Hög och saftig sockerkaka


Gokväll i stugorna! Jodå, sockerkakan blev hög och fin och väldigt god så jag ska dela med mig av receptet för det var ett annorlunda sådant mot vad jag brukar använda. Här ska det var 3 stora koppar med lika mycket ägg, socker och mjöl i varje kopp och det är ungefär som dom måtten jag skrivit i receptet men prova för det blir himla gott och enkelt att gå efter ju! :-P

Smöret ska naturligtvis inte vara en likvärdig kopp utan 50 gram smält och inget annat.

1 kopp ägg
1 kopp strösocker
1 kopp vetemjöl + bakpulver
50 gram smält smör

ca 1½-2 tsk bakpulver till 4 ägg är ett riktmärke.

Det här behöver du : 
4 ägg
3 dl strösocker
½ msk vaniljsocker

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

50 gram smält smör

GÖR SÅHÄR : 
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Rör ut vetemjölet med bakpulvret och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och blanda försiktigt så du bibehåller luften i smeten. Häll i smord form, grädda ca 40-45 min i 175 grader.


Denna formen på sockerkaka gillar jag. Hittade den på ÖoB och var ju tvungen att provbaka i den. Hög och fin och inte så vid i formen. Men med hög och fin måste man ju ha ett recept därefter också och det tyckte jag detta levde upp till så prova gärna ni också!

Formen har jag smörat med smält smör och bröat med panko, hade inget vanligt ströbröd hemma men det blev mycket godare med panko dessutom så det ska jag också fortsätta med. Man lär så länge man lever. ;-)

The post Hög och saftig sockerkaka appeared first on Kryddburken.se.