Lättfixad sommarmat
Jag har tillbringat många månader i Alanya i Turkiet de senaste 20 åren, som rehabilitering efter att jag skadade ryggen i mitt kockjobb.
Jag tycker väldigt mycket om den turkiska maten och handlade flera gånger i veckan på grönsaksmarknaderna runtom i staden.
De här biffarna har jag ätit på flera restauranger med turkisk husmanskost, kombinationen mellan zucchini och dill blir riktigt god.
Jag blandar riven halloumi i mina biffar så blir proteinhalten högre, de håller ihop bättre och smaken blir väldigt god.
Receptet är enkelt att dubbla om du har gott om zucchini nu, äggvitorna som blir över kan du använda till ett gott och lättbakat stekpannebröd.
Zucchinibiffar 2 port
3 dl grovriven zucchini
1 dl grovriven halloumi
2 äggulor
1 msk sesamfrön
2 msk finhackad dill
Salt och peppar
3 msk smör till stekning
Blanda den rivna zucchinin väl med halloumi och äggulor.
Rör i dill och sesamfrön, smaka av med kryddor.
Bryn smör och stek små biffar, två-tre minuter på varje sida.
Lägg upp i en ugnsform och värm innan serveringen, den här valnötscrèmen och en syrlig rödkålssallad passar bra till.
Valnötscrème
50 g fetaost
1 dl yoghurt/smetana 10-17%
1 dl hackade valnötskärnor
1 msk olivolja
Mosa fetaosten med olivolja. Blanda med yoghurten och rör i nötterna.
Smaka av om det behövs mer sälta.
Populär vegokokbok
Vill du ha fler grönskande mattips så ta en titt i min vegetariska kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Den är snart helt slutsåld som flera av mina tidigare kokböcker, så passa på att beställa nu om du inte vill missa den.
Här nere ser du omslaget med min bild på en zucchinisallad med örter och bönor och en somrig brunch med några av mina recept från boken.
Kokbokens förord är skrivet av författaren och vetenskapsjournalisten Ann Fernholm.