Helgas äppelpaj
Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. [...]
Ebbas Äppelpaj
Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare. Tillsätt ev några droppar vatten ifall degen inte vill gå ihop sig. Bred ut degen med en vattensköljd stekspade över äppelklyftorna. Sätt in i ugnen i 35 minuter. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde Ugn: 175° 5-6 goda äpplen (skalas, kärnas ur och skärs i klyftor, som [...]
LCHF tårta

En smarrig gräddtårta på LCHF metoden. Kan varieras!

Gräddtårta á LCHF
Tid 30-40 minuter
Portioner: 10 st

Ingredienser
Tårtbotten:
4 ägg
4 msk sukrin
25 g smör
½ dl pofiber
¾ dl kokosmjöl
½ dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
½ tsk äkta vaniljpulver

Vaniljkräm:
4 äggulor
½ dl sukrin
1-2 tsk äkta vaniljpulver
½ dl vispgrädde
125 g smör

2 dl vispgrädde
2 dl hallon

Gör så här
Börja med att vispa ägg och sukrin luftigt. Smält sedan smöret och ha i grädden.
Passa sedan på att blanda alla andra ”torra” ingredienser.

Sen vispar du smör/grädden i äggsmeten och vänder försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Slå upp smeten i en smörad och kokosflingbröad springform.

Låt det grädda i ugnen i ca 25 minuter på 175 grader.

Stjälp upp och låt det sedan svalna, och passa på att ordna med vaniljekrämen.

Lägg dina äggulor i en tjockbottnad kastrull och slå i alla ingredienser förutom smöret. Låt det här koka upp under vispning och var nogrann! Det bränner lätt. När du tycker att smeten är tillräckligt tjock så drar du bort kastrullen från plattan och vispar i smöret tills du får en blank kräm. Smaka av med vanilj.

Dela din färdiga kaka i två delar och bre vaniljkräm mellan kanan och vispgrädde runt om och på.

Dekorera med dina hallon och servera!

Ebbas rabarberpaj
Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare. Tillsätt ev några droppar vatten ifall degen inte vill gå ihop sig. Bred ut degen med en vattensköljd stekspade över rabarberskivorna. Sätt in i ugnen i 35 minuter. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde Ugn: 175° 5-6 goda rabarber (skalas, kärnas ur och skärs i rabarberskivor, som [...]
Helgas rabarberpaj
Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. [...]
Äppelpaj med katrinplommon och valnötter

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret, rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela valnötter och katrinplommon. Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i … Continue reading Äppelpaj med katrinplommon och valnötter

Inlägget Äppelpaj med katrinplommon och valnötter dök först upp på Äppelpaj.se.

Rabarberpaj med katrinplommon och valnötter
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret, rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter. Kärna ur och skär rabarberna i bitar. Dela valnötter och katrinplommon. Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i [...]