8 st
Det här behöver du :
1 rulle (rektangulär) smördeg
Ca 100 gram skinka
2 dl riven goudaost
2 dl creme fraiche
1 dl finhackad purjolök eller gräslök
Salt & peppar
1 äggula + lite vatten
Sesamfrön
GÖR SÅHÄR :
Blanda fyllningen med skinka tillsammans med riven ost, creme fraiche och purjolök eller gräslök. Krydda med salt o peppar o smaka av. Lite örtsalt kan behövas också.
Rulla ut smördegen och skär ut 8 st rutor.
Fördela fyllningen på varje och vik ihop. Tryck till kanterna noga så fyllningen inte rinner ut i ugnen under gräddningen. Pensla med en äggula uppvispad med lite vatten. Toppa med semsamfrön.
Grädda i 200 grader, ca 20 min.
Det här behöver du :
6 halvmånar hönökaka
4 pkt bacon
1/2 finhackad purjolök
1 burk, 425 gram ananas (låt rinna av)
2 tsk sambal oelek
Salt och peppar
5 dl creme fraiche
3 tomater
Riven ost
Oregano
GÖR SÅHÄR :
Finhacka purjolöken och stek på medelvärme. Strimla bacon och lägg i. Låt allt få steka så det får lite färg.
Ta åt sidan och vänd ner ananas. Tillsätt sambal oelek, salt, peppar och creme fraiche. Blanda väl och smaka av.
Lägg ut halvmånar av hönökaka på plåt som en rund botten på bakplåtspapper. Bred på hälften av röran, lägg på ett lager bröd till och resten av röran.
Toppen med skivad tomat, riven ost och oregano. Grädda i 175 grader, ca 30-35 min.