Håller på och testar egengjord modelleringschoklad och efter några smärre katastrofala recept har jag lyckat blanda till det som jag vill ha det. Som ni ser fungerar det utmärkt att forma till rosor och blad. Skall försöka hinna göra en tårta i helgen och återkommer med tips och recept så fort jag kan.
Posts Tagged ‘choklad’
Min käre bror fyllde år häromdagen och jag passade på att bjuda hit honom på middag. Lika passande var att de övrigt nära och kära kom för att fira....
Det blev en dag med både förrätt, huvudrätt och dessert. Flera timmar satt vi runt köksbordet och umgicks kring mat och fika.
Till dessert hade jag hittat ett recept på Vit Chokladmousse från arla.se.
Lagom antal ingredienser och moment....och bara sååååå underbart god :))
Till 8 port
2 dl vispgrädde
150g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella gourmet
färska bär till dekoration (frysta fungerar utmärkt)
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa moussen med bär.