Kycklinggryta 4 port
600 g urbenat kycklinglår
2 dl kokosgrädde
1 dl kokosolja
1 blomkålshuvud
1 röd paprika
1 påse färsk bladspenat (ca 100 g)
1 dl mandelmjöl
1 pressad lime
2-3 msk curry
Salt och chiliflingor
Strimla kycklingen. Dela blomkålshuvudet i riktigt små buketter. Skär paprikan i små strimlor.
Hetta upp kokosoljan och blanda ner kyckling och grönsaker.
Har du inte en stor gryta, så dela upp stekningen i omgångar och flytta sen över allt i en gryta.
Krydda med salt, chili och curry, låt fräsa några minuter.
Rör om då och då så det inte blir bränt.
Häll på kokosgrädde, limesaft och mandelmjöl, blanda om väl.
Låt allt puttra på svag värme i 30-40 minuter, så grönsakerna blir mjuka och grytan riktigt krämig.
Rör ner spenaten de sista 5 minuterna av koktiden.