Hallon- och blåbärmuffins med smul

Dessa hallon- och blåbärsmuffins är mycket saftiga, och framförallt goda, och är smaksatta med vanilj och kanel (förutom bären). Smaken förhöjs ytterligare av den smuldeg som fördelats på varje muffins topp. Vi rekommenderar att man tar ut muffinsen när de fortfarande är relativt kladdiga. De kommer att få en perfekt saftig konsistens när de fått stå till sig ett tag (några timmar eller eventuellt över natten).

Gör så här
Muffins:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, grädde och smör. Fördela smeten i muffinsformar. Rör försiktigt ner bären (jag använder frysta som fått tina) eller tryck ner bären i varje muffins.

Smulöverdrag:
Blanda de torra ingredienserna med rumsvarmt smör. Strö över smulet på muffinsen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Tack till: Marja Folcke från http://bakasockerfritt.se/

Jordnötssmör á 1 burk

Detta är ett jätteenkelt nötsmör att göra, och dessutom bra mycket godare och billigare än det färdigköpta jordnötssmöret. Rekommenderas starkt!

Så här gör man:
Mixa jordnötterna med en stavmixer i någon minut tills mjölet/massan böjar bli lite kladdig i konsistensen. Tillsätt vaniljpulver och sötströ(efter smak) och mixa tills allt blandas. Tillsätt rumsvarmt smör och kokosolja efter önskad smak och konsistens (mer smör eller olja ger ett mer löst jordnötssmör). Mixa allt tills du har önskad konsistens (mixa mer för ett kladdigare smör)!

Recept av: Marja Folcke från http://bakasockerfritt.se.