Både gott och nyttigt
Idag får du ett riktigt hälsorecept, för du har väl inte missat hur bra det är för oss att äta surkål?
Har du svårt för att äta den syrliga kålen som den är så prova den här smakrika peston.
Surkålspeston är skapad av Ylva Forsberg på Huså Bröd, som bakar mitt recept på Spröda frökex.
Pestoreceptet och även Ylvas mjölksyrade rödbetor finns med i min senaste bok ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”.
I länken härovan till boken på Bokus så finns den för 202 kr, som E-bok kostar den bara hälften, 101 kr.
Surkålspesto
3 dl surkål
1 dl hackad persilja
1 dl mandelmjöl
1 dl riven, stark ost typ Västerbotten
2 rivna vitlöksklyftor
Havssalt
2-3 dl kallpressad, mild olivolja
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa så den blir nästan slät.
Tillsätt oljan, vill du ha en lösare pesto så tillsätt en större mängd olivolja.
Vill du ha peston fast, så den går att ha som pålägg, så ta lite mindre. Smaka av så du får lagom sälta.
Förvara peston i en burk i kylen, se till att den är täckt med ett lager olivolja så håller den sig länge.
Nu på fredag den 13/4 mellan 16-19 signerar jag min, Lars-Erik Litsfeldts och Patrik Olssons bönkokbok på Paradiset, Brännkyrkagatan 62 i Stockholm, priset för boken är där 169 kr.
Då får du också smaka på min rödbetshummus till Öländska bönchips och kombucha.
Den hålls välkyld i klimatsmarta Wonderbag som fungerar både som kylväska och långkokningspåse.