Ja, jag tjatar om det och kommer fortsätta att göra ofta. Maten i kylskåpet som ofta åker rakt ner i soporna… För att??!?… Varför??? Tänk på barnen i Afrika som måste svälta sa alltid mamma när jag var liten och inte åt upp maten på tallriken eller inte tyckte det var gott. Å de gjorde jag, och åt upp.
De råvaror som vi ändå har tillgång till att förvara i kyl och frys utan flugor, ohyra och kryp kan vi naturligtivs både tillaga och äta och vara tacksamma för utan att slänga vid minsta lilla. De varor som sjunger lite på sista versen och ser lite bedjande ut att slippa hamna i soporna, de går också att använda. Man kan verkligen kan koka på soppa på en spik och samtidigt få utrensat inför helghandling. Med gott samvete. Den här korvgrytan eller soppan är så otroligt god och lätt att tillaga, och det fungerar med de ingredienser som kylskåpet erbjuder.
Man måste nödvändigtvis inte ha korv utan se mer buljongen som själva basen och plocka sen i de grönsaker, rotfrukter, kött och kryddor du har.
Idag har jag helghandlat däremot och då är det väldigt skönt när resterna är slut och det är lite tomt i kylen.
6-8 port
Det här behöver du :
Ca 500 gram blandade korvar
1 gul lök
5 potatisar
2 morötter
1/2 sötpotatis
1/2 knippe sparris
1 röd paprika
3 salladslök
1,5 L vatten
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
3 msk grönsaksfond
3 msk kycklingfond
1 – 2 tsk D’Eldias chilisås
1 msk torkad örtkrydda
Trocomare örtsalt
GÖR SÅHÄR :
Skär korv, lök, grönsaker och rotfrukter i mindre bitar. Smält smör i en rymlig kastrull. Fräs på korv och lök och vänd runt. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sjud på medelvärme under lock ca 25 minuter. Smaka av med örtsalt och ev mer chilisås.
Grytan sjuder på medelvärme och det doftar helt ljuvligt!
Servera med hårdbröd och smör. Trevlig helg på er alla, nu ska jag fortsätta piffa i köket med lite nya växter och tulpaner och sen blir det fredagsmys med varma mackor och sallad framför TV:n.