Ännu ett grilltips
Nu i sommar delar jag riktigt lättlagade mattips för att du ska kunna äta gott utan att lägga alltför mycket tid i köket.
Det här är ett av de allra första recept som jag publicerade härinne, bloggen firade sin 15-årsdag för några veckor sen.
Eftersom jag alltid gillat korv, särskilt lokalproducerad av hög kvalitet, så får det bli sällskapet till dagens smakrika kesoröra.
En grillkorv kan faktiskt bli riktigt bra snabbmat med näringsrika tillbehör, men tomatkeson passar förstås väldigt bra till allt annat du lägger på grillen också.
Kanske den kan bli en ny favorit till sommarens grillkvällar?
Grillkorv med tomatkeso 2 port
2 korvar med hög kötthalt
1 dl keso
1 dl crème fraiche
1 dl av mina ugnstorkade cocktailtomater
5 cm purjolök
2 msk hackade, färska örter
1 msk av min sockerfria chilisås
1 tsk äppelcidervinäger
½ tsk paprikapulver
Salt och cayennepeppar
Finhacka tomaterna och strimla purjolöken riktigt fint.
Blanda keso och crème fraiche och rör ner alla ingredienser.
Smaka av så du får lagom syra, sälta och sting.
Snitta korven, så den inte spricker och grilla den på utegrill, i ugnen eller i grillpanna.
Jag serverade den grillade korven med tomatkeson, skivad avokado och lite extra örter från balkongen.
En matig sallad passar också till, här hittar du en riktigt god på minivattenmelon.
Ännu fler röror, såser, sallader, drycker, tilltugg och annat gott till grillfesten hittar du i mina kokböcker Birgitta Höglunds bästa grilltips och i Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Här nedan ser du min tomatpesto från Gröna, sköna tillbehör, jag tog bilden en tidig sommarmorgon uppe på Storhogna i Härjedalen.