kebab – recept HÄR >> och godaste kebabsåsen, recept HÄR >>
En av veckans höjdpunkter i köket har varit denna supergoda färspanna fullproppad med massa nyttigt och gott som vitkål, morötter och krispiga grönsaker. Kryddad med het chilisås och serverad med en kall dressing är det väldigt svårt att tröttna på dessa smaker, en riktig fullträff!
Fler nyttiga och goda recept hittar du i kategorin ”Nyttiga matlådor” i menyn till höger, eller klicka HÄR >>
Det här behöver du :
800 gram nötfärs
½ vitkålshuvud
3 morötter
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
D´Elidas chilisås
2 msk grönsaksfond
En skvätt vatten
2 nävar gröna ärtor
GÖR SÅHÄR :
Skär vitkålen och morötter i strimlor/slantar, bryn tillsammans med färsen i en rymlig panna tills allt fått fin färg och vitkålen mjuknat något. Hacka, paprika och rödlök och rör ner. Droppa i lite chilisås efter eget tycke och smak och tillsätt 2 msk grönsaksfond och en skvätt vatten. Låt allt få fräsa ihop ca 5 min. Avsluta med att strö över ett par nävar gröna ärtor. Servera med en god dressing gjord på creme fraiche och sweet chili.
Färs, vitkål och morötter får brynas tillsammans.
Tillsätt sedan paprika och lök. Några droppar chilisås, grönsaksfond och en skvätt vatten.
Rör ner gröna ärtor sist av allt, de behövs bara värmas så smakar dom som bäst.
Matlådor packade, servera röran med en klick creme fraiche som du blandar med sweet chilisås.
ja det finns ju många exempel att dra upp ang det dolda sockret. Det socker vi kanske inte tänker på…
så som coca-cola innehåller 10,2 gram kolhydrater och en Brämhults färskpressad apelsin juice 12 gram…
Man kan också jämföra 33 cl coca-cola innehåller 9,7 sockerbitar och det gör också en 175 g Risifrutti. Hur många har inte gett sina barn en sådan till mellanmål?
och mindre nogaräknade eller kunnande idrottsmän/kvinnor gör reklam för en sådan sockerbomb som Risifrutti!?
Näe, ge era barn en äkta ”Risi”frutti dvs en Kesofrutti!
Genom att klicka på denna länk in till BOKUS och bakboken
och skriva kampanjkoden dessert i kassan så ska det bli 20 kronor avdraget i kassan.
Så priset för boken blir 154 kr!
Observera att det är ett förbokningspris, boken kommer inte skickas ut förrän runt 7 april.
Förbokningsrabatten gäller bara fram till 7 april.
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl soja
2 tsk sambal oelek (eller mer om man vill ha det riktigt starkt!)
3 vitlöksklyftor
Currydoftande blomkålsris som passar till det mesta!
Ingredienser:
50 gram smör
1 blomkålshuvud
1/3 purjolök
1 tsk curry
salt och peppar efter smak
Gör så här:
Jag väljer att steka i järngrytan, men du steker i det du tycker passar bäst.
Grovriv blomkål. Medelhacka purjolöken.
Lägg smöret i grytan och fräs upp blomkålen lite, ta i purjolöken att fräsa med. Salta och peppra efter smak.
Dofta över curryn och blanda väl runt. Ev ta i mer smör efterhand.
Låt det mjukna lite under några minuter.
Serveras till det mesta men här är det kotletter.
Återigen så har jag fått till att alla bloggläsarna kommer kunna få förköpa min nya bok Kakor och desserter med LCHF till ett specialpris.
Detta är alltså ett FÖRBOKNINGS Pris på BOKUS och priset blir med kod 154 kr!
Så håll utkik efter koden! Koden kommer att meddelas här på bloggen i ett inlägg.
Bäst är för att inte missa denna kod och inlägget att prenumurera på bloggen.
Det fanns också ett intresse att köpa boken via mig och då få den signerad, detta pris blir ca 230 kr. Men om detta får jag återkomma till när jag vet mer och hur vi löser det praktiska.
Några bilder ur boken