Gjorde lite chokladklubbor också: http://www.strosselannat.se/blog/strossel-annat-blogg/posts/chokladklubbor?XBLG=f98ff5e6bae1e0e3ae1d7a8e4feb2050
Gjorde lite chokladklubbor också: http://www.strosselannat.se/blog/strossel-annat-blogg/posts/chokladklubbor?XBLG=f98ff5e6bae1e0e3ae1d7a8e4feb2050
Kryddig Tomatketchup
Hör Du också till dem, som liksom jag, har haft ett livslångt kärleksförhållande till ketchup?
I mitt fall har det alltid varit Heinz som varit nummer 1.
Men på senare år har jag börjat tycka att den är alldeles för söt, inte så konstigt med tanke på dess höga sockerinnehåll.
När jag i våras blev tillfrågad av Anna Hallén om jag ville skapa recept till hennes nya bok LCHF för familjen, kom idén att vi skulle ha en god och nyttig ketchup med.
Jag satte igång med att ta fram ett recept som passar barn och resultatet blev mycket lyckat.
Nu har jag också skapat en variant på ketchup med mer vuxen smak, här nedan följer recept på den.
Riktigt god både till en Lammburgare eller en Grillkorv med hög kötthalt.
Hemlagad Ketchup
250 gr Tomater
5 cm av det vita på en Purjolök
50 gr Smör
1/4 Ekologisk Grönsaksbuljongtärning
2 dl Vatten
1 dl Tomatpuré
2 msk Balsamvinäger
2 tsk Chiliflingor
1 tsk Worcestersauce
1 tsk Honung
1 skivad Vitlöksklyfta
1 krm stött Kummin
1 krm malda Nejlikor
Havssalt
Skär tomaterna i bitar och strimla purjon. Fräs i smöret tillsammans med tomatpurén.
Tillsätt alla övriga ingredienser, koka upp och låt puttra i 30 minuter på svag värme.
Mixa ketchupen direkt i kastrullen, låt puttra 15 minuter till.
Smaka av om Du vill ha mer syra, sötma eller sälta.
Häll upp på rengjorda burkar, skruva på locket och låt svalna. Förvara i kyl.
Härligt äppelpaj recept på en skånsk äppelpaj och smulpaj från Bakspecialisten Jessica! Receptet är en blandning av skånsk äppelpaj och smulpaj. Ingredienser Pajbotten Smör, att smöra formen med 2 dl ströbröd Pajfyllning 5-6 äpplen 3 dl äppelmos 3 msk mald kanel Smultopping 250 g smör 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2 dl ströbröd 2 dl … Continue reading Äppelpaj på härliga vinteräpplen
Inlägget Äppelpaj på härliga vinteräpplen dök först upp på Äppelpaj.se.
Kex till morgonkaffet
Nu har vi kommit i ordning i vårt fina boende nere i Alanya. Regnet har vräkt ner den första veckan, då är det skönt att bo i en varm och bekväm lägenhet.
För första gången på många år, har vi hyrt en fullt utrustad lägenhet, så nu har vi en riktig gasspis och ugn.
Annars är de flesta hotell utrustade med bara en elektrisk kokplatta, så nu blir det lite roligare att laga mat.
Jag hade med Fiberhusk och Pofiber hemifrån, så nu blev det en vidareutveckling av mitt glutenfria Fröknäcke som jag gjorde i somras.
Smaken blir lite som skorpor, perfekt till morgonkaffet, med smör och ost på.
När vädret blivit bättre, följer fler inlägg med bilder från ett vårgrönskande Alanya och alla dess grönsaksmarknader.
Under tiden kan Du ta en titt på alla fina LCHF-böcker som ligger på Topplistan inom Familj och hälsa hos nätbokhandeln Bokus.
Där placerar sig min och Annika Dahlqvist‘s kokbok LCHF för seniorer på en hedrande 10e plats just nu.
Det har verkligen kommit många böcker på temat lågkolhydratkost nu i vinter.
Kul att det blir fler och fler alternativ till de vanliga kokböckerna, som är fyllda av kolhydratstinna recept med gluten och massor av socker.
Vill Du baka lite sötare kaffebröd, men ändå helt LCHF-anpassat? Då ska Du ta en titt på Baka med LCHF av Mariann Andersson.
Där finns mängder av läckra bakverk, som Kladdkaka, Semlor, Hallonmoussetårta och Cupcakes.
De är bakade helt utan vanligt socker och mjöl, Mariann använder bara Stevia och Sukrin/Erythritol i sina kakor.
Istället för vetemjöl hålls kakorna ihop av kokosnötmjöl.
Ser fram emot att få provbaka en del av kakorna vid nåt festligt tillfälle när jag kommer hem.
Inne på Marianns LCHF mat och bak kan Du fram till den 10/2 köpa boken för endast 129 kr. Här hittar Du den annars hos Bokus.com.
Frökex med Kardemumma
1½ dl Sesamfrön
1 dl Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
1 msk mald Kardemumma
1 msk Honung eller Sukrin
1 tsk Havssalt
½ dl smält Smör
2½ dl kokande Vatten
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vatten, tillsätt smör och honung eller sukrin.
Rör ihop alltsammans ordentligt, häll ut på bakplåtspapper. Bred ut smeten till en jämn kaka över hela plåten 33×30 cm.
Grädda i mitten av ugnen på 150° i 45 minuter. Ta ut plåten efter 30 minuter och skär kakan i små fyrkanter, det går enklast med en bakskrapa av metall.
Grädda ytterligare i 15 minuter. Ta ut och sära lite på kexen. Låt torka på 50° i 2-3 timmar. Förvara i lufttät burk.
Kexen är väldigt goda med smör och ost på, till en kopp kaffe eller thé.
En enkelt och gott äppelpaj recept med mandelmassa. Äppelpaj med mandelmassa är supergott och recept är enkelt göra. Receptet på äppelpajen med mandelmassa här nedan räcker för ungefär 4-6 personer. Ingredienser (4-6 portioner) – 4 stora äpplen – 100 g vetemjöl – 150 g socker – 75 g florsocker – 100 g smör – 150 … Continue reading Äppelkaka med mandelmassa
Inlägget Äppelkaka med mandelmassa dök först upp på Äppelpaj.se.
Äppelpaj med mandelmassa – ett enkelt och gott recept på äppelpaj med mandelmassa – enklaste äppelpajreceptet med mandelmassa. Tillagning (8 portioner) Tidsåtgång ca 1 timme och 30 minuter Ingredienser, pajdeg 125 g margarin 3 1/2 dl vetemjöl 1/2 dl florsocker 1 ägg Ingredienser, pajfyllning: 3-5 syrliga äpplen 250 g mandelmassa 3 ägg 1 dl mjölk … Continue reading Äppelpaj med mandelmassa
Inlägget Äppelpaj med mandelmassa dök först upp på Äppelpaj.se.