Picknickmat
En sån start på sommaren vi haft, så här höga temperaturer som vi haft i Jämtland i maj har det aldrig varit tidigare sen mätningarna startade.
För dig som behöver inspiration att äta både gott och näringsrikt så kommer jag att dela med mig av många lättlagade rätter att njuta av i sommarvärmen.
Idag får du tips på en riktigt lättfixad rätt att ta med ut på picknick i finvädret, kanske i morgon på Nationaldagen eller att äta hemma som en mättande frukost.
Istället för rostbiff kan du använda rökt skinka/kalkon eller varför inte göra en egen tjälknöl efter mitt recept.
Fyllda rostbiffrullar 2 port
150-200 g skivad rostbiff
1 finhackad avokado
1 dl keso
2 msk crème fraiche eller hemlagad majonnäs
2 msk fintärnat äpple
5 cm strimlad purjolök
½ tsk äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar
Blanda alla ingredienser till röran. Lägg ut rostbiffen på en skärbräda.
Klicka på en matsked av röran i ena änden av rostbiffen och rulla ihop.
Lägg i lådor och fyll på med en sallad av avokado, cocktailtomater, gurka och purjolök.
Kallpressad olivolja och lite balsamvinäger över. Några körsbär följde med som dessert.
Fler goda röror att använda till rullarna finns i min kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Den är snart slutsåld hos förlaget så passa på att beställa nu om du vill ta del av mina bästa tillbehör att njuta av i sommar.