Knäckig äppelpaj med havregryn – ett enkelt och härligt äppelpaj recept för att göra en frasig och knäckig äppelpaj med havregryn. Äppelpajen är väldigt enkel att göra och det går ganska snabbt att bereda den – det tar endast 20 minuter att tillaga äppelpajen! Ingredienser 6-8 äpplen 150 g smör 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl … Continue reading Knäckig äppelpaj med havregryn
Inlägget Knäckig äppelpaj med havregryn dök först upp på Äppelpaj.se.
Äppelkaka i långpanna! Anitas rörda äppelkaka – en riktigt god äppelkaka i långpanna! Portioner: 6-8 Tillagningstid: 90 minuter INGREDIENSER 100 g margarin 2 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 ägg 1½ dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver FYLLNING: 2-3 äpplen, i klyftor 1 tsk kanel 3 tsk socker Gör så här Rör … Continue reading Anitas rörda äppelkaka
Inlägget Anitas rörda äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.
Har du en timme över och är sugen på lite chokladmuffins? Missa då inte dessa muffins som är perfekt för dig som äter enligt LCHF.
LCHF Chokladmuffins
Portioner: 5 st
Tid: 50 min
Från: Marja från http://bakasockerfritt.blogg.se/
Ingredienser
70 gram smör
1 ägg
30 gram mörk sockerfri choklad
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
8 msk stevia strö
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Glasyr:
40 gram smör
60 gram mascarpone
3 msk stevia strö
ca 30 gram mörk sockerfri choklad
1 krm vaniljpulver
Ev. sockerfri mörk choklad till garnering
Så här gör man
Smält smöret försiktigt tillsammans med den mörka chokladen (jag gjorde det i micron). Blanda alla torra ingrediener med varandre. Tilsätt ägget och det smälta chokladsmöret. Häll i fem stycken muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt (alternatvit använd dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills muffinsen blivit fasta (men eventuellt får vara lite kladdiga i mitten).
Glasyr:
Smält smöret till glasyren försiktigt tillsammans med chokladen. Tillsätt mascarpone. Rör väl så alla klumpar försvinner. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl.
När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på glasyren ovanpå muffinsen (är muffinsen varma smälter glasyren). Om du vill så använder du en potatisskalare för att hyvla choklad som sedan läggs på glasyren som dekoration!
Mocha Cupcakes – ett härligt recept på mocca cupcakes – eller choklad cupcakes med mocca smak!
Helt underbara och perfekt för dig som både gillar choklad och kaffe!
Nu kan du avnjuta en kopp kaffe med härliga cupcakes med mocca frosting!
Ingredienser
Cupcakes mocca
- 3,5 dl mjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2,5 dl socker
- 1 dl bryggkaffe, kallt bryggd kaffe
- 1 dl olja
- 2 ägg
- 3 tsk äppelcidervinäger
- 3 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
Frosting mocca
- 5 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 1 msk smör, mjukt
- 1/4 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
- 2 – 3 msk starkt kaffe, kallt kaffe.
Gör så här
Mocca cupcakes
- Ta fram en stor skål, rör samman de torra ingredienserna mjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Ta fram en annan mindre skål, blanda ihop strösocker, kaffe, olja, ägg, äppelcidervinäger och vaniljextrakt. Rör ihop tills det är bra blandat!
- Tillsätt de torra ingredienserna i den stora skålen med de våta ingredienserna och rör tills det blir en bra blandning och muffinssmet.
- Ta fram din cupcakesbakform i plåt och fyll med cupcakesformar i papper.
- Fyll cupcakesformarna med 2/3 av cupcakessmeten.
- Grädda i 180 ° C i ca 20 – 25 minuter eller tills en tandpetare kan införas i mitten av en cupcake och den kommer ut ren utan att smet fastnar på den.
- När cupcaksen är färdiggräddade – låt cupcaksen svalna i 10 minuter i muffinsbakformen.
- Ta sedan bort cupcakes från bakformen och låt de svalna ordentligt på ett galler.
Frosting mocca
- För att göra moccaglasyren, blanda florsockret och kakaon, tillsätt smöret och vaniljextraktet och häll gradvis i kaffet tills glasyren får önskad konsistens.
- Frosta de kylda cupcaksen med glasyren såsom önskas.
Cupcakes dekoration
Om du vill så kan du dekorera dina cupcakes med strössel, exempelvis chokladströssel
The post Mocca Cupcakes appeared first on Cupcakes.se.
Mocha Cupcakes – ett härligt recept på mocca cupcakes – eller choklad cupcakes med mocca smak!
Helt underbara och perfekt för dig som både gillar choklad och kaffe!
Nu kan du avnjuta en kopp kaffe med härliga cupcakes med mocca frosting!
Ingredienser
Cupcakes mocca
- 3,5 dl mjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2,5 dl socker
- 1 dl bryggkaffe, kallt bryggd kaffe
- 1 dl olja
- 2 ägg
- 3 tsk äppelcidervinäger
- 3 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
Frosting mocca
- 5 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 1 msk smör, mjukt
- 1/4 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
- 2 – 3 msk starkt kaffe, kallt kaffe.
Gör så här
Mocca cupcakes
- Ta fram en stor skål, rör samman de torra ingredienserna mjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Ta fram en annan mindre skål, blanda ihop strösocker, kaffe, olja, ägg, äppelcidervinäger och vaniljextrakt. Rör ihop tills det är bra blandat!
- Tillsätt de torra ingredienserna i den stora skålen med de våta ingredienserna och rör tills det blir en bra blandning och muffinssmet.
- Ta fram din cupcakesbakform i plåt och fyll med cupcakesformar i papper.
- Fyll cupcakesformarna med 2/3 av cupcakessmeten.
- Grädda i 180 ° C i ca 20 – 25 minuter eller tills en tandpetare kan införas i mitten av en cupcake och den kommer ut ren utan att smet fastnar på den.
- När cupcaksen är färdiggräddade – låt cupcaksen svalna i 10 minuter i muffinsbakformen.
- Ta sedan bort cupcakes från bakformen och låt de svalna ordentligt på ett galler.
Frosting mocca
- För att göra moccaglasyren, blanda florsockret och kakaon, tillsätt smöret och vaniljextraktet och häll gradvis i kaffet tills glasyren får önskad konsistens.
- Frosta de kylda cupcaksen med glasyren såsom önskas.
Cupcakes dekoration
Om du vill så kan du dekorera dina cupcakes med strössel, exempelvis chokladströssel
Äppelpaj med smuldeg – ett enkelt recept på äppelpaj gjord på smuldeg -en äppelpaj med smuldeg helt enkelt! Ingredienser äpplen kanel 150 g margarin 2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Gör så här Smörj och bröa en pajform. Skala, kärna ur och klyfta äpplen och lägg i formen så … Continue reading Äppelpaj med smuldeg
Inlägget Äppelpaj med smuldeg dök först upp på Äppelpaj.se.
Läcker rätt som passar som förrätt. Brödet gör det lite extra matigt men det går bra att servera även utan och kanske med en lite större sallad.
LCHF Grillade pilgrimsmusslor med LCHF-smörgås
Portioner: 4 st
Tid: 30-40 min
Ingredienser
Mandelbröd:
1 1/2 dl mald mandel
1/2 dl pofiber
2 msk linfrö
2 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
knappt 1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Majonäs:
2 äggulor
1-11/2 dl neutral rapsolja
1 tsk vitvinvinäger
ev 1 tsk fransk senap
salt och peppar
Grillspett:
300 g räkor med skal
2 citroner
300 g pilgrimsmusslor
Gör så här
Brödet: Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandel i mandelkvarnen eller med rivskiva i matbredaren. Eler använd färdig mandelmjöl. Vispa äggen pösiga och blanda under tiden de torra ingredienserna. Blanda sedan ner osten och äggen och låt stå en stund. Häll i liten smord form eller på bakplåt. Grädda i cirka 20 minuter.
Tänd grillen eller ta fram en en grillpanna.
Majonäsen: Se till att ägg och olja har samma temperatur. Vispa äggulor någon minut med vinäger och eventuell fransk senap. Använd helst en elvisp.
Häll oljan droppvis tills den börjar tjockna. När en väl gått ihop kan man hälla lite snabbare.
Smaka av med salt och peppar.
Skala räkorna och skär citroner i små klyftor.
Trä pilgrimsmusslorna på spett varvat med räkor och citron. Grilla dem snabbt på båda sidorna.
Rosta brödet och servera med räkorna, majonäsen och en liten sallad.
Detta är ett recept på en saftig chokladkaka toppad med en len och kaffesmakande chokladglasyr!
LCHF Kärleksmums
Portioner: 4 st
Tid: 50 min
Från: Marja på http://bakasockerfritt.blogg.se/
Ingredienser
45 gram smör
1 ägg
2/3 msk vispgrädde
2/5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
4 msk stevia strö
2 tsk kakao
½ kryddmått vaniljpulver
½ tsk bakpulver
Chokladkräm:
35 gram smör
30 gram mascarpone
1 msk riven kokos
½ msk hett vatten
1 kryddmått snabbkaffe (eller motsvarande kaffe)
1 1/3 msk stevia strö
ca 2 tsk kakao
Kokos att strö över och att bröa formen med
Så här gör man
Smält smöret. Banda alla torra ingredienser till smeten. Blanda även i ägget, smöret och grädden. Bröa en liten form på 12 cm i diameter med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugn på 175 grader i ca 30-40 minuter tills kakan är fast.
Börja sedan med chokladkrämen. Smält smöret (ev. värm tills smöret är vädigt mjukt) och banda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Blanda ½ msk hett vatten med 1 kryddmått snabbkaffe. Rör ner kokos, stevia strö och kakao i krämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning.
Bred på krämen på den avsvalnade kakan och strö på riven kokos. Ät och njut!
Använder du en större form går det utmärkt att fyr- eller femdubbla ingredienserna och förlänga gräddningen en aning.