0,75 dl socker
Godast dagen efter.
Nu är all korrekturläsning till ända och nu är det bara att “släppa boken fri” och hoppas att vi inte varit för blinda.
Dock hoppas jag att läsarna av brödboken kommer informera mig om det finns felaktigheter. Det värsta är ju om det är fel i recepten ex att det står 15 dl istället för 1,5…
Stavfel är ju mindre viktigt även om de är bra att få rättat till inför nästa tryckning.
Vill också passa på att informera om att from 3/1-13 kommer man att kunna förboka boken via bloggen med en rabattkod och rabatten är återigen på 20 kr.
Prenumerera gärna på bloggen så missar du inte självaste koden, enklast görs det via BLOGLOVIN.
Snart ska jag bjuda på lite bilder ur boken, så ni får se hur vacker även denna bok blir!
Fars dag idag! Älskade pappor runtom i världen idag är det just eran dag. Både här hemma, på kyrkogården och i norrland finns dom oss nära idag…
Alla tänker vi på dom på vårt sätt och alla betyder dom mycket i våra hjärtan! Nickes pappa finns ej med oss men han lever ändå här med oss i vårt hus på nåt sätt. Max & Joline har sin ”bästaste pappa Nicke” och jag har min pappa Dennis många mil uppe i norr, långt ifrån mig som jag saknar enormt… Man ska ändå vara tacksam för de man har, alla har det inte så fint trots allt…
Vi har firat vår Nicke här hemma idag med frukost och små presenter, kort, choklad och teckningar från barnen. En stund på kyrkogården hos Bertil och tänt ljus. Min svärfar, barnens farfar och Nickes pappa.
Lite senare, hemma igen lagade jag till denna middag och strax är det barnen som fixar dessert lagom tills ”Solsidan” början! Jag får återkomma till den imorgon för nu tar vi kväller här i Öj, trötta och nöjda efter en lång dag fylld av känslor, bus och god mat!
En fin, eftertänksam dag på alla sätt…
Fläskfile citrus 6-8 port
2 fläskfiléer, ca 400 gram styck
Olja + smör till stekning
1-2 msk hemmagjort örtsalt
2 msk vetemjöl
7 dl vatten
2 st fond du chef grönsak
3 rengjorda och sköljda clementiner
2 rengjorda och sköljda lime
1 rengjord och sköljd citron
1 bruk creme fraiche
150 gram sugar snaps
150 gram färska chmapinjoner
Några varv med pepparkvarnen
GÖR SÅHÄR:
Putsa fläskfiléerna och skär i ca 1½ cm tjocka skivor. Banka ut dom lätt med köttklubba. Bryn i het stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna. Krydda med örtsalt. Slå på vatten och tillsätt fond du chef grönsaksbuljong. Halvera clementiner, lime och citron.
Pressa ur juicen ur dom i stekpanna och lägg i de hela skalen och låt puttra med ca 10 min. Tryck ut alls juice ur citrusfrukterna med en träslev mot kanten och plocka sedan upp dom. Rör ner en burk creme fraiche i såsen. Dra några varv med pepparkvarnen. Tillsätt sugar snaps och skivade champinjoner. Låt puttra nån minut bara. Smaka av med salt och peppar. Servera med hasselbackspotatis, skyn från stekpannan och färsk timjan.
Fars dag-middagen förbereds. Tittar ni riktigt nog kan ni kanske ana barnens dessert dom ska ordna med lite senare också!
Hasselbackspotatis är en stor favorit här hemma.
Fläskfilen lätt bankad med köttklubban.
Clementiner och lime. Citron ska också vara med för att sätta extra syra och piff på grytan.
En bottenredning med pudrat mjöl över köttet innan vätskan tillsätts.
Vatten, buljong och citron får nu puttra ner ca 10 min och ge härlig smak till grytan.
Sugar snaps och champinjoner ger fina kontraster.
Hasselbackarna är klara och dags för servering!
Smaklig måltid på fars dag alla pappor!
The post Fläskfilé citrus med hasselbackspotatis och örtsky appeared first on Kryddburken.se.
Nyp ihop smör, mjöl och vatten till deg. Lägg i plastpåse i kylen medan du skalar och klyftar äpplena fint. Blanda socker + alla kryddorna i en skål. Dela degen och kavla ut ena halvan. Klä en pajform med den och nagga botten. Strö lite sockerblandning på botten, lägg i äpplena och strö på resten … Continue reading Amerikansk äppelkaka
Inlägget Amerikansk äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.
Varför inte bjuda på Chokladcupcakes till Fars Dag?
Chokladcupcake ca 12 st:
5 ägg
75 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
2 msk Bakery+ sötning
0,75 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Hallontopping:
100 gram frysta hallon silade
200 gram färskost typ philadelphia, cream cheese eller mascarpone
1,5 msk bakery+ sötning
0,5 dl grädde
Gör så här:
Kakan: Vispa ägg och sötning fluffigt i några min. Tillsätt grädden och de smälta avsvalnade smöret och blanda väl. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten. Häll alt skeda upp i muffins formar, ställ gärna formarna i en muffinsplåt. Grädda i 175 grader i ca 15-20 min. Låt de svalna.
Toppingen: hetta upp hallonen att de saftar sig och sila dem genom trådsil. Vispa upp färskost med sötning till en krämig smet. Blanda ner hallonpurén väl, ta i lite grädde i taget och vispa upp till en fluffig topping.
Spritsa eller bred över toppingen. Dekorera gärna med färska hallon.
©Mariann Andersson
It´s fridaytime! Vad ska ni äta ikväll??
Världens godaste hemmagjorda ostburgare kanske?
För det är ju bara så vansinnigt gott med hemmagjorda burgare med fyllning och tillbehör precis som man vill ha dom. Jag är ju en sucker för champinjoner och hittar jag små vita, fina i affären då åker dom med hem vare sig jag tänkt ha dom till nåt eller inte. Denna gång fick dom blir lätt smörstekta med salt och peppar för att pryda dom goda ostburgarna vi lagade. Och så bort med köpebrödet, dom är så torra och tråkiga. Använd några skivor rustikt surdegsbröd, vallmofrallor eller rågbullar som du rostar lätt i stekpannan, vad som helst blir godare. Nå, vad skulle ni nu äta ikväll?
4 stora burgare
Burgare :
700 gram blandfärs
½ dl vatten
knappt 1 msk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm vitpeppar malen
GÖR SÅHÄR :
Blanda ingredienserna till burgarna, det ÄR viktigt med just Tony´s krydda så har ni inte den så införskaffa omgående! Det är hans allt och får inte glömmas!! Inte ens på den godaste köttfärssåsen eller på den nykokta palten. Min man kan inte leva utan Tony´s! Så inga konstiga genvägar; köp hem Tony´s kryddan! Finns bland annat i de större matvarukedjorna eller att beställas hem från nätet. Info här >> Stek burgarna i stekpanna. Servera med bröd och allehanda tillbehör.
The post Ostburgare med stekta champinjoner appeared first on Kryddburken.se.
Visst blev det fint? Nu har iv lit av stranden och allt stenplock och snäckor i en liten glasburk på köksbordet med etiketten ”Greek”
Träetiketterna köpte jag på Netto igår, helt trärena som jag sedan brände, smorde in i olja, sot lera och kaffe.. Blir ju hur fint som helst och passar bra såhär i juletid då det ska ges bort presenter och hemmagjorda julklappar.
The post Grekland på burk appeared first on Kryddburken.se.