Källa:
Portioner: 4
Ingredienser:
LCHF-pasta
4 ägg
125 g philadelphiaost
½ dl fiberhusk
Fyllning
1 st zucchini
12 skivor kokt skinka
12 skivor valfri fet ost
200 g ricotta
torkad (el. färsk) oregano
1 vitlöksklyfta
Tomatsås
ca 8 cocktailtomater
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1,5 dl vispgrädde
Oregano
vatten
Ostsås
1,5 dl vispgrädde
1 dl ost
Gör så här:
LCHF-pasta
1. Förbered två ugnsplåtar, lägg ett bakplåtspapper på varje samt ta fram ytterligare två att lägga över smeten senare. Sätt på ugnen på 150C.
2. Vispa äggen pösigt.
3. Lägg i philadelphiaosten och fiberhusken i de vispade äggen och rör den slät.
4. Häll upp halva smeten på ena plåten och resten på den andra.
5. Lägg de andra två bakplåtspapperna ovanpå smeterna, platta ut smeterna med händerna lite grann.
6. Ta sedan en brödkavel och kavla smeten ytterligare så att smeten blir riktigt tunn.
7. Låt båda bakplåtspapperna sitta kvar, grädda en plåt i taget i ugnen i cirka 8-10 min. Konsistensen ska bli ungefär som färsk pasta. Ta ut "pastan" ur ugnen och låt svala, dra sen bort översta bakplåtspappret.
8. Dela de två färdiga "pasta skivorna" i två delar så att du har totalt 4 delar.
Fyllning
1. Dela zucchinin på tvären till två delar.
2. Hyvla med osthyvel tunna skivor av zucchinin.
3. Värm lite rapsolja i en stekpappa, fräs hyvlade zucchinin tillsammans med pressad vitlök så den blir lite mjuk, låt svalna.
4. Blanda under tiden ricottan med torkad oregano enligt smak samt lite salt och peppar.
5. Bred ut ricottaröran över de fyra "pasta delarna".
6. Lägg tre skivor skinka och tre skivor ost över ricottan på varje del.
7. Lägg slutligen på den svalnade zucchinin.
8. Rulla ihop de fyra "pastaskivorna" så att du får fyra rullar. Slå in de i plastfilm och låt vila ett tag i kylen.
Tomatsås
1. Dela cocktailtomaterna i ungefär fyra delar.
2. Skiva vitlöksklyftan tunt.
3. Värm lite rapsolja i en stekpanna, fräs på vitlöken tillsammans med tomaterna någon minut, häll sedan över grädden. 4. Lägg i tomatpurén samt salt, peppar. Smaksätt med lite oregano om så önskas.
5. Låt såsen puttra på svag värme, rör i såsen lite då och då så att tomaterna mosas.
6. Ju längre du låter såsen puttra ju godare blir den men de viktiga är att den kokar ihop ordentligt, späd med vatten om den blir för tjock.
Ostsås
1. Häll grädden och osten i en kastrull.
2. Låt ingredienserna puttra ihop tills osten har smält, peppra och salta om det behövs.
Montering
1. Sätt ugnen på 225C.
2. Ta ut "pastarullarna" ur kylen och dela rullarna så att du får cirka tolv 5 cm höga rullar.
3. Lägg lite av ost såsen i botten av en ugnsfast form.
4. Ställ de cirka tolv rullarna i formen.
5. Häll tomatsåsen över rullarna och sen resten av ostsåsen, toppa med ytterligare lite riven ost om så önskas.
6. Gratinera i ugnen i cirka 15-20 minuter tills osten har fått fin färg.
7. Ät och njut tillsammans med en god blandsallad.