Tillbaka i rutan efter tillfälligt avbrott!


Ni kanske märkte dagens avbrott då kryddburken låg nere ett par timmar. Fick veta det strax efter 11 idag på förmiddan och ni var några stycken som även mailade och undrade. Ni som följer mig på facebook har ju kunnat läsa hur allt gått tillväga och det är bara så tråkigt när det blir timslånga avbrott. Det är inte ofta det händer men driftstörningar och planerade avbrott är sällan så långa och brukar vara snabbt åtgärdade efter att man pratat med support.

Nu har jag ju hela kryddburken ligger på Bineros webbhotell och domänadresserna kryddburken.nu och kryddburken.com registrerad där. Däremot så har jag .se-domänen registrerad hos Crystone där jag köpte den från första början…

Det här timslånga avbrottet berodde helt och hållet på Crystone fick jag veta när jag pratade med Binero. Där sa dom att jag hade en obetald faktura. Så jag ringer upp Crystone och frågar vad dom menar eftersom jag är extremt petnoga med mina fakturor till Kryddburken och har varken fått mail eller påminnelse eller ännu sämre ingen information om att sidan kommer att stängas ner.

Felet låg helt och hållet hos dom men det skulle åtgärdas inom 24 timmar!???
Jo, jag tackar…

Blir så grymt irriterad när sidan ligger nere, dels för att jag inte kan blogga, inte godkänna kommentarer och sidan är inte tillgänglig för er som vill kolla nåt recept. Om dom nu gjort fel så kunde dom väl aktiverat och kickat igång sidan på en gång istället för att det ska ta flera timmar!

Men så fick jag veta att det är enkelt att flytta över och ha alla sina domäner hos samma leverantör, så nu är det åtgärdat och jag tackar för mig hos Crystone.

Binero däremot har jag alltid gillat, dom är kanonduktiga och hjälper alltid till och är snabba. Skulle det vara nåt krångel så får man alltid veta detta och har sidan legat nere för att bandbredden tagit slut har dom kunnat få igång den samtidigt som jag haft dom i luren.

Tummen upp för Binero och tummen ner för Crystone! Kan ju vara bra för er att veta…

Ni ska få ett recept lite senare, var bara tvungen att skriva av mig lite… ;-)

The post Tillbaka i rutan efter tillfälligt avbrott! appeared first on Kryddburken.se.

Hög och saftig sockerkaka


Gokväll i stugorna! Jodå, sockerkakan blev hög och fin och väldigt god så jag ska dela med mig av receptet för det var ett annorlunda sådant mot vad jag brukar använda. Här ska det var 3 stora koppar med lika mycket ägg, socker och mjöl i varje kopp och det är ungefär som dom måtten jag skrivit i receptet men prova för det blir himla gott och enkelt att gå efter ju! :-P

Smöret ska naturligtvis inte vara en likvärdig kopp utan 50 gram smält och inget annat.

1 kopp ägg
1 kopp strösocker
1 kopp vetemjöl + bakpulver
50 gram smält smör

ca 1½-2 tsk bakpulver till 4 ägg är ett riktmärke.

Det här behöver du : 
4 ägg
3 dl strösocker
½ msk vaniljsocker

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

50 gram smält smör

GÖR SÅHÄR : 
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Rör ut vetemjölet med bakpulvret och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och blanda försiktigt så du bibehåller luften i smeten. Häll i smord form, grädda ca 40-45 min i 175 grader.


Denna formen på sockerkaka gillar jag. Hittade den på ÖoB och var ju tvungen att provbaka i den. Hög och fin och inte så vid i formen. Men med hög och fin måste man ju ha ett recept därefter också och det tyckte jag detta levde upp till så prova gärna ni också!

Formen har jag smörat med smält smör och bröat med panko, hade inget vanligt ströbröd hemma men det blev mycket godare med panko dessutom så det ska jag också fortsätta med. Man lär så länge man lever. ;-)

The post Hög och saftig sockerkaka appeared first on Kryddburken.se.

Mellanmål, läxor, höststorm och sockerkaka

20121009-161231.jpg

Hujedamej va de regnar och blåser på ön idag, riktig höststorm så löven yr! Här är vi i full gång med läxor och mellanmål. I ugnen står en sockerkaka och gräddas, var ju bara tvungen att prova min nya form! Testade ett annat recept också mot vad jag brukar använda och nu håller vi tummarna att det blir en hög fin sockerkaka! Ni ska få se sen. :-P

The post Mellanmål, läxor, höststorm och sockerkaka appeared first on Kryddburken.se.

Vallmosnurror


Enkla kuvertbröd serverat till middagen är alltid uppskattat. Här har jag gjort små snurrar av vanlig ljus vetedeg med lite extra olivoja och flingsalt i. Formen på snurror passar extra bra att servera till soppa! ;-)

Skulle man inte ha ägg hemma, eller är allergisk funkar det alldeles ypperligt att pensla bröden med lite ljummen mjölk som du rör ut med flytande honung. Blir till och med godare och de frön man vill ha på fastnar som de ska också! :-P

ca 24 st
Det här behöver du : 
50 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst (50 gram)
2 msk honung
½ dl olivolja
2 tsk flingsalt
ca 10-12 dl vetemjöl

Till pensling : 
½ dl ljummen mjölk + 1 tsk flytande honung
Vallmofrön

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken. Ljumma till 37 grader. Smula ner jästen i degbunke eller maskin. Rör ut jästen med degvätskan och tillsätt honung, olivolja salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidigt deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och måtta ut degen i 24 små bitar. Rulla varje bit till en lång ”snodd” ca 30-40 cm, Vrid ihop till snurror och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa på plåt under bakduk ca 30 min. Pensla med mjölk utrört med lite flytande honung, stör över vallmofrön. Grädda i 200 grader ca 10-15 min.


24 snurror får du ut av ½ liter degvätska, men receptet kan förstås dubblas vid behov.

The post Vallmosnurror appeared first on Kryddburken.se.

Knäckig äppelpaj med havregryn

Knäckig äppelpaj med havregryn – ett enkelt och härligt äppelpaj recept för att göra en frasig och knäckig äppelpaj med havregryn. Äppelpajen är väldigt enkel att göra och det går ganska snabbt att bereda den – det tar endast 20 minuter att tillaga äppelpajen! Ingredienser 6-8 äpplen 150 g smör 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl … Continue reading Knäckig äppelpaj med havregryn

Inlägget Knäckig äppelpaj med havregryn dök först upp på Äppelpaj.se.

Zorbas – grekisk buffé


Här är stället vi åt grekisk buffé på idag! Zorbas, som du hittar i Kalmar på Fiskaregatan. Det här stället har funnits så länge jag minns och är en otroligt populär restaurang, speciellt nu med deras grekiska buffé. Jag har alltid gillat stället och även om det dröjer massvis med år mellan gånger jag är här så blir jag aldrig besviken. Nu var det ju i och för sig inte mer än ett par veckor sen jag var här sist, men då var det så mycket folk att det inte gick att fotografera utan att störa eller få med annat än folk på bild.

Idag hängde mamma med in till Kalmar när vi ändå skulle fixa passen och jag föreslog att vi skulle luncha på Zorbas så hon kunde bli lite avundsjuk på alla grekiska smaker vi snart ska avnjuta på semestern.

Om två veckor reser vi till Rhodos/Grekland och kommer att bo på Mythos Beach Hotell. Vi har bokat juniorsvit med privat pool! :-P Vet inte om ni kommer ihåg när jag vann Fontanas tävling med recept med fetaost! Såhär såg det ut >> Även om vi inte kommit oss iväg förrän nu snart så spelar det inget roll för jösses va härligt det ska bli, bättre sent än aldrig ju!

Jag fick ett generöst presentkort av Fontana att spendera i Grekland med Apollo som researrangör och hittills har allt flutit på och varit väldigt positivt med kontakten med Apollo vad gäller bokningar och allt runtomkring som ska ordnas med. Det är ett litet äventyr att komma iväg alltså. Haha, märks det att vi är utomlands ofta eller??!

Hundpensionat till Dalton, kattvakt och husvakt ska ordnas, och pass fixas. Ledighetsansökan från Jolines skola då vi tyvärr inte lyckades få ihop det så vi kunde åka på höstlovet som de va tänkt från början… Biljetterna ska skrivas ut och nån resväska till behöver vi nog också… Och så parkering på Arlanda bokas, euro växlas, och ”Rest n´fly” ordnas eftersom vi kör från Öland till Arlanda redan på lördag då flyget går tidigt på söndag morgon. Hehe, lite å bita i men det är hur roligt som helst.

Vad passar väl då bättre att förbereda smaklökarna på än just en grekisk buffé… Det är ju så in i nordens gott alltså! Jag låter bilder får tala för sig. (Iphone-bilder)


Gyros, gyros, gyros… Å massor med tzatziki och stark sås.


Buffén.


Sitt för guds skull inte å bli hungrig nu bara… :-P
Kram på er! Vi hörs i helgen, jag har ju bland annat ett par inlägg till från skördefesten som väntar.

 

The post Zorbas – grekisk buffé appeared first on Kryddburken.se.

Jodå, det började ju bra…


Men vilken dag!! Alltså det började ju så bra…

Dagen idag började bra, redan igårkväll. Jag checkade av ingredienserna till kanelbullar. Smör, mjölk, mjöl, honung, kanel, vaniljsocker, ägg, pärlsocker! YES! Imorgon skulle de blir bullar av redan tidig morgon hade jag bestämt.

IDAG; 
Gick upp när klockan ringde, fixade frukost till barnen, skjutsade barnen till skolan och hem igen i godan ro. Hade förberett allt i köket på morgonkvisten. Plockat fram ingredienser, degmaskin, sladden i uttaget och förrklä´på bänken o radion rattad till P4:a på full volym! Allt enligt planerna…

Smöret var mjukt, rumstempererat och fint och allt stämde utom det där lilla jävla gula paketet som jag VISSTE att jag hade i kylskåpet! Men som inte fanns där just i morse då??? Å just idag så fanns inte det där lilla **** gula paketet i torrform heller som jag alltid brukar vara garderad med såna här stunder. Gaahhh…!!!!

NÄÄÄE!!
Jag tänker inte sätta mig i bilen i morgonrock och foppatofflor och köra ner till ICA och sur-vänta till klockan slår 09 då dom öppnar, tänker jag INTE göra!!! *tjurig*

…Så jag har surat hela dan, TYP!

Inte riktigt men… Jag har dammsugit, torkat golv, rensat kylskåpet, plockat disk och tvätt och allt annat sånt man blir så himla glad av… Ja, å sen så åkte jag då å köpte den där förbannade jästen. Sen BAKADE JAG BULLAR! :-P

HURRA FÖR KANELBULLENS DAG!!! HURRA, HURRA, HURRaaaaaaaa!!

Förutom de så är jag sjuk IGEN… Igen, igen, och åter igen… Hostar, rosslar, snyter mig, febertoppar var å vareviga dag! Måste jag alltid va sjuk?? Om 2 veckor åker vi till Grekland å då är jag friskt, eller hur??


Ett stort glas iskall mjölk…. Har du som vi ett knasigt kylskåp som inte genererar iskall mjölk så är det bara att ploppa ner några isbitar i glaset! SÅ! Sluta gnälla nu Linda Nilsson….


Bakade på en halvliter, precis som receptet i morse, orkade inte mer… Två proppfulla plåtar bidde de. Stora fina, lukta-gott-i-hela-huset-bullar-som-man-blir-glad-av-kan-jag-behöva! :-P


Glada blev även gubben och barnen förstås, resten frös jag ner… Bullarna alltså!
Få se nu? Visst va de en dag imorgon också???

The post Jodå, det började ju bra… appeared first on Kryddburken.se.

Kanelbullens dag idag!

Självklart har varje lågkolhydratsbakblogg med självaktning ett bra recept på kanelbullar ;)
Här är mitt!

Wikipedia om Kanelbullens dag:
Kanelbullens dag infaller den 4 oktober. Den är en i Sverige årlig temadag, instiftad 1999 av Kaeth Gardestedt. Hon var vid tidpunkten projektansvarig för Hembakningsrådet, historiskt en sammanslutning av jästtillverkare, mjöltillverkare, sockertillverkare och margarintillverkare som numera drivs av Dansukker. Syftet med dagen är att uppmärksamma den rika bulltraditionen som finns i Sverige, med speciellt fokus på den anrika kanelbullen, samt att öka konsumtionen av jäst, mjöl, socker och margarin. Dagen uppmärksammas genom reklamskyltar i butiker och serveringar. Kanelbullens dag förekommer även bland svenskar i Nya Zeeland och på många orter inom Svenska kyrkan i utlandet.

Att Kanelbullens dag infaller just 4 oktober beror på att Kaeth Gardestedt och Hembakningsrådet enligt egen uppgift inte ville att dagen skulle konkurrera med andra mattraditioner såsom semlor, kräftor eller surströmming. År 1999, när Kanelbullens dag lanserades, var 4 oktober dessutom internationella barndagen, och en “tanke med kanelbullens dag var att det skulle vara en omtankens dag”.

Tur att vi inte bakar som hon, margarin!!?? och nu fick vi också veta vilka Dansukker är, en samling sjukdomsalstrare…

Så visa verklig omtanke och baka en HÄLSOSAM kanelbulle för omväxlings skull!

 

Bloggar etiketter: ,

Kanelbullens dag idag!

Självklart har varje lågkolhydratsbakblogg med självaktning ett bra recept på kanelbullar ;)
Här är mitt!

Wikipedia om Kanelbullens dag:
Kanelbullens dag infaller den 4 oktober. Den är en i Sverige årlig temadag, instiftad 1999 av Kaeth Gardestedt. Hon var vid tidpunkten projektansvarig för Hembakningsrådet, historiskt en sammanslutning av jästtillverkare, mjöltillverkare, sockertillverkare och margarintillverkare som numera drivs av Dansukker. Syftet med dagen är att uppmärksamma den rika bulltraditionen som finns i Sverige, med speciellt fokus på den anrika kanelbullen, samt att öka konsumtionen av jäst, mjöl, socker och margarin. Dagen uppmärksammas genom reklamskyltar i butiker och serveringar. Kanelbullens dag förekommer även bland svenskar i Nya Zeeland och på många orter inom Svenska kyrkan i utlandet.

Att Kanelbullens dag infaller just 4 oktober beror på att Kaeth Gardestedt och Hembakningsrådet enligt egen uppgift inte ville att dagen skulle konkurrera med andra mattraditioner såsom semlor, kräftor eller surströmming. År 1999, när Kanelbullens dag lanserades, var 4 oktober dessutom internationella barndagen, och en “tanke med kanelbullens dag var att det skulle vara en omtankens dag”.

Tur att vi inte bakar som hon, margarin!!?? och nu fick vi också veta vilka Dansukker är, en samling sjukdomsalstrare…

Så visa verklig omtanke och baka en HÄLSOSAM kanelbulle för omväxlings skull!

 

Bloggar etiketter: ,

Tomatfräst vitkål med fetaost & salami + tävling


Jag har fått prova dessa burktomater från Delizie. Tomatkonserver av lite högre kvalité har jag lärt mig är att föredra så detta var klart spännande. Jag använder ofta tomater på burk i matlagning, både i köttgrytor, köttfärssåser, pastagratänger, på pizza eller mustiga tomatsoppor. Det är en helt annan smak och fyllighet än färska tomater och nu börjar ju dessutom säsongen för dem att vara förbi. Det är väl lite som med torkade kryddor som oftast ger mer koncentrerad smak och man behöver inte lika mycket heller.

Smaken på delizie körsbärstomater är väldigt len och fyllig, burken är fylld av söta små och _hela_ fina körsbärstomater som simmade i en klarröd tomatsås. Ibland kan jag tycka att just körsbärstomater på burk är lite syrliga och fräna i smaken men här var det tvärtom, lite som en färdig tomatsås, redo att hällas direkt över rykande het pasta. Men det gjorde jag inte! :-P

Jag tänkte mig en ljummen sallad, inte nödvändigtvis pasta utan här tog jag strimlad, krispig vitkål som jag lät fräsa i tomatsåsen med rödlök, massor av oregano, citron och flingsalt. Detta serverade jag med fetaost och tunt skivad salami på toppen. Vilken klockrent kombination och så vansinnigt gott med en liten smak av utlandet faktiskt!

Denna rätt tog inte mer än 10 min att tillaga, några minuter till kanske för att skära och plocka fram allt men en riktigt snabb måltid perfekt när tiden är knapp och man vill ha god mat på bordet innan hungern tar över.

Och till er läsare! Förutom receptet ni får här så kan ni även vara med och tävla om
produkter från Le Creuset för 5 000 kr  :-P  Du hittar tävlingen här >>

4 port
Det här behöver du : 
Olivolja
½ litet vitkålshuvud
1 burk delizie körsbärstomater
1 rödlök
2 tsk torkad oregano
½ pressad citron
1½ tsk flingsalt
150 gram fetaost
100 gram stark ungersk paprika salami

GÖR SÅHÄR : 
Strimla vitkålen. Skiva rödlöken och salamin fint. Förbered så du har allt i små skålar bara att tillsätta vartefter för det går snabbt det här! Hetta upp en stekpanna med olivolja. Tillsätt vitkålen, körsbärstomaterna & rödlöken. Pressa över en halv citron. Krydda med oregano och fingsalt. Vänd runt och låt bara fräsa på hög värme bara nån minut, det ska fortfarande vara krispigt. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med smulad fetaost och skivad salami.


Har ni inte provat dessa brukar så gör det. Körsbärstomaterna var i alla fall positivt överraskande för mig. Len, söt smak och hela fina tomater, som annars bara brukar vara mos…


Förberedd för en snabb rätt att tillaga. 5 min i stekpannan, sen är det klart!


Ni skulle känna doften här av tomater, oregano och citron…


Sådär, dags för servering. Fler recept hittas på www.delizie.nu

 

Inlägg i samarbete med Di Luca & Di Luca

 

The post Tomatfräst vitkål med fetaost & salami + tävling appeared first on Kryddburken.se.