Kostdoktorn byter namn till Diet Doctor

Internationell doktor

Du som varit med i lågkolhydratkretsar ett tag har väl knappast missat Kostdoktorn?

Dr Anderas Eenfeldt, en av förgrundsfigurerna inom LCHF, som ligger bakom sidan mailade och berättade att nu blir Kostdoktorn ännu mer internationell och byter namn till Diet Doctor.

Jag har följt Kostdoktorn under alla år som jag ätit LCHF och lärt mig väldigt mycket via de artiklar, videos och länkar som publicerats på sidan.

Nu finns även en medlemsklubb där man kan ta del av ett otroligt stort utbud av intervjuer med olika lågkolhydratexperter och även mängder av recept.

Jag går varje dag in på Bloggnyttsidan, där finns alla de största lågkolhydratbloggarna listade med uppdatering av nya inlägg.

Här hittar du den svenska versionen av Diet Doctor, sidan finns sedan några år på engelska och numer även på spanska.


Friterad tortellini med parmesan

tortellini_parmesan_friterad
Gjorde en sån galen grej igår till ”mat-tv-kvällen”. :-P Tortellini hade jag bestämt. I någon form… Med något till… Något nytt… Gott… Och annorlunda… Ohhja – det blev det verkligen! Det låter tokigt men jag hoppas ni förstår hur krispigt, salt, ostigt och lent i smaken det blir på samma gång?! Svårt att förklara så jag låter bilderna tala för sig och våga prova nu, för detta får ni bara inte låta passera. ;-)

Hade en fin bit parmesanost i kylskåpet som ropade. I vanliga fall brukar jag koka ihop en god tomatsås till tortellni men inte den här gången.

Det blev så in i bombens, galet, tokigt gott alltså.
Fritera tortellini? Jojomen, det är det nya nu! :-P Häng på så får ni receptet.

6 – 8 port förrätt
Det här behöver du : 
250 gram tortellini med ostfyllning
150 gram finriven parmesan
1 dl panko eller ströbröd
svartpeppar
Flingsalt

GÖR SÅHÄR : 
Koka tortellinin al dente. Förbered under tiden paneringen. Finriv parmesan och blanda med panko, svartpeppar och flingsalt. När tortellinin är häll ner dom varma i paneringen och vänd runt. Fritera eller stek i panna med olja på hög värme. Ta upp och låt torka av på hushållspapper. Servera med små gafflar, doppa i sweet chilisås och riven parmesanost.

godaste_tortellini
Tortellinin ska vara nykokt och varm när den vänds ner i paneringen.

parmesan_panering_panerad_tortellini
Finriven parmesan, panko, salt och peppar.

panerad_tortellini_parmesan
Vänd runt noga. Stek eller fritera!

tortellini_panerad_parmesan_annorlunda_godaste
Servera med sweet chilisås…

tortellini_parmesan_panerad_friterad
Och doppa i parmesan…

parmesan_tortellini
Ni bara måste prova, detta är så galet gott! Kanske till fredagsmyset imorgon? ;-)

Vår-piff i köket bland plåtburkar och nostalgi!


Visst behöver man lite vårpiff i köket, lite nya härliga färger som sätter fart och en o annan ny liten pryl att älska?! Efter ett besök inne på ÖNSKA butiken här i Borgholm behövde iallafall _jag_ det! :-P Jag har fallit för den turkosa färgen länge och har en hel del i den nyansen här hemma, både servisen i porslin från Indiska och små le creuset grytor, fat, ljuslyktor och thekoppar så jag gick på samma linje och hittade hur mycket fint som helst! Turkost, ljusblått, klarblå det är ju sååå fint! Fatet och muggarna ovan är från Bruka Design. En soppskål, mindre skål samt fatet har jag i samma serie fast i rött och tyckte dessa klarblå var sååå fina så fick följa med hem!

Kikade förstås lite i ”Le Creuset-hörnet” där alla tjusiga grytor, skålar, vitlöksgömmor finns… Men det bidde inget av det den här gång, den lilla Le Creuset familjen här hemma är i till stor del i rött, men lite inslag av plommonlila och turkos, men jag kunde faktiskt hålla mig idag. ;-)


En 50% REA-hörna hittade jag också och fyndade detta turkosa fat, blir ju tokfint att servera små tårtbitar och bakelser på i sommar!


Köpte en vit?? (jag och vitt går inte…) filtlöpare, det var ju halva priset och jag tänkte jag kör på de får vi se! Men så när jag kom hem och hade dukat om bordet en sisådär trettiosjutusen gånger och fortfarande inte var nöjd så åkte den svarta filtduken fram som jag visste jag hade i garderoben ”nånstans”. Hehe…


Bordstabletter från ICA.


Och min nya stora hobby som jag inte visat så mycket utav är ju mina plåtburkar och allt samalande av dessa. Ibland fastnar jag på tradera och hittar hur mycket fina, gamla plåtburkar som helst men så får jag hia mig ett tag när det börjar bli fullt på hyllorna. Nu måste jag hitta på nåt annat system att ha alla burkar på för jag vill ha dom framme ju! Den här gamla Kellogg´s burken fick pryda bordet med en liten rosa våreld bara för jag jag älskar färgen på den.


Det här är mina favoriter, gamla Kellogg´s burkar, kaffeburkar som jag minns från när jag var liten och för att inte tala om marabou twistburk. Detta är dock den ”lilla” twistburken, jag är fortfarande på jakt efter modellen större oavsett skick. Så har ni nån gammal burk som ligger och skräpar i nåt skåp där hemma tar jag tacksamt emot allehanda plåtpaket och kommer skutta av glädje om ni skulle få för er att skicka till mig, så nu vet ni det! :-P


Ser ni ”Salte Petter” där uppe i hörnet? (Anita Nylund, JIE) Jag letar efter makan ”Sockerpullan” så vet ni var hon finns får ni gärna hojta! ;-) Även Familjen Pepparsson…