Hemlagad burkmat
Jag fortsätter att dela med mig av min form av Medelhavskost, idag blir det en enkel liten fiskrätt som passar perfekt till frukost.
De flesta sorter av makrill i tomat innehåller en hel del socker och olja av dålig kvalitet.
Den är inte alls svår att göra själv om du får tag på färsk makrill hos din fiskhandlare.
Du kan annars använda rökt makrill och laga till på samma sätt, det blir väldigt gott och nyttigt det med.
Makrill i tomatsås
2 färska makrillar
250 g cocktailtomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk chiliflingor
Salt efter behag
3 msk olivolja
1 msk vinäger, valfri sort
Filéa makrillen och skär bort huvud, ryggben och fenor.
Dela fisken i mindre bitar, salta på båda sidor och lägg i en ugnsfast form.
Dela tomaterna i fyra delar, hacka lök och vitlök fint.
Fräs några minuter i smöret utan att få färg.
Smaksätt med kryddor och Worcester, vinäger och olivolja.
Fördela blandningen över fisken och grädda på 175° i 30 minuter.
Kyl och ät tillsammans med kokta ägg, avocado och majonnäs.
Tycker du om mina recept, då kan du även köpa dem i bokform.
Under hösten har jag skrivit två nya kokböcker som snart finns i handeln.
Här hittar du så länge Gammaldags husmanskost på nytt sätt, kanske också nåt att ge bort till den matintresserade i julklapp?
Den här kokboken är en samlingsutgåva av mina tidigare slutsålda LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo, där förorden är skrivna av Annika Dahlqvist och Ann Fernholm.
Här nedan ser du en bild från hamnen, från en av de senaste dagarnas morgonpromenader i Alanya, där vi haft ömsom sol, ömsom regn.
Följ mig gärna på Instagram på @birgittahoglundsmat om du vill se fler bilder.