Gjorde en sån galen grej igår till ”mat-tv-kvällen”. Tortellini hade jag bestämt. I någon form… Med något till… Något nytt… Gott… Och annorlunda… Ohhja – det blev det verkligen! Det låter tokigt men jag hoppas ni förstår hur krispigt, salt, ostigt och lent i smaken det blir på samma gång?! Svårt att förklara så jag låter bilderna tala för sig och våga prova nu, för detta får ni bara inte låta passera.
Hade en fin bit parmesanost i kylskåpet som ropade. I vanliga fall brukar jag koka ihop en god tomatsås till tortellni men inte den här gången.
Det blev så in i bombens, galet, tokigt gott alltså.
Fritera tortellini? Jojomen, det är det nya nu! Häng på så får ni receptet.
6 – 8 port förrätt
Det här behöver du :
250 gram tortellini med ostfyllning
150 gram finriven parmesan
1 dl panko eller ströbröd
svartpeppar
Flingsalt
GÖR SÅHÄR :
Koka tortellinin al dente. Förbered under tiden paneringen. Finriv parmesan och blanda med panko, svartpeppar och flingsalt. När tortellinin är häll ner dom varma i paneringen och vänd runt. Fritera eller stek i panna med olja på hög värme. Ta upp och låt torka av på hushållspapper. Servera med små gafflar, doppa i sweet chilisås och riven parmesanost.
Tortellinin ska vara nykokt och varm när den vänds ner i paneringen.
Finriven parmesan, panko, salt och peppar.
Vänd runt noga. Stek eller fritera!
Ni bara måste prova, detta är så galet gott! Kanske till fredagsmyset imorgon?