Tomatfräst vitkål med fetaost & salami + tävling


Jag har fått prova dessa burktomater från Delizie. Tomatkonserver av lite högre kvalité har jag lärt mig är att föredra så detta var klart spännande. Jag använder ofta tomater på burk i matlagning, både i köttgrytor, köttfärssåser, pastagratänger, på pizza eller mustiga tomatsoppor. Det är en helt annan smak och fyllighet än färska tomater och nu börjar ju dessutom säsongen för dem att vara förbi. Det är väl lite som med torkade kryddor som oftast ger mer koncentrerad smak och man behöver inte lika mycket heller.

Smaken på delizie körsbärstomater är väldigt len och fyllig, burken är fylld av söta små och _hela_ fina körsbärstomater som simmade i en klarröd tomatsås. Ibland kan jag tycka att just körsbärstomater på burk är lite syrliga och fräna i smaken men här var det tvärtom, lite som en färdig tomatsås, redo att hällas direkt över rykande het pasta. Men det gjorde jag inte! :-P

Jag tänkte mig en ljummen sallad, inte nödvändigtvis pasta utan här tog jag strimlad, krispig vitkål som jag lät fräsa i tomatsåsen med rödlök, massor av oregano, citron och flingsalt. Detta serverade jag med fetaost och tunt skivad salami på toppen. Vilken klockrent kombination och så vansinnigt gott med en liten smak av utlandet faktiskt!

Denna rätt tog inte mer än 10 min att tillaga, några minuter till kanske för att skära och plocka fram allt men en riktigt snabb måltid perfekt när tiden är knapp och man vill ha god mat på bordet innan hungern tar över.

Och till er läsare! Förutom receptet ni får här så kan ni även vara med och tävla om
produkter från Le Creuset för 5 000 kr  :-P  Du hittar tävlingen här >>

4 port
Det här behöver du : 
Olivolja
½ litet vitkålshuvud
1 burk delizie körsbärstomater
1 rödlök
2 tsk torkad oregano
½ pressad citron
1½ tsk flingsalt
150 gram fetaost
100 gram stark ungersk paprika salami

GÖR SÅHÄR : 
Strimla vitkålen. Skiva rödlöken och salamin fint. Förbered så du har allt i små skålar bara att tillsätta vartefter för det går snabbt det här! Hetta upp en stekpanna med olivolja. Tillsätt vitkålen, körsbärstomaterna & rödlöken. Pressa över en halv citron. Krydda med oregano och fingsalt. Vänd runt och låt bara fräsa på hög värme bara nån minut, det ska fortfarande vara krispigt. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med smulad fetaost och skivad salami.


Har ni inte provat dessa brukar så gör det. Körsbärstomaterna var i alla fall positivt överraskande för mig. Len, söt smak och hela fina tomater, som annars bara brukar vara mos…


Förberedd för en snabb rätt att tillaga. 5 min i stekpannan, sen är det klart!


Ni skulle känna doften här av tomater, oregano och citron…


Sådär, dags för servering. Fler recept hittas på www.delizie.nu

 

Inlägg i samarbete med Di Luca & Di Luca

 

The post Tomatfräst vitkål med fetaost & salami + tävling appeared first on Kryddburken.se.