Jennies rabarberpaj

10 rabarber
3 msk mald kanel
1 dl socker
150 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sirap

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.

1. Skala rabarberna, avlägsna kärnhusen och skär dem i rabarberskivor. Blanda rabarberskivorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.

2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.

3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på rabarberrabarberskivorna och klicka sedan på resten av smeten. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:29:55. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Jennies rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Helgas rabarberpaj

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.

Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. Rör ner 2 burkar gräddfil i den vispade grädden, sen 1 tsk vaniljsocker och sist de vispade äggen. Häll ut i det förgräddade pajskalet.

Skala och kärna ur äppel av en fast och gärna syrlig sort. Halvera rabarberna, skiva dem i riktigt tunna skivor. Rada skivorna i vackert mönster ovanpå fyllningen. Strö mald kanel överst. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 1 timme. Låt pajen svalna ganska mycket så den stabiliserar sig. Servera ljummen eller kall, med eller utan vaniljsås!

Pajskal:
100 gram smör eller margarin
3/4 dl socker
1 ägg
3 dl socker

Fyllning:
2 dl grädde
2 ägg
1 ½ dl socker
2 burkar gräddfil
1 tsk vaniljsocker
3 stora äppel

Originally posted 2009-09-17 18:28:00. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Helgas rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Glutenfri rabarberpaj

Glutenfri Rabarberpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri Rabarberpaj (glutenfritt) med mandelmassa.

Ingredienser (10-12 portioner)

3 dl MixWell ljust basmjöl
125 gram margarin
1 kryddmått bakpulver
1 msk socker
2 msk vatten

Pajfyllning

50 gram margarin
1/2 dl socker
2 ägg
100 gram riven mandelmassa
3-4 rabarber
kanel efter behag

Gör så här:

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Det går alldeles utmärkt att göra det i en matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Tillganing fyllning
1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! det får ej koka!
3. Häll fyllningen i pajskalet.
4. Skala och rabarberskivor rabarberna. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
5. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.
6. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:25:46. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Mammas rabarberpaj

Skala rabarberna och skär dem i halvcentimeter tunna skivor. Lägg dem, 1 dl av sockret och vattnet i en kastrull och låt koka (ca 5 min) tills rabarberna blivit lite mjuka (inte för mjuka för då blir pajen mosig). Rör ihop margarinet med restena (1 dl) av sockret, tillsätt därefter ägget och sedan mjölet blandat med bakpulvret omväxlandes med mjölken. Häll sedan av vattnet från rabarberna och rör i den i smeten. Häll blandningen i en form och grädda i 200 grader i ca 45 minuter.Serveras med kall vaniljsås!

Ingredienser:
1½ liter rabarber
2 dl socker
½ dl vatten
75 g margarin
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl mjölk
1½ tsk bakpulver

Originally posted 2009-09-17 18:20:38. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Mammas rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Apelsin och rabarberpaj

Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner rabarberskivorna i påsen och skaka om tills all ”krydda” fastnat på äppelbitarna. Häll ner rabarberskivorna i en pajform (inget behov av att smöra innan) och häll sedan över pajsmulorna. Ställ in i ugnen i minst 20 minuter. Ät och njut med glass!

Sätt ugnen på 225 grader.

Det här behöver du:
3dl vetemjöl
3/4dl + 2msk strösocker
1 stor tesked vanillin socker
1/2 tsk salt (vilket du kan låta bli om smöret är saltat)
150g smör
5 medelstora rabarber i tunna rabarberskivor
finrivet skal av 2 medelstora apelsiner
1 msk kanel

Originally posted 2009-09-17 18:18:16. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Apelsin och rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Annorlunda rabarberpaj

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och ställ in formen i frysen i ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200C i ca 15 minuter.  Riv mandelmassa och strö ut det i pajformen.  Vispa smör och socker poröst. I en annan skål vispar man äggvitorna till ett hårt skum.

Skala och riv rabarberna på den grova sidan på ett rivjärn. Blanda äppelrivet med smörblandningen och vänd ned de vispade äggen, inte VISPA ned äggvitorna för då försvinner de porösa. Häll blandningen i formen ovanpå mandelmassan. Pensla med äggulan.

Grädda pajen i ca 45 minuter i mitten av ugnen på 175 grader.

Servera till;
den löst vispade grädden.

Om du vill vara lite nyttigare kan du byta ut grädden mot marsansås gjord på lättmjölk.

Pajdeg;
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk sirap
3 msk vatten

FYLLNING;

100 g mandelmassa
100 g smör
1 dl strösocker
2 äggvitor
4 syrliga rabarber
äggula till pensling eller smält margarin
lättvispad grädde med 1 tsk vanilinsocker till servering

Originally posted 2009-09-17 18:17:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Annorlunda rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberkaka från Alsace

Hacka ihop smör, mjöl, socker och en äggula i matberedaren eller direkt på bakbordet. Arbeta ihop till en deg som får vila i kylskåpet minst en halvtimme.

Tryck ut degen i aluminiumform eller i en form med löstagbar kant (24cm diameter). Skala rabarberna och dela dem i kvartar. Skär rabarberna i rabarberskivor och lägg i formen. Vispa ihop crème fraiche, ägg, socker och vanilj. Häll smeten över rabarberna.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Servera med crème fraiche.

2dl vetemjöl, 1msk socker, 75g smör, 1 äggula.

Fyllning: 3-4 rabarber, 2dl crème fraiche, 2 ägg, 3/4dl socker, 1tsk vanilj.

Sätt ugnen på 200 grader.

Originally posted 2009-09-17 18:11:31. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberkaka från Alsace dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med vaniljsås i pajen

Fantastiskt god Rabarberpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga pajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande paj så är denna variant den solklara vinnaren! Självklart är de tmed hemmagjord vaniljsås i pajen.

* Paj med botten och lock.
* pajdeg (blanda 4 dl vetemjöl med 150 ml smör och ett ägg och lite maizena)
* Till fyllningen
* 4 till 5 medelstora röda rabarber.
* 1,5 dl socker
* lite kanel (typ en matsked)
* en tesked vaniljsocker
* Till såsen
* 1,5 dl mjölk
* 2,5 dl grädde
* ett ägg
* en matsked vaniljsocker
* kanel

Grädda pajdegen 10 minuter i ugnen på 200 C.

Under tiden kan man förbereda fyllningen. Man skär rabarberna i små skivor eller rundar. Sedan blandar man sockern, vaniljsocker och kanel.

Ta ut pajbotten och stäng av ugnen för nu.

Nu ska man göra vaniljsåsen: blanda ägg, mjölk och grädde. Värma på svag värme (låt såsen aldrig koka!) och vispa under tiden. Om du ser att såsen att tjocknar, ta den av spisen. Häll i vaniljsocker och lite kanel.

Lägg rabarberna in i formen. Nu kan du fördela den största delen av socker/kanelblandningen, som vi gjorde tidigare, över rabarberna. Sedan häller du över vaniljsåsen som kommer att försprida sig över och under rabarberna. Häll inte över för mycket annars rinner såsen ut när du värmer pajen!

Om du har gjort allt ovanstående 🙂 kan du avsluta med pajlocket. Du kan själv välja hur du vill göra det. Det enda som är viktigt är att dela degen i små strimlor som du sedan lägger över pajen i t.ex. korsform eller ngt. Du kan också göra pajen utan lock om du vill.

Sedan ska pajen gräddas i ugnen på 200 C i mitten cirka 50 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:46:56. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med vaniljsås i pajen dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med havregryn

Ett enkelt och gott recept på Rabarberpaj med havregryn – enklaste Rabarberpajreceptet med havregryn.

Hör ni också till dem som gillar smulpaj med rabarber, men inte gillar att bli kladdig när själv pajdegen ska blandas till? Så är det med mig, men för något år sedan hittade jag ett recept där man uppnår ungefär samma effekt, men slipper själva kladdet. Sen är det ett plus att det går åt mindre fett också.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 rabarber
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva rabarberna. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Strö över socker och kanel.
3. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över rabarberskivorna.
4. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
5. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

Originally posted 2009-09-17 18:34:47. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med havregryn dök först upp på Rabarberpaj.se.

Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet

Enkel Rabarberpaj – recept på den enklaste Rabarberpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott!

Ingredienser fyllning:
– 5 rabarber (fasta, syrliga)
– 1 dl socker
– 1 msk kanel

Ingredienser pajdeg:

– 1½ dl vetemjöl
– 1½ dl socker
– 100 g smör eller margarin

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här:

Skölj, kärna ur och dela rabarberna i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäkerform. Strö över socker och kanel och blanda runt.

Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck rabarberna med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.

Servera med glass eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:33:30. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet dök först upp på Rabarberpaj.se.