Utflyktsmat
Nu är det läge att ta med sig maten ut i skog och mark.
Vi brukar ofta ha med oss en enkel lunch när vi tar promenader runt i Stockholm.
Även fast vi bor mitt i stan finns många fina grönområden att besöka, just nu är det otroligt grönt och vårvackert.
Fåglarna kvittrar för fullt och luften fylls av härliga dofter, biltrafiken har minskat rejält under Coronan så nu känns och hörs allt extra mycket.
På bilden nedan ser du mitt favoritfika att ta med på utflykt nu sen jag slutade med kaffe för tre månader sen.
Jag gör i ordning en termos med örtte, lite pressad citron och ½ tsk ekologisk gurkmejamix, så gott att njuta av i vårsolen.
En annan favorit är hemkokt kycklingbuljong med en klick smör som får sällskap av några korvar av god kvalitet, kabanoss från Taylor’s & Jones på Hantverkargatan passar fint i vår termos.
Det värmer och mättar gott när det är lite småkyligt, här några bilder från en tur med SL-båten till Tappström.
Efter receptet ser du några bilder från en utflykt till Djurgården häromdagen.
Vill du ha fler tips på njutbara smårätter att ta med på en vårpicknick så ta en titt här på min nya kokbok Gröna, sköna tillbehör.
Glutenfria ostmuffins
2 dl riven, lagrad ost, typ Västerbotten
2 ägg
1 dl crème fraiche eller smetana
25 g smält smör
½ dl pumpakärnor
½ dl solrosfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk stött brödkummin
½ tsk salt
Dela äggvita och gula i två olika bunkar och rör samman gulorna med crème fraiche och smält smör.
Blanda ner frön, ost, fiberhusk, kummin och salt.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Lägg i bullformar med hjälp av två skedar och grädda på 200° i 12-15 minuter, låt svalna på galler.
Frys in de muffinsar som blir över och ta fram eftersom, värm dem då en stund i ugnen så blir de som nybakta.