Korv och mos i tacobåtar

tacobåtar_korvbåtar_grillkorv_mos
Det var i helgen som idén ploppade upp och vi hade goda lyxgrillare från Stensåkra hemma i kylen. Korv och mos är alltid gott och med full rulle ute på gården med biltvätt och diverse så är det ju smidigt om man kan äta på stående fot så självklart fick vi använd för lite tacobåtar igen! 😉 Jag gratinerade dom en liten stund i ugnen med stekt grillkorv och mos. Allt i ett och det blev lunch ute på verandan.

 

Joline gjorde en annan rolig grej med tacobåtar och färsk frukt, smarta fruktskålar som man också kunde äta upp! 😛 Fler idéer någon?

 

grillkorv_korvbåtar_tacobåtar_mosbricka

 

mosbricka_grillkorv_tacobåtar

 

Krämig korvgryta med chorizo och ostsås

korvgryta_chorizo_pasta_ostsås_recept
Hallå i stugorna! Nu var det ett tag sen jag hann kika in här. Dagar rusar fram och det är mycket annat runtomkring som ska hinnas med också men i skrivande stund har jag satt mig till ro med en kopp kaffe för att beta av lite jobb här vid datorn. En galet god vardagsrätt som inte tar allt för lång tid är denna pasta och korvgryta med härligt smakrik chorizo och krämig ostsås. Perfekt när man har lite överblivna grönsaker för här kan i princip allt blandas ner, väldigt praktiskt! 😛
4 – 6 port
Det här behöver du : 
4 port kokt pasta
400 gram chorizo eller annan smakrik korv
1 burk majskorn
1 gul paprika
200 gram sugar snaps
200 gram philadelphiaost
2 msk grönsaksfond
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan och ställ åt sidan så länge. Skär korven i slantar och stek så den får fin färg. Tillsätt grönsakerna och rör ner pasta samt philadelphiaost och grönsaksfond. Smaka av med salt och peppar.

 

chorizo_pasta_pytt_korvgryta

recept_korv_korvgryta_chorizo

pastapanna_korv_chorizo

Falukorv man inte får glömma bort!
falukorv_i_ugn_ugnsbakad_korv_falu_recept_husmanskost
Hej på er o välkommen måndag o ny vecka! Jag vet att det har varit ganska tyst från mig på ett tag nu… Helgen har rusat fram o bloggen har fått bli lidande tyvärr men så är det! Huset däremot har fått sig en rejäl uppfräschning på utsidan, vi har skurat, högtryckstvättat, målat och fått i ordning på altanen med sommarmöbler och fix! Jättefint har det blivit! Och välbehövligt efter ett par år där grönmossan har fått växa hejvilt.
Vi har även städat och pysslat i mammas hus också som nu återigen är till salu och visning på torsdag så jaaa… Man kan inte hinna med allt!! 😛
Själv håller jag på bli sjuk också, första sommarförkylningen med pollenallergi, soleksem och blåsor – allt på en gång så jag är inte på topp men de brukar släppa när jag vant mig vid solen ett par veckor! 😉
Men jag hoppar in här med ett recept – den godaste falukorv i ugn med både tomatkross, grädde, goda kryddor, bostongurka och ketchup och senap.
Klassikern som verkligen inte får glömmas bort! 😉
Det här behöver du : 
1 falukorvsring
1 burk finkrossade tomater
2 msk kalvfond
Johnny´s senap
Ketchup
Bostongurka
2 msk oregano
Salt och peppar
2 dl lagrad riven ost
2 dl grädde
GÖR SÅHÄR : 
Skär upp falukorven med snitt längs över. Lägg i en ugnsfast form. Slå på krossade tomater och kalvfond jämt fördelat. Ringla över senap och ketchup samt bostongurka. Salta och peppra. Riv över ost och slå på grädde och in i ugnen ca 45 min i 175 grader. Servera med hemmagjort potatismos.
Falukorv man inte får glömma bort!
falukorv_i_ugn_ugnsbakad_korv_falu_recept_husmanskost
Hej på er o välkommen måndag o ny vecka! Jag vet att det har varit ganska tyst från mig på ett tag nu… Helgen har rusat fram o bloggen har fått bli lidande tyvärr men så är det! Huset däremot har fått sig en rejäl uppfräschning på utsidan, vi har skurat, högtryckstvättat, målat och fått i ordning på altanen med sommarmöbler och fix! Jättefint har det blivit! Och välbehövligt efter ett par år där grönmossan har fått växa hejvilt.
Vi har även städat och pysslat i mammas hus också som nu återigen är till salu och visning på torsdag så jaaa… Man kan inte hinna med allt!! 😛
Själv håller jag på bli sjuk också, första sommarförkylningen med pollenallergi, soleksem och blåsor – allt på en gång så jag är inte på topp men de brukar släppa när jag vant mig vid solen ett par veckor! 😉
Men jag hoppar in här med ett recept – den godaste falukorv i ugn med både tomatkross, grädde, goda kryddor, bostongurka och ketchup och senap.
Klassikern som verkligen inte får glömmas bort! 😉
Det här behöver du : 
1 falukorvsring
1 burk finkrossade tomater
2 msk kalvfond
Johnny´s senap
Ketchup
Bostongurka
2 msk oregano
Salt och peppar
2 dl lagrad riven ost
2 dl grädde
GÖR SÅHÄR : 
Skär upp falukorven med snitt längs över. Lägg i en ugnsfast form. Slå på krossade tomater och kalvfond jämt fördelat. Ringla över senap och ketchup samt bostongurka. Salta och peppra. Riv över ost och slå på grädde och in i ugnen ca 45 min i 175 grader. Servera med hemmagjort potatismos.
Lättlagat middagstips med majs, korv och bacon

middagstips_prinskorv_majskolvar_tomat_bacon
Ibland i köket får man lära sig att trolla med det som finns. Dels för att slippa slänga mat och framförallt för att spara pengar och ge fantasiförrådet en utmaning! 😉 Jag gjorde det väldigt enkelt igårkväll och slängde ner lite i en form av vad kylen hade att erbjuda.

Tomater som sjöng på sista versen, en förpackning majskolvar, lite prinskorv och ett paket bacon. Ner med allt i en form. Salt o peppar och in i ugnen på 200 grader ca 20 min. Till de rostade jag ett par brödskivor med vitlökssmör och riven ost. Vitlöksmöret är himla gott till majskolvarna också och vips så hade vi en väldigt enkelt men supergod middag på bordet! 😛

lättlagat_middagstips_korv_bacon
Man tager vad man haver! Nu börjar kylskåpet eka väldigt tomt så imorgon blir det mathandling. 😉

Lättlagat middagstips med majs, korv och bacon

middagstips_prinskorv_majskolvar_tomat_bacon
Ibland i köket får man lära sig att trolla med det som finns. Dels för att slippa slänga mat och framförallt för att spara pengar och ge fantasiförrådet en utmaning! 😉 Jag gjorde det väldigt enkelt igårkväll och slängde ner lite i en form av vad kylen hade att erbjuda.

Tomater som sjöng på sista versen, en förpackning majskolvar, lite prinskorv och ett paket bacon. Ner med allt i en form. Salt o peppar och in i ugnen på 200 grader ca 20 min. Till de rostade jag ett par brödskivor med vitlökssmör och riven ost. Vitlöksmöret är himla gott till majskolvarna också och vips så hade vi en väldigt enkelt men supergod middag på bordet! 😛

lättlagat_middagstips_korv_bacon
Man tager vad man haver! Nu börjar kylskåpet eka väldigt tomt så imorgon blir det mathandling. 😉

Korv på längden och tvären

Lättlagade korvrätter

Korv har ända sen jag var liten varit en stor favorit. Förr blev det väldigt ofta falukorv, spaghetti och ketchup.

Sen jag gick över till mat med mindre kolhydrater och mer fett, så har min smak för korven ändrats rejält.

Nu är det bara kvalitetskorv med hög kötthalt som hamnar på mitt bord och inte särskilt ofta.

Men ibland är det gott och enkelt att ta till korv till middagsmat, när matlagningslusten inte är så stor.

Idag får du tips på tre olika sätt att laga till den. Som extrabonus får du här länk till ett av mina recept på ketchup.

Vill du testa att göra korv själv på ett riktigt enkelt sätt, så hittar du det receptet här.

Korvgratäng 1 port

200 g falukorv

1 dl brynt skogssvamp

1 dl riven Västerbottensost

1 ägg

½ paprika

Gräslök

Skär korven i skivor som delas i fyra bitar. Skär paprikan i grova tärningar.

Fördela korv, paprika och brynt svamp i en smord ugnsform. Strö över den rivna osten.

Gratinera på 200° i 15-20 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera med ett stekt ägg med gräslök strödd över vitan.

Kokt lammkorv med blomkålsmos

Kokt köttkorv med blomkålsmos 2 port

4-6 råa korvar, jag hade lammkorv

8 vitpepparkorn

2 lagerblad

1 lök

1 msk salt

Vatten så det täcker korven

Skölj av och lägg korvarna i en gryta. Skär löken i bitar och lägg ner tillsammans med vitpeppar, lagerblad och salt.

Täck med kallt vatten och låt koka upp. Skruva ner värmen och låt korven sjuda i 3-5 minuter, beroende på hur tjock den är.

Stäng av plattan och låt korven dra färdigt i 5 minuter.

Kokt köttkorv

Blomkålsmos med purjo och fransk senap 2 port

3 dl kokt blomkål i små buketter

1 dl strimlad purjolök

2 msk smör

1 msk fransk senap

2 ägg

Örtsalt och vitpeppar

Mixa den kokta blomkålen tillsammans med äggen. Bryn purjon lätt ett par minuter, rör ner senapen.

Blanda ner blomkålsmoset och värm försiktigt under omrörning. Krydda med örtsalt och peppar. Servera till den kokta korven.

Kesoröra med örter till grillkorv 2 port

1 burk keso

2 dl finhackade örter

1 röd paprika

½ grönt äpple

½ dl majonnäs

Några droppar Worcestershiresauce

Havssalt och svartpeppar

Hacka några olika örter som du tycker om. Mina favoriter i en sån här röra är citronmeliss, timjan och persilja.

Skär äpple och paprika i små tärningar. Rör samman keso och majonnäs, krydda och blanda ner allt hackat.

Låt stå en stund i kylen så mognar smakerna fram.

Falukorv med ketchup


Korv på längden och tvären

Lättlagade korvrätter

Korv har ända sen jag var liten varit en stor favorit. Förr blev det väldigt ofta falukorv, spaghetti och ketchup.

Sen jag gick över till mat med mindre kolhydrater och mer fett, så har min smak för korven ändrats rejält.

Nu är det bara kvalitetskorv med hög kötthalt som hamnar på mitt bord och inte särskilt ofta.

Men ibland är det gott och enkelt att ta till korv till middagsmat, när matlagningslusten inte är så stor.

Idag får du tips på tre olika sätt att laga till den. Som extrabonus får du här länk till ett av mina recept på ketchup.

Vill du testa att göra korv själv på ett riktigt enkelt sätt, så hittar du det receptet här.

Korvgratäng 1 port

200 g falukorv

1 dl brynt skogssvamp

1 dl riven Västerbottensost

1 ägg

½ paprika

Gräslök

Skär korven i skivor som delas i fyra bitar. Skär paprikan i grova tärningar.

Fördela korv, paprika och brynt svamp i en smord ugnsform. Strö över den rivna osten.

Gratinera på 200° i 15-20 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera med ett stekt ägg med gräslök strödd över vitan.

Kokt lammkorv med blomkålsmos

Kokt köttkorv med blomkålsmos 2 port

4-6 råa korvar, jag hade lammkorv

8 vitpepparkorn

2 lagerblad

1 lök

1 msk salt

Vatten så det täcker korven

Skölj av och lägg korvarna i en gryta. Skär löken i bitar och lägg ner tillsammans med vitpeppar, lagerblad och salt.

Täck med kallt vatten och låt koka upp. Skruva ner värmen och låt korven sjuda i 3-5 minuter, beroende på hur tjock den är.

Stäng av plattan och låt korven dra färdigt i 5 minuter.

Kokt köttkorv

Blomkålsmos med purjo och fransk senap 2 port

3 dl kokt blomkål i små buketter

1 dl strimlad purjolök

2 msk smör

1 msk fransk senap

2 ägg

Örtsalt och vitpeppar

Mixa den kokta blomkålen tillsammans med äggen. Bryn purjon lätt ett par minuter, rör ner senapen.

Blanda ner blomkålsmoset och värm försiktigt under omrörning. Krydda med örtsalt och peppar. Servera till den kokta korven.

Kesoröra med örter till grillkorv 2 port

1 burk keso

2 dl finhackade örter

1 röd paprika

½ grönt äpple

½ dl majonnäs

Några droppar Worcestershiresauce

Havssalt och svartpeppar

Hacka några olika örter som du tycker om. Mina favoriter i en sån här röra är citronmeliss, timjan och persilja.

Skär äpple och paprika i små tärningar. Rör samman keso och majonnäs, krydda och blanda ner allt hackat.

Låt stå en stund i kylen så mognar smakerna fram.

Falukorv med ketchup


Korv på längden och tvären

Lättlagade korvrätter

Korv har ända sen jag var liten varit en stor favorit. Förr blev det väldigt ofta falukorv, spaghetti och ketchup.

Sen jag gick över till mat med mindre kolhydrater och mer fett, så har min smak för korven ändrats rejält.

Nu är det bara kvalitetskorv med hög kötthalt som hamnar på mitt bord och inte särskilt ofta.

Men ibland är det gott och enkelt att ta till korv till middagsmat, när matlagningslusten inte är så stor.

Idag får du tips på tre olika sätt att laga till den. Som extrabonus får du här länk till ett av mina recept på ketchup.

Vill du testa att göra korv själv på ett riktigt enkelt sätt, så hittar du det receptet här.

Korvgratäng 1 port

200 g falukorv

1 dl brynt skogssvamp

1 dl riven Västerbottensost

1 ägg

½ paprika

Gräslök

Skär korven i skivor som delas i fyra bitar. Skär paprikan i grova tärningar.

Fördela korv, paprika och brynt svamp i en smord ugnsform. Strö över den rivna osten.

Gratinera på 200° i 15-20 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera med ett stekt ägg med gräslök strödd över vitan.

Kokt lammkorv med blomkålsmos

Kokt köttkorv med blomkålsmos 2 port

4-6 råa korvar, jag hade lammkorv

8 vitpepparkorn

2 lagerblad

1 lök

1 msk salt

Vatten så det täcker korven

Skölj av och lägg korvarna i en gryta. Skär löken i bitar och lägg ner tillsammans med vitpeppar, lagerblad och salt.

Täck med kallt vatten och låt koka upp. Skruva ner värmen och låt korven sjuda i 3-5 minuter, beroende på hur tjock den är.

Stäng av plattan och låt korven dra färdigt i 5 minuter.

Kokt köttkorv

Blomkålsmos med purjo och fransk senap 2 port

3 dl kokt blomkål i små buketter

1 dl strimlad purjolök

2 msk smör

1 msk fransk senap

2 ägg

Örtsalt och vitpeppar

Mixa den kokta blomkålen tillsammans med äggen. Bryn purjon lätt ett par minuter, rör ner senapen.

Blanda ner blomkålsmoset och värm försiktigt under omrörning. Krydda med örtsalt och peppar. Servera till den kokta korven.

Kesoröra med örter till grillkorv 2 port

1 burk keso

2 dl finhackade örter

1 röd paprika

½ grönt äpple

½ dl majonnäs

Några droppar Worcestershiresauce

Havssalt och svartpeppar

Hacka några olika örter som du tycker om. Mina favoriter i en sån här röra är citronmeliss, timjan och persilja.

Skär äpple och paprika i små tärningar. Rör samman keso och majonnäs, krydda och blanda ner allt hackat.

Låt stå en stund i kylen så mognar smakerna fram.

Falukorv med ketchup


Korv på längden och tvären

Lättlagade korvrätter

Korv har ända sen jag var liten varit en stor favorit. Förr blev det väldigt ofta falukorv, spaghetti och ketchup.

Sen jag gick över till mat med mindre kolhydrater och mer fett, så har min smak för korven ändrats rejält.

Nu är det bara kvalitetskorv med hög kötthalt som hamnar på mitt bord och inte särskilt ofta.

Men ibland är det gott och enkelt att ta till korv till middagsmat, när matlagningslusten inte är så stor.

Idag får du tips på tre olika sätt att laga till den. Som extrabonus får du här länk till ett av mina recept på ketchup.

Vill du testa att göra korv själv på ett riktigt enkelt sätt, så hittar du det receptet här.

Korvgratäng 1 port

200 g falukorv

1 dl brynt skogssvamp

1 dl riven Västerbottensost

1 ägg

½ paprika

Gräslök

Skär korven i skivor som delas i fyra bitar. Skär paprikan i grova tärningar.

Fördela korv, paprika och brynt svamp i en smord ugnsform. Strö över den rivna osten.

Gratinera på 200° i 15-20 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera med ett stekt ägg med gräslök strödd över vitan.

Kokt lammkorv med blomkålsmos

Kokt köttkorv med blomkålsmos 2 port

4-6 råa korvar, jag hade lammkorv

8 vitpepparkorn

2 lagerblad

1 lök

1 msk salt

Vatten så det täcker korven

Skölj av och lägg korvarna i en gryta. Skär löken i bitar och lägg ner tillsammans med vitpeppar, lagerblad och salt.

Täck med kallt vatten och låt koka upp. Skruva ner värmen och låt korven sjuda i 3-5 minuter, beroende på hur tjock den är.

Stäng av plattan och låt korven dra färdigt i 5 minuter.

Kokt köttkorv

Blomkålsmos med purjo och fransk senap 2 port

3 dl kokt blomkål i små buketter

1 dl strimlad purjolök

2 msk smör

1 msk fransk senap

2 ägg

Örtsalt och vitpeppar

Mixa den kokta blomkålen tillsammans med äggen. Bryn purjon lätt ett par minuter, rör ner senapen.

Blanda ner blomkålsmoset och värm försiktigt under omrörning. Krydda med örtsalt och peppar. Servera till den kokta korven.

Kesoröra med örter till grillkorv 2 port

1 burk keso

2 dl finhackade örter

1 röd paprika

½ grönt äpple

½ dl majonnäs

Några droppar Worcestershiresauce

Havssalt och svartpeppar

Hacka några olika örter som du tycker om. Mina favoriter i en sån här röra är citronmeliss, timjan och persilja.

Skär äpple och paprika i små tärningar. Rör samman keso och majonnäs, krydda och blanda ner allt hackat.

Låt stå en stund i kylen så mognar smakerna fram.

Falukorv med ketchup