Schnitzel med blomkålspuré och tomatsmör

Sesampanerad Kalkonschnitzel med Blomkålspuré och Aromsmör

Sesampanerad schnitzel 2 port

250-300 g kyckling/kalkonbröst eller färsk skinka

1 ägg

1 dl sesamfrö

Fiberhusk

Havssalt och peppar

Smör till stekning

Tomatsmör i Paprika

Tomatsmör

100 g smör

3 cocktailtomater

2 msk finhackad purjolök

½ tsk timjan

1 krm balsamvinäger

Chiliflingor

Havssalt

Blomkålspuré

250 g blomkål

50 g fårost

2 msk smör

Dela fågelbröstet längs med i två skivor. Lägg in i en plastpåse och banka till en tunn schnitzel med en köttbank eller en kastrull.

Plasten gör att det går mycket lättare än om man bankar direkt på köttet.

Krydda köttet med salt och peppar och strö över fiberhusk i ett tunt lager på båda sidor. Häll fiberhusken i ett saltkar så går det lätt.

Vispa upp ett ägg i en djup tallrik. Doppa schnitzeln i ägget, låt rinna av.

Lägg den till sist i en djup tallrik med sesamfrön, se till så det fastnar frön runtom.

Lägg på en tallrik och låt paneringen torka fast en stund.

Under tiden rör du ihop det rumsvarma smöret med finhackad tomat och purjo. Smaksätt med kryddor och vinäger.

Koka blomkålen mjuk i saltat vatten och passera genom ett durkslag eller använd purépress. Lägg tillbaka i kastrullen med smulad fårost och smör.

Värm purén försiktigt tills smör och ost smält. Krydda med lite salt om det behövs.

Bryn rejält med smör och stek schnitzeln försiktigt på medelvärme, cirka 2 minuter på var sida.

Passa så inte fröna bränns. Stäng av plattan och låt eftersteka några minuter.

God fortsättning på det nya året

Isvindar och bubbelvatten blev det som avslutning på ett fantastiskt 2015.

Ser med spänning fram emot 2016 :) Har en del nytt och skojigt att ta tag i på det nya året.

Följ gärna bloggen under året som kommer, här kommer du att få inspiration att laga god och nyttig mat.

Mitt nyårslöfte till dig är att jag bjuder på ett nytt recept varje dag.

Helt gratis dessutom, du behöver bara laga den själv ;)

(Men vill du hemskt gärna betala lite för mina kostråd, blir jag glad om du köper Grillmat LCHF, nu endast 79 kr på CDON.)

På de snart 7 år som gått sen jag började med min variant av glutenfri LCHF, har jag blivit piggare och starkare för varje år.

Kan jag, så kan du <3

Birgitta Höglund i Alanya

På promenad i de gamla stadsdelarna i Alanya...

På promenad i de gamla stadsdelarna i Alanya…


Snabblagad kycklingrätt

Kyckling med turkiska smaker 2 port

ca 300 g kycklinglår utan ben

3 msk smör

5 cm purjolök

1 grön paprika

2 tomater

1 tsk torkad mynta

1 tsk torkad timjan

Saften från ½ citron

1-2 krm chiliflingor

Havssalt

Skär kycklingköttet i jämnstora bitar och bryn i smöret. Tillsätt kryddor och citronsaft när de fått färg.

Strimla paprikan och purjon, rör ner i kycklingen. Tärna tomaterna och blanda ner i grytan. Koka upp och låt puttra i 15 minuter.

Jag serverade zucchinibiffar och turkisk yoghurt smaksatt med vitlök och salt till grytan.

Turkisk Kycklinggryta

Utehöns i Alanya


Kyckling med nudlar i stark sås

kyckling_nudlar_asiatiskt_sås_stark
Joline och jag gjorde en galet god kycklingrätt i söndags efter allt julbak och godiskokande. Kyckling med nudlar i stark sås är bland det godaste som finns och blir så mycket smakrikare än på restaurang när man kan välja själv vad man vill ha i och inte. Marinaden till kycklingen rörde Joline ihop och smakade av och den blev riktigt god, stark och full av smak. Kycklingen strimlade hon lät den sedan ligga i marinaden ca 2 timmar innan den stektes på. Sen är det bara att vända ner favoritgrönsakerna och slå på vätska, smaka av och ner med nudlar. Asiatiskt mat en söndag på bara en halvtimme!? 😛 Detta ska ni prova om ni inte gjort tidigare.

 

Ikväll blir det ännu mer godistillverkning då Joline och några till i klassen ska ha med sig julgodis till avslutningen imorgon. Det blir nog lite knäckbräck och några chokladhistorier vi inte riktigt bestämt än. Lägger upp på instagram sen så får ni se!

 

4 – 6 port
Det här behöver du  : 
3 kycklingbröstfiléer
1 burk wokgrönsaker
1 burk skivade vattenkastanjer
1 burk minimajs
1 röd paprika
Savoykål
250 gram äggnudlar
Marinad till kycklingen : 
3 rivna vitlöksklyftor
2 msk grönsaksfond
2 msk oxfond
2 msk tomatpuré
2 msk ostronsås
1 msk japansk soya
1 msk D´Elidas chilisås
1 msk flytande honung
1 msk mörk balsamicovinäger

 

GÖR SÅHÄR : 
Strimla kycklingen och rör ihop ingredienserna till marinaden. Låt kycklingen ligga i marinaden nån timme eller över natten. Hetta sedan upp en rymlig wokpanna och stek på hög värme tills kycklingen fått fin färg. All marinad ska vara med. Tillsätt grönsakerna och slå på ca 6 dl vatten. Låt koka upp. Sänk sedan värmen och red eventuellt av med maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens. Mängden vatten beror helt på hur ”såsigt” du vill ha det. Jag tar ganska mycket vätska så det nästan blir som soppa när man äter men det är helt och hållet en smaksak. Smaka av med salt och peppar före servering och vänd ner nudlarna och savoykål sist av allt, dom behöver inte många minuter för att bli klara. Smaklig måltid!

 

wokgrönsaker_kyckling_nudlar_stark_sås
Godaste wokgrönsakerna till asiatiska kycklinggrytor!

 

kyckling_asiatisk_mat_wok_stark_sås_nudlar
Krispiga grönsaker till den heta kycklingen.
kyckling_nudlar_asiatiskt_sås_stark
Smaka av… Här går alltid att justera med lite mer sälta, sötma eller mer chili! 😉

 

nudlar_kyckling_stark_sås_wokgrönsaker
Smaklig måltid!

 

Så steker du kycklingfiléer utan att dom blir torra och tråkiga!

kycklingfile_möra_saftiga_steka_stekta
Många av ER efterfrågar tips på det enkla i vardagen. T ex hur man gör riktigt goda stuvade makaroner eller hur man får saftiga kycklingfiléer utan att dom blir torra och tråkiga. Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken. Enkelhet och vardagstips är ju själva grundidén med bloggen så jag måste återkoppla och tänka till ibland. Själv misslyckades jag fatalt med en fisksoppa när jag precis hade flyttat hemifrån. Tanken med middagen var god och jag lade verkligen ner hela min själ i att den skulle bli perfekt, men det blev totalt oätligt och allt fick slängas. Man gör fel och misstag många gånger i köket och det är meningen att man ska lära sig av dom. Våga utsätta sig för prövningar och ta ut svängarna. Ändra på recept och göra om dom till dina egna, smaka av och våga lita på att det blir nog rätt bra ändå. 😉

 

Även om man är en van kock i köket eller kanske aldrig gjort ditt eller datt så ska ju nån gång ska ju vara den första. Som att koka fläsklägg och tillaga bruna bönor, eller snurra ihop en vetedeg… 😛

 

Nån gång är alltid den första och de tips jag nu kommer skriva om är väldigt enkelt kort och gott om hur man steker kyckling.

 

Filéerna på kycklingen är det magraste köttet, det vitaste och det som inte heller är lika smakrikt som t ex. lår och klubba. Ändå är det just det köttet som säljs mest av i affärerna så därför vill jag tipsa er om hur ni kan tillaga det utan att det blir just torrt och tråkigt.

 

Kycklingfiléer är tacksamma på många sätt om man vill göra en sallad, en röra till bakpotatis, en pastasås eller skiva upp som pålägg eller till plocktallriken. Det ÄR smidigt med kycklingfiléer men för att få dom saftiga och möra så kommer nu här mitt tips.

 

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn filéerna runt om hastigt på hög värme och krydda med malen paprika, cayennepeppar, Lawry’s kryddsalt och en pressad vitlök per filé.
När kycklingen fått fin färg, sänk värmen till låg. Tillsätt en REJÄL klick smör. Ös kycklingen med smöret ca 5 – 6 ggr på bägge sidor. Slå på en liten mängd vatten så det täcker bottnen av stekpannan, lägg på ett lock och slå av värmen. Efter ca 10 min är kycklingfiléerna klara att serveras.

 

kyckling_kycklingfile_file_recept_saftiga_möra_stekta_stekt
Dessa kycklingfiléer serverades till en enkel pasta med nykokt tomatsås och champinjoner.

 

Wok med kyckling, kokos och ingefära

 Kycklingwok med kokos, ingefära och curry

Floridakyckling

Häromdagen fick vi en pinfärsk kokosnöt av en granne, så då blev det till att skapa en rätt med passande ingredienser.

Hittat fin ekokyckling och grönsaker på Whole Foods Market och på vår närmaste matvaruaffär Winn Dixie, så det fick bli en smakrik wok.

Vi har det verkligen bra på vår hälsoresa, har tagit en hel del ledigt från datorn också, som du märker.

Jag har några nya recept fotograferade, så det blir lite att roa mig med att skriva om när jag är hemma i höstmörkret om en vecka.

I helgen som gick blev det mycket båtåkande, passade på att se världens största båtmässa på nära håll, genom att åka vattentaxi.

Det finns två typer av Water Taxi på floden New River, en för 26 dollar där man får åka så mycket man vill under hela dagen.

Sen finns även Water Trolley som är gratis, vi har åkt några turer i Down Town, de centrala delarna av Fort Lauderdale.

Efter receptet följer en del bilder av allt det vackra vi fått uppleva sjövägen, båtarna och villorna vid vattnet är verkligen något alldeles extra.

Lite fler bilder från båtturerna hittar du här på min engelska blogg, LCHF Made in Sweden.

Wok med färsk kokos

Kycklingwok 2 port

400 g kycklingbröst

3 dl strimlad vitkål

3 dl strimlad zucchini

1 dl färsk kokos i småbitar

1 dl kokosmjölk

2 msk finhackad ingefära

2 vitlöksklyftor

3-4 msk kokosolja

1 msk curry

Salt och chiliflingor

Lite limesaft eller vinäger

Skär kycklingbrösten i skivor på längden, sen i strimlor.

Stek dem i kokosolja, krydda med salt, curry och chili. Häll upp i en skål så länge, torka ur pannan och bryn zucchini och vitkål.

I en annan panna bryner du kokosbitarna med ingefära och vitlök en stund så de får lite färg.

Blanda allt, häll på kokosmjölken och hetta upp snabbt. Smaka av om du vill ha mer kryddor.

En skvätt lime eller vinäger sätter extra sting på rätten, jag har hittat en fantastiskt god kokosvinäger från Coconut Secret på Winn Dixie.

Coconut Vinegar from Coconut Secret

Coconut

New River, Fort Lauderdale, Florida

Båten till höger kostade 35 miljoner. Dollar...

Båten till höger kostade 35 miljoner. Dollar…

Fort Lauderdale

Stars and Stripes in Fort Lauderdale

Fort Lauderdale villa

Fort Lauderdale

Iguana

En av invånarna i Fort Lauderdale, Iguanan Michael som bor under järnvägsbron över New River…

En tillfällig invånare...

En tillfällig invånare…


Kentucky fried chicken

ktf_kentucky_fried_chicken_friterad_kyckling_recepi
Har ni nån gång suktat efter dom där härligt krispiga, nyfriterade kycklingbenen man ofta ser på film? Serveras i små hinkar och äts med fingrarna. Kentucky fried chicken!! 😛

 

Det är busenkelt att göra dom hemma själv och så vansinnigt goda, både kalla som varma. Dom blir dessutom otroligt möra och saftiga tack vare att de har legat i gräddfilsmarinad ett dygn. Prova gärna detta receptet, det är farligt gott och inget man får missa!! K.T.F – hemmagjord snabbmat! 😉

 

Det här behöver du : 
1 kg kycklingben
3 dl gräddfil

3 uppvispade äggvitor
1 dl gräddfil

4 dl panko ströbröd
1 msk malen paprika
1 msk Lawry kryddsalt
1 twk cayennepeppar
1 tsk salt

 

GÖR SÅHÄR :
Marinera kycklingbenen i gräddfil, i kylskåpet över natten i tättslutande plastpåse.
Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i kycklingben. Koka ca 15 – 20 minuter.
Ta upp och torka av dom lätt. Vispa äggvitorna till ett skum och rör ihop med 1 dl gräddfilm. Doppa kycklingbenen där i och sedan vänd runt i panko och kryddblandningen.
Fritera tills de är härligt gyllenbruna.

 

marinad_gräddfil_kyckling_kentucky_fried_chicken
Kycklingbenen lät jag ligga i gräddfil och marineras över natten. Dom blir härligt saftiga och möra då.

 

kryddor_kentucky_fried_chicken
Panko är mitt favorit-ströbröd och här har jag blandat ihop med goda kryddor som kycklingbenen ska vändas runt i sen.

 

kycklingben_kentucky_fried_chicken_friterad_kyckling
När kycklingbenen har kokat ca 15 – 20 minuter. Ta upp och torka av dom lätt.

 

kentucky_fried_chicken
Vänd sedan runt dom i äggvita/gräddfilsröran.

 

friterad_kyckling_ktf_kentucky_fried_chicken
Och panera.

 

panko_ströbröd_frityrsmet_panering_friterd_kyckling_ktf_kentucky_fried_chicken
Redo att friteras! 😛

 

friterad_kyckling_frityrsmet_panko_kentucky_fried_chicken
När dom är härligt gyllenbruna…

 

ktf_kentucky_fried_chicken_friterad_kyckling_
Lägg upp och låt rinna av på hushållspapper.

 

kentucky_fried_chicken_friterad_kyckling
Färdiga att avnjutas!

 

Chicken carbonara

carbonara_chicken_kyckling_kycklingcarbonara_chickencarbonara_recipie
Då var det äntligen fredag igen! Veckans kanske mest älskade veckodag? 😛 Eller är det lördagen? Eller söndagen då familjen knyts ihop vid kökbordet till en god söndagsmiddag och ny vecka står på tur? Jag vet inte riktigt, men fredag är alltid fredag och det känns som att det är fullt tillåtet att både njuta, mysa och relaxa så mycket man vill.

 

Fredagsmys har nästan blivit ”det nya lördagsgodiset”. En extra godisdag att frossa i, eller hur tänker ni? Hur gör ni hemma hos er med just fredagar och lördagar??

 

Får barnen godis bägge dagarna? Bara lördag? Eller inte alls? Vilken middag prioriteras mest? Fredagens eller lördagens? Hade varit superkul att höra hur ni gör. Berätta gärna!

 

Här hemma är det inget godis på fredagar men däremot läsk och/eller chips för den som vill ha. Middag på fredagar brukar inte vara så välplanerade utan mer nåt snabbt men GOTT! Som tacos, varma mackor, hemmagjord pizza, plockmat, grillade kycklingklubbor eller korv med bröd. På lördag får barnen köpa godis eller glass och middagen planeras lite mera ingående efter familjens önskemål. Det kan såklart bli grillat igen, men kanske mer avancerat är grillad korv o bröd. Söndagen däremot är ofta mer heliga för mig då jag får laga min älskade husmanskost och som i mitt tycke är mer ”rejäl” mat som även kan användas till veckans matlådor.

 

Nu ska ni däremot få ett gott recept på en alternativ carbonara med kyckling.
(istället för fläskkött som; pancetta, sidfläsk, bacon mm)

 

Anledning är väldigt enkel då jag hade två kycklingbröstfiléer av majskyckling som låg i frysen och kylskåpet fullt med parmesan. Gott, enkelt och frysen blev återigen rensad. 😛 Önskar er alla en supermysig fredag!

 

4 port
Det här behöver du : 
2 majskycklingfiléer
smör till stekning
1 krm cayennepeppar
1 tsk tomatpuré
Svartpeppar
5 dl creme fraiche
3 äggulor
2 – 3 dl riven parmesan
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :
Strimla och skär kycklingbrösten i mindre bitar. Fräs på i het stekpanna med smör, tomatpure, cayenne och svartpeppar. Låt kycklingbitarna få fin färg. Sänk värmen och rör ner creme fraichen. Låt koka upp till en krämig sås. Vänd ner kokt pasta och tillsätt äggulor och parmesan. Rör om försiktigt. Servera.

 

kyckling_chicken_carbonara
Bryn kycklingbitarna i smör tillsammans med kryddorna tills de får fin färg.

 

chicken_carbonara_kyckling_recept
Tillsätt creme fraiche och låt koka upp till en krämig sås.

 

chicken_carbonara
Vänd ner pastan, i det här receptet barillas spagetti. Rör ner äggulorna och riven parmesan. Toppa med extra svartpeppar.

 

pasta_carbonara_chicken_kycklingcarbonara
Servera, ät och njut!

 

chicken_carbonara_recipie_kycklingcarbonara_pasta_recept
Smaklig måltid och kommentera gärna frågorna i inlägget. ♥

 

Kyckling med nudlar i het sky

kyckling_m_nudlar_ibuljong
Jolines önskerätt till hennes födelsedag i lördags blev såklart kyckling! Hon är en riktig kyckling-unge… Eller, ja just de! Tonårs-kyckling! 😉
Födelsedagen började förstås med sång och frukostbricka på sängen och paketöppning. Hon blev sååå supernöjd med allt hon fick och faktiskt hade önskat sig! 😛 senare på förmiddagen kom hennes bästa vän och fick stanna över natten. Vilken dag dom hade! Cadillac-sväng ner till Borgholm, bus och skratt och framåt kvällen övade dom halloween-sminkningar… Åh herregud säger jag bara! Dom är grymma tjejer!
Middagen blev en riktig favorit hos Joline. Wokad, stark kyckling med nudlar och krispiga grönsaker och allt i en kryddig sky (nästan lite som kyckling o nudelsoppa). Antingen doppar man ett gott bröd i skyn eller surplar upp den ur skålen. Sååå galet gott. 😛
Här kommer receptet.

 

Det här behöver du : 
800 gram kyckling filé eller lår
2 msk tomatpuré
2 msk oxfond
2 msk grönsaksfond
2 tsk soya
1 – 2 tsk D´Elidas chilisås
Salt och peppar

ca 10 – 12 dl vatten
250 gram äggnudlar
1 gul strimlad paprika
100 gram sugar snaps
1 burk skivade vattenkastanjer

 

GÖR SÅHÄR : 
Skär kycklingen i bitar och fräs i rymlig wokpanna med olja. Tillsätt tomatpuré, oxfond, grönsaksfond, chilisås och soya. När kycklingen fått fin färg slå på vatten så mycket som du vill ha, antingen som sky, lite eller mycket eller som soppa. Justera mängden kryddor och fond därefter och smaka av med salt och peppar. Lägg ner nudlar och grönsakerna och låt värmas någon minut. Vänd runt och servera.

 

kycklingwok_nudlar_kycklingfile_recept
Fräs kycklingen tillsammans med tomatpuré, oxfond och grönsaksfond, lite soya, D´Elidas, salt och peppar. Häll sedan på vatten och låt koka upp ca 10 min.

 

kycklingsoppa_stark_sås_nudlar
När kycklingen är klar, vänd ner nudlar och grönsaker och låt allt bara stå på spisen nån minut så är det klart att servera.

 

kycklingsoppa_nudlar_stark
Smaklig spis! :-)

joline_öjkroken_födelsedag
Frukostbrickan till den sovande 13-åringen… –

Het kyckling och pastapanna

kyckling_wok_pasta_kycklijgwok
Jag lagade en sån otroligt god kycklingwok häromdan så jag måste dela med mig av receptet. En wok som jag egentligen tänkt servera med nudlar som tillbehör men hade inga hemma så det fick bli pasta. Nog så gott!

Rätten i sig är en klassisk kycklingwok med krispiga grönsaker och en hel del hetta av både chili och D´Elidas. Man skulle kunna kalla den ”kyckling i stark sås” om man så vill. Jag tycker dock den funkar till allt, både som gryta med eller utan nudlar. Kanske ris eller bara som den är. En perfekt guldkant i veckan helt enkelt och lika god till vardags som till helg.
Jag skar kycklingfiléerna i bitar och la i en marinad ca 2 timmar före jag tillagade rätten. En  marinad som både ger smak och som du kan steka i.

 
Marinad till 2 stora majskycklingfileér :
½ dl rapsolja
2 msk tomatpuré
2 msk sweet chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
Grillkrydda
Salt & peppar

 

4 port
Det här behöver du : 
2 majskycklingfileér i bitar + marinad
1 morot
1 rödlök
1 gul snackpaprika
1 gul snackpaprika
1 röd chili
1 grön chili
3 dl vatten
½ pressad citron
1 burk hela champinjoner (som jag bara halverade)
1 burk wokgrönsaker
1 burk hela skalade tomater
2 msk grönsaksfond
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR : 
Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg i marinad i påse ca 2 timmar före tillagning.
Fräs på i het stekpanna eller wok. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

 

kyckling_pasta_sås
Några av ingredienserna.

 

kyckling_kycklingwok_marinad
Kycklingen i marinad.

 

wok_kycklingwok_grönsaker_ingredeienser_recept
Krispiga grönsaker är bara så gott i denna wok.

 

wok_kycklingwok_kyckling_grönsaker_wokgrönsaker
Wokgrönsaker på burk.

 

kyckling_kycklingwok_stark_sås_wok
Och sist tomater, vatten och fond.

 

kycklingwok_panna_kyckling_pasta
Tillsätt pastan och vänd runt. Servera! 😛

 

Grillad majskycklingfilé med tzatziki och marinerad fetaost

grillat_är_godast_kycklingfile_tzatziki_fetaost
Det är verkligen ljuvliga sommarkvällar nu i augusti. Inte sådär tryckande kvavt och varmt utan ljumma vindar utan flugor och mygg – helt perfekt tycker jag! Vi grillar varann dag här hemma. Hade vi gjort som maken tycker så hade det blivit VARJE, men näää! Nån dag emellanåt vill jag allt koka ihop något i köket istället för på grillen. 😛
Känns det igen??

 

Kyckling är ju galet gott att grilla, gärna på spett tillsammans med goda grönsaker och svamp men också slätt och rätt som filéer. Här har jag använt majskyckling, tycker den blir absolut godast när det ska grillas. Den är mer smakrik och saftig. Jag har bara delat filéerna en gång på mitten, vi är ju bara tre stycken så två stora fina filéer räckte gott åt oss igår kväll. Med en god sallad, tzatziki, marinerad fetaost och baguette gick vi inte och la oss hungriga direkt! 😉

 

Vad äter ni hos er till middag denna måndag?
Hos oss blir det klassisk måndagsmiddag – Tunna spagetti med långkokt köttfärssås med bland annat rotselleri och massor med tomat i, riven parmesan, lite tzatziki och baguetter som blev över från igår.

 

Marinad till 4 kycklingfiléer : 
½ dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk sweet chilisås
1 msk flytande honung
1 tsk malen paprika
Salt & peppar
Chiliflakes

 

Tzatziki :
200 gram gurka (ca en halv)
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :
Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg gurkan i ett durkslag och salta (ca ½ tsk) så vätskan drar ur och den får stå och droppa av en stund. Krama sen ur det sista vätskan ur gurkan med händerna och blanda med resten av ingredienserna. Låt gärna stå i kyl nån timme före servering.

 

fetaost_fontana_marinerad
I särklass GODASTE fetaosten!

 

marinerad_fetaost

Marinad till fetaost : 
Olivolja
1 msk pressas citronsaft
1 finhackad röd chili
1 knippe finhackad persilja
Flingsalt
Svartpeppar

 

GÖR SÅHÄR : 
Blanda ihop ingredienserna och slå över fetaosten. Låt stå i rumstemperatur nån timme före servering.

 

kycklingfilé_majskyckling_grillad_grillat_marinad_kyckling
Godaste kycklingen är helt klart majskyckling. Smakar så mycket mer och blir otroligt saftig.

 

grillad_kycklingfile_majskyckling
Nicke vid grillen som vanligt!

 

grillad_majskyckling_file_marinad
Färdiga! 😛

 

sallad_till_grillad_fetaost
En god sallad och lite baguetter är inte fel till!

 

grillad_kyckling_majskyckling_fetaost_tzatziki_marinad
Smaklig måltid! GRILLAT ÄR GODAST! 😉