Snabbt fikatips
Tittar in en sväng så här på söndagskvällen och bjuder på en god liten småkaka till kvällsfikat.
De funkar fint både att äta som de är till en kopp te, med smör och en god ost som pålägg passar de bra även till frukosten eller som picknickfika.
Ät, njut och må gott!
Kokosbröd ca 20 st
2 ägg
2 dl kokosflingor
1 dl mixade, valfria nötter
1 dl riven gräddost
½ dl crème fraiche
1 msk smält kokosolja eller smör
2 tsk kanel
ev 1-2 tsk valfri sötning
½ tsk psylliumhusk
½-1 krm salt
Blanda de finmixade nötterna med kokos och psylliumhusk.
Knäck i äggen, rör ner dem tillsammans med crème fraichen. Riv osten grovt och rör ner.
Smaksätt med kanel, salt och ev lite sötning. Rör till sist i det smälta fettet.
Blanda allt väl och låt stå en halvtimme, smaka av om smeten är lagom salt.
Värm ugnen till 200°. Klicka ut smeten i matskedsstora högar på bakplåtspapper.
Platta till dem lite, så blir de jämnare gräddade.
Baka i 12-15 minuter så de får lite färg. Låt svalna på galler.
Frys in de som blir över och ta fram eftersom, tina i ugn eller i brödrosten.
Fler glutenfria bakverk hittar du i min kokbok Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt.
Här nedan ser du några av mina bilder från boken, fotograferade på de vackraste platser jag kunde hitta runtom i Stockholm.