Dekorera cupcakes, kakor och tårtor av Annie Rigg
Köp Dekorera cupcakes, kakor och tårtor här!
The post Dekorera cupcakes, kakor och tårtor appeared first on Cupcakes.se.
Kvällen i går var väldigt trevlig och spännande!
Kvällen kunde dock blivit bra mycket mer spännande än vad jag hade önskat, då Paulo Roberto dinerade med mig.
Vi satt alltså vid samma runda bord med 7 andra gäster. Linda Lomelino med Lomelinos tårtor, Elisabeth Johansson med Den ultimata boken om choklad, resterande gäster runt bordet var Bonnier folk.
Tur att Roberto satt två platser bort att vi aldrig kom att prata något djupare. För det hade kunnat bli ett samtal som kanske hade hettat till…
jag hade kanske tom blivit kallad för idiot och fått stryk på plats och ställe
Jag är ju inte precis känd för att vända kappan efter vinden
Bilden är från när någon (vet tyvärr inte vem) på Bonnier hälsade oss alla välkomna att gå ner till matsalen. Där serverades små goda förätter, varmrätten bestod av två rejäla röda oxfiléer och en skiva palsternacka med massor av smörsteka kantareller och en mycket god sås. Då det är stjänkrogen Rest. FOND som stod för maten var det garanterat smör i det hela.
Desserten var en liten kula hemlagad lingonglass och den var inte söt det minsta. Då jag bett om glutenfritt fanns det ingen mjukpepparkaka på min tallrik utan man hade istället spritsat lite god chokladmousse.
Jag kanske skulle tipsat kocken om kokosnötsmjölet…
Till detta serverads först lite vitt vin och sedan rött till huvudrätten. Desserten serverades det ett sött vin som jag givetvis avstod ifrån. I övrigt fylldes mitt vattenglas på hela tiden, älskar bubbelvatten
För många avslutades sedan aftonen på Park, medans jag blev hämtad av Mikael min make och somnade gott i egen säng och vaknade i densamma…
och idag är det lördag och jag ska strax i väg till gymmet!
TREVLIG HELG!
ps. Cecilia Hagen var där och det retar mig grymmeligen att inga ord byttes med henne, för vi har ju en gemensam vän Stefan Andhé. Båda dessa utmärkta kåsörer har jag läst mycket i min ungdom. Stefan blev “vän” genom min mans ingifta moster är syster till Stefan. ds
Första anhalten igår eftermiddag blev matmarknaden i Köpingsvik. Lite fattigt kan jag tycka på den korta kyrkallén men alltid en början! Kräsen marknads-toka som jag är inte lätt att tillfredsställa
Här i Köpingsvik som förra året blev ”Årets Ölandsby” skedde också invigningen senare på kvällen. Vi valde dock att åka dit strax efter öppningen vid 15-tiden och som ni ser så är det inte folkstormning ännu men från senare rapport så var det väldigt mycket folk. Trevligt! Skördefesten i år går i vikingarnas tecken och idag fredag är det både matmarknad & vikingmarknad så en liten tripp till får jag allt göra.
Förresten så har våra barn i Köpings skola vikingdag idag. Dom ska kläs i tidsenliga kläder och verka vid Klinta bodar. En dag som jag tror att många av barnen sett fram emot. Ska bli spännande att höra sen. Vi åker nog en sväng till Ekerum i eftermiddag också när barnen slutat skolan. Ännu en matmarknad!
Å en sak till; Årets skördefestost får ni bara inte missa. En len, krämig, salt ost med smak av pepparrot. Nu fick jag nog med allt!
Ja, ses sen då…
Brist på vackra iögonfallande dekorationer med färgglada pumpor, frukter och blommor är det då inte… Sååå vackert allting!
Lillmunken, Jörgen Blomqvist kanderade mandlar och kokade heeeemska klubbor med drakblod och häxblod! Populärt bland barnen.
Tant Iris (Ingrid Robertsson) visade upp sina för tiden passande ”Köpings-vikingar”… En sån vill jag ha, så jag måste hitta henne igen!
Anne-Marie Jonasson syntes som vanligt med sina vackra kransar som hon binder. Som dörrkrans, bordsdekoration, till graven eller varför inte som mobil hängande över ett dukat skördebord!
Matstånd fanns lite här och där, allt från grillat, korv, hamburgare, kantarelltoast, ärtsoppa mm…
Och ärtsoppan, ja den stod självklart hemvärnet för med sina tryckkokare. Mysigt tycker jag.
Här ser ni stora scenen iordningställd inför invigningen senare… Vi hoppade över det och åkte hem o fixade till lite god kvällsmiddag eftersom kära maken kom hem från en flyttresa med jobbet precis. Mer om den midagen kommer lite senare…
Men hej igen! Jajamän, vi överlevde kalaset. Så fint allting blev och alla nöjda och glada, framförallt den nyblivna 10-åringen då!
Trots att jag älskar barnens födelsedagar med all planering, hemlighetsmakeri, överraskningar, piff och presenter så tar det på krafterna när allt ska göras med halsont, snorig näsa och feber. Men jag fixade de. Hade en liten vision om att blogga upp allting idag på förmiddan men då kom bakslaget som ett brev på posten… Inte en tillstymmelse till energi kvar… Gjorde av med allt igår skulle jag tro så idag har jag vilat, sovit, hostat och snörvlat än mer. Nåja, de går väl över de å!
Joline önskade sig kycklingsallad och en kall dressing till middag så redan på morgonen åkte en kyckling in i ugnen för grillning. Pasta och grönsaker och dressing – lätt match! Tårtan däremot hade hon inte en susning om för vi kom överrens om att JAG skulle få överraska. Hehe…Sagt å gjort och jag vet egentligen inte varför denna tårta infunnit sig i det Nilssonska hemmet tidigare?!
Tror det var på Pinterest jag såg den första gången för ett par månader sen och blev helt såld. Såg ju heller inte såååå himla avancerad ut än att jag skulle lyckas. Problemet med en sån här för ögat ”matig” tårta var att få smakerna att stämma överrens. Tycker jag lyckades ganska bra där också, och den blev uppskattad både till utseende och smak faktiskt. Längre ner kan du läsa om vad den innehåller.
Dagen flöt på fint i köket och jag donade och fejade så kinder var rosiga. En mysig födelsedagsmiddag under kvällen med kycklingsallad, dressing och varma baguetter. Kaffe & tårta på de, sen landade vi i soffan allihopa till ”Bonde söker fru”…
Presenterna Joline fick var bland annat detta;
Pengar, mjukisbyxor, canvasdukar, oljefärger, USA-överkast och kuddar, läppglans, pennskrin, smycken, smyckestillverkning, pennor, rougeborstar, sidenkimono, resväska, hårsnoddar, cupcakes-bok, cupcakes-servetter, cupcakes-ställning, göra egna ringar, usa-påslakan…
Lite nytt till köket hittade jag under min ”present-runda”.
Födelsedagsbrickan med ljus och små presenter förberedd.
Lång mysfrukost väntade i köket efter sång och paket…
Yoghurt med björnbär, hallon och mango, smörgåsar och juice…
Cupcakes-ljuset och små läppglans från Max.
Ännu ett paket från Max men det fick vänta till kvällen…
Och dags för mamman att sätta igång med överrasknings-tårtan!
Den grillade kycklingen är urbenad och blandas med pasta och grönsaker. Skyn från kycklingen i ugnen rörde jag ner och kryddade lite extra med salt, peppar och grillkrydda.
En god dressing på turkisk yoghurt/gräddfil med vitlök, kryddor och tomatpuré hade önskats till, samt varma baguetter.
Här har vi skapelsen igen. Tre ganska tjocka lager tårtbotten med Chokladgrädde som ”bröd”. Chokladpudding som ”nötfärs”, grön marsipan som sallad, cheddarost och ketchup av vaniljkräm. ”Dressing” av hallonmousse. Däremellan petade jag in hallon mellan lagren också.
Japp, en himla massa skålar med olika färgblandningar men när den väl ”monterades” gick det himla smidigt och snabbt. Vågar du prova?
Har ni provat att baka kladdkaka i micron nån gång? Inte jag… Men detta måste ju ändå vara är ännu enklare än en hel kaka? Bara ner med lite smet i en mugg och in en minut! Festligt på nolltid och ingredienserna har man oftast hemma. Här finns också utrymme för massor av variation med chokladbitar du kan peta ner i smeten, nötter, frukt etc. Men grundreceptet ska ni ju ha först å främst och det är detta.
Man får prova sig fram lite både vad gäller storlek på mugg och din microvågsugns effekt. På översta bilden ville jag visa er hur det såg ut i själva muggen så jag använde en ljuskopp från ikea och öppnade luckan efter 1 min, och ungefär där anser jag att den är klar, inte en sekund till!
Till 2 stora eller 4 små muggkakakor
Det här behöver du :
4 msk vetemjöl
4 msk strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 msk rapsolja
3 msk mjölk
GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop de torra ingredienserna i en liten skål. Knäck i ägget, tillsätt olja och mjölk och rör till en slät smet. Fördela smeten i inoljade koppar. Fyll upp till 3/4, alltså lite mer än halva muggen. Kör i micron en och en, är kopparna väldigt små som dessa svarta ”glöggmuggar” kan du köra två samtidigt. Full effekt och när kakorna rest sig är dom nästan klara, beror helt på hur kladdiga man vill ha dom men över 2 min blir dom stenhård.
Ät dom direkt ur muggen med lite grädde eller vänd upp och ner på ett fat, dom lossnar superlätt.
Magiskt ögonblock när man trollat fram varsin kladdkaka på bara en minut.
Och att få till den perfekta kladdiga konsistensen är inga problem, en eller två gånger sen kan du de!
Vad sägs om chokladtryffel med mascarpone? riktigt chokladiga!
LCHF Chokladtryffel med mascarpone
Portioner: 10 st
Tid: 120 min
Från: Marja på http://bakasockerfritt.blogg.se/
Ingredienser
60 gram smör
70 gram mascarpone
80 gram mörk sockerfri chokad
ev. hasselnötter
ev. sötning
Ca 100 gram mörk sockerfri choklad att doppa i
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen (80 gram) i bitar och rör tills den smält. Blanda ner mascarpone och eventuell sötning. Blanda väl så att alla klumpar försvinner. Häll eventuellt ner hela/delade/hackade hasselnötter. Låt tryffeln kallna i minst ett par timmar i kylskåpet så att smeten tjocknar och blir hård. (Jag lät den vila i kylskåp över natten.) Är tryffeln för hård, låt den tina i rumstemeratur en stund. Form tryffeln till bollar. Smält därefter ca 100 gram choklad. Doppa tryffelbollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna.
Rulla eventuellt i kakao!
Hej svejs därute i stugorna! Idag har vi häftiga orkanvindar här på Öland, himla mysigt tycker jag och mina värmeljus, men inte de små fyrbenta som mest ligger inomhus och snusar gott i soffhörnet. Barnen har haft Olympic day i skolan idag och varit på massor av stationer med aktiviteter på idrottsplatsen i Borgholm, trötta barn ikväll med andra ord!
Själv dras jag med en mysig migrän-sprängande huvudvärk och har gjort sen jag slog upp mina blå i morse. Det är väl den härliga kontorsveckan som gör sig påmind, för mycket glasögon och dataskärm… Inte bra, så jag ska försöka fatta mig ganska kort medan jag sitter här och kisar med ögonen…
Cookies va de här ja! Och makadamianötter… Så vansinnigt goda nötter, helst saltade ska dom va…
Jag la ut en bild på kryddburkens facebook igår om just dessa nötter och fick lite tips på vad mer de är goda att användas till. Bland annat som fyllning i kakor och kanderade… Ja gud så gott om man är sötsugen, vilket jag sällan är men idag blev jag det mitt i all huvudvärk! Man e inte riktigt som man ska ibland!
Recept blir det såklart därefter på en seg, härlig cookie-deg. Det blir stora, sega härliga cookies. Ja, det fick bli mitt lilla fredags-mys-tips de. Vi ses imorgon utan skallebank hoppas jag. Kram på er!
10-12st stora cookies
Det här behöver du :
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl mörkt muscavadosocker
1/2 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad (vit toblerone)
50 g salta makadamianötter
GÖR SÅHÄR :
Rör smör & socker med elvisp till en jämn smet, rör i ägget. Blanda de torra ingredienser i en bunke och rör ner tillsammans med hackad vit choklad och makadamianötterna. Forma sedan degen till en rulle ca 5-6 cm i diam. Skär skivor ca 2cm tjocka och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200 grader, ca 10 min. kakorna ska ha flutit ut rest sig lite på höjden och blivit liiiite gyllene, men inte för mycket då förlorar man det där sega härliga i mitten… Ta ut och låt svalna på plåt till de är torra. Förvara torrt.
Degen går utmärkt att frysa ner (vira in den i dubbel plastfolie) för att sedan tas upp vid tilfälle och skäras i skivor och in i ugnen på en gång. Blir faktiskt snäppet godare och formen på kakorna blir finare och lite högre när degen är fryst.
En vacker, vintervit bukett med chrysanthemum, gerbera, vita rosor och johannesört, kom kära maken hem med till mig ikväll. Sååå vackra… Han e bra go den där herr Nilsson.
Gonatt! Nu, over and out från Öjkroken…