Långsamstekt kyckling
Idag passerar min matblogg otroliga 7 miljoner visningar, det är verkligen hisnande att så många tagit del av mina recept under åren.
Jag kollade statistiken och den här örtkryddade kycklingen är det recept som flest har varit in och läst under de 10 år som gått sen jag startade bloggen.
Så glad att mina recept blivit så populära, något som lett till 5 kokböcker och ett väldigt roligt och annorlunda liv.
Som kronan på verket för mitt receptskapande kom världsmästartiteln på Gourmand Awards i Kina förra månaden, då Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken utsågs till ”Best in the World”.
Ett fantastiskt bevis på att mina recept håller i längden och att många även väljer att läsa dem i bokform och inte bara på nätet.
Vill du ta del av mina bästa grilltips i sommar så ta en närmare titt här.
Dela gärna recepten på bloggen vidare så fler får chansen att njuta av min form av naturligt god mat.
Nu i sommar har jag jobbat på ett nytt och spännande projekt, vad det är får du veta senare i höst
Örtkryddad kyckling i ugn ca 4 port
1 färsk, ekologisk kyckling ca 1,5 kg
2 msk olivolja
2 msk blandade, torkade örter
2 msk salt
1 tsk chiliflingor
3 vitlöksklyftor
1 ekologisk citron
2 msk smält smör till pensling
Skölj kycklingen in och utvändigt i kallt vatten, ställ på högkant i ett durkslag och låt rinna av.
Värm ugnen till 125°. Mortla örter, chili och salt till ett pulver.
Skär citron och vitlök i mindre bitar. Gnid in kycklingen med olivoljan.
Krydda inuti och gnid sen in örtblandningen ordentligt överallt.
Stoppa in vitlök och citron i fågeln och lägg på galler i en långpanna.
Vill du inte ha örter på kycklingen så byt bara ut dem mot 2 msk paprikapulver.
Ställ in långt ner i ugnen och stek i ca 3 timmar.
Ta ut kycklingen efter en timme och penslade med smält smör. Efter en timme till samma procedur.
Mot slutet av stekningen häller du 2 dl vatten i formen, så stekskyn löstes upp.
Prova om fågeln är klar när det gått 2½ timme, det beror lite på hur stor din kyckling är.
Det ska inte komma ut någon rosa köttsaft när den är klar, temperaturen inne vid benet ska då vara 82º.
Täck med folie och låt vila en stund innan du skär upp kycklingen. Den är mycket god kall också.
Ta vara på skrovet och koka kycklingbuljong, det finns mycket kollagen i lederna som är bra för vår hälsa.
Här hittar du två olika såsrecept som du kan använda skyn till, dels en gräddsås smaksatt med äpple och calvados och en pepparsås som också är ett av de absolut mest lästa recepten härinne.