Chokladmuffins m Banan & Jordnötssmör
Chokladmuffins m Banan & Jordnötssmör
Källa: RosaChoklad
Portioner: 12

Ingredienser:
4 ägg
3 msk sukrin+1/2 krm stevia el. 2 msk sukrin+

1/2 dl grädde
100g smält smör
1 st banan(mosad)
2 msk jordnötssmör

3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1/2 msk fiberhusk
3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädde, smör, banan och jordnötssmör. Blanda ihop övriga ingredienser och blanda i smeten. Fördela i formar och grädda i ca 10-12 min på 175 grader(varmluft).
Världens godaste chokladglass! (och chokladmousse!)
Världens godaste chokladglass! (och chokladmousse!)
Källa: Mitt eget recept :)
Portioner: ca 12-13

Ingredienser:
7 dl vispad grädde
4,5 dl philiadelphiaost
1 dl kakao
150 g hackad choklad (jag tog Paranöts Åttifemman,EKO)
2 Äggulor
3 vispade äggvitor
Steviaströ eller annan LCHFgodkänd sötning (jag tog ca 1 dl)
Vaniljpulver (jag tog ca 1 msk)
Gör så här:
Vispa grädden ordentligt fluffig. I med osten, kakao, äggulor, den hackade chokladen, steviaströ och vaniljpulver efter smak.
Vispa äggvitorna för sig och blanda i.
Frys i portionsförpackningar ca 25 cl.

Denna är helt underbar om jag får säga det själv och alla de som smakat den säger detsamma. Så missa inte! :D
Förlåt för den tråkiga bilden men jag tänkte att en bild tråkig bild är bättre än ingen bild. ;)
LCHF plättar
LCHF plättar
Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 5-6

Ingredienser:
4ägg
2dl kokosmjölk
1/2dl vispgrädde
1/2dl turkisk youghurt
2,5dl mandelmjöl
1,5msk fiberhusk
1/2dl sukrin
1msk bakepro
1,5tsk bakpulver
2krm vaniljpulver
1krm salt
Gör så här:
Blanda alla blöta ingredienser och vispa med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och blanda sedan samman allt och vispa lite till. Låt svälla i kylen i ca 15 minuter och stek sedan i smör.
Choklad- och mazarinsnittar
Choklad- och mazarinsnittar
Källa: Marja- Baka Sockerfritt
Portioner: 7 snittar

Ingredienser:
20 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
ca 1- 1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Smaksättning
1 droppe bittermandelarom
2/3 tsk kakao + extra sötströ

Ev. äggvita och hackade nötter att strö över
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman mandel- och kokosmjöl, sötning och smör. Dela dagen i två delar. Blanda den ena med en droppe bittermandelarom (motsvarar ca en bittermandel) och den andra med kakao samt extra sötning. Rulla ut degen i två jämna längder och tryck ihop längderna. Lägg längden på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut längden på bredden, så att den blir ca ½ cm tjock. Vispa upp äggvita och pensla på. Hacka valfri nöt (jag använder rostade hasselnötter utan skal) och strö över. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut kakorna och skär längden i snittar. Låt kakorna därefter kallna.
Lchf chokladbollar
Lchf chokladbollar
Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 9

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl sukrin
1 krm vaniljpulver
2 msk kakao
2 dl riven kokos
3 msk kaffe
1 msk vispgrädde
1 dl mixade nötter
samt krossade nötter till garnering


Gör så här:
Blanda samman allt, låt stelna i kylen i ca 30 min. Forma lagom stora bollar. Rulla dem i hackade nötter och låt stelna i kylen ytterligare 20-30 min.
LCHF chokladmuffins med hallon och mandelflarn
LCHF chokladmuffins med hallon och mandelflarn
Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 12-14

Ingredienser:
2 ägg
50 g smält smör
1 dl sukrin/stevia strö
3 msk vispgrädde
2 tsk bakpulver
2 msk pofiber
2 msk bake pro
2 msk fiberfin
2 msk mandelmjöl
1,5 msk kakao
3 tsk bagerinas müsli
3 msk riven kokos
1 krm vaniljpulver

hallon & madelspån till granering
Gör så här:
Vispa ägg och sukrin pösigt med elvisp i en bunke. Smält smör i en kastrull på låg medelvärme. När smöret smält blanda i grädde och rör om. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Blanda sedan samman allt och fördela i ca 12-14 muffinsformar. Toppa med hallon och mandelflarn och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Muffinsen ska fortfarande vara kladdiga i mitten.

Grädda i ugn 200°C i ca 12 minuter.
Jordgubbmoussestårta på chokladbotten
Jordgubbmoussestårta på chokladbotten
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 2-3 portioner

Ingredienser:
Chokladbotten
15 gram rumsvarmt smör
0,5 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
2 tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Jordgubbsfyllning
60 gram jordgubbar
75 gram ricotta/mascarpone
0,7 tsk gelatinpulver
0,7 msk vatten
0,5 msk sötströ

Gör så här:
Chokladbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna och rör till sist ner smör och blanda. Tryck ut degen i bottnen av en 12-cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt svalna.

Jordgubbsfyllning
Blanda vatten och gelatinpulver (motsvarar ca 1,5 gelatinblad) och värm i micron i 30 sekunder. Låt svalna. Vispa färska jordgubbar, sötning och ricotta med en elvisp. Rör till sist ner gelatinen. Fördela över jordgubbsmoussen på chokladbottnen och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
LCHF Chokladkaka

En saftig chokladkaka, bakad både utan socker och vanligt mjöl! Dessutom är den hur god som helst! Servera gärna med vispad grädde och bär!

Gör så här
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Smält smöret i en kastrull och låt svalna en stund.
• Blanda in ägg, grädde och sötningsmedel, kokosnötsmjöl, kakao och vaniljpulver i kastrullen och rör försiktigt.
• Smöra en springform och häll ner smeten.
• Krossa chokladen i lagomstora bitar och toppa kakan tillsammans med hasselnötter.
• grädda i ugnen i 10–15 minuter.

Jordnötssmör á 1 burk

Detta är ett jätteenkelt nötsmör att göra, och dessutom bra mycket godare och billigare än det färdigköpta jordnötssmöret. Rekommenderas starkt!

Så här gör man:
Mixa jordnötterna med en stavmixer i någon minut tills mjölet/massan böjar bli lite kladdig i konsistensen. Tillsätt vaniljpulver och sötströ(efter smak) och mixa tills allt blandas. Tillsätt rumsvarmt smör och kokosolja efter önskad smak och konsistens (mer smör eller olja ger ett mer löst jordnötssmör). Mixa allt tills du har önskad konsistens (mixa mer för ett kladdigare smör)!

Recept av: Marja Folcke från http://bakasockerfritt.se.

Mazarinkladdkaka
Mazarinkladdkaka
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 3 portioner

Ingredienser:
30 gram smör
1 ägg
1½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
3- 3½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
2 msk vispgrädde

Smaksättning
1- 1½ tsk kakao
1 tsk sötströ
1 droppe bittermandelarom


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser (förutom ingredienserna till smaksättningen). Rör även ner smör, ägg och grädde. Ta undan ca 1/3 av smeten och smaksätt den med kakao och sötning efter smak. Tillsätt ca 1 droppe bittermandelarom i den större delen av smeten (den som inte är smaksatt med kakao) och blanda noga. Fördela först chokladsmeten i en smord och bröad springform (12 cm) och därefter mazarinsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 17-20 minuter.