Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet

Enkel Rabarberpaj – recept på den enklaste Rabarberpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott!

Ingredienser fyllning:
– 5 rabarber (fasta, syrliga)
– 1 dl socker
– 1 msk kanel

Ingredienser pajdeg:

– 1½ dl vetemjöl
– 1½ dl socker
– 100 g smör eller margarin

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här:

Skölj, kärna ur och dela rabarberna i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäkerform. Strö över socker och kanel och blanda runt.

Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck rabarberna med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.

Servera med glass eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:33:30. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet dök först upp på Rabarberpaj.se.