Kalvfrikadellar i tomatsås

frikadeller_kalvfrikadellar_tomatsås_pasta_spagetti_fredagsmat_fredagsmys_pastarätter_färs_kalvfärs_köttfärs_recept_tips_middagstips

Vi hade huset fullt med barn igår kväll och utan att tänka köpte jag hem 1 kg kalvfärs att göra något gott med. Kanske wallenbergare, eller en långkokt köttfärssås eller ett gäng köttbullar men efter lite övertalande av Joline så blev det ett evigt rullande av frikadeller som jag lät sjuda i kycklingbuljong. Dessa serverades med spagetti, en långkokt tomatsås och massor med parmesan. Jisstanes så gott, och med lite hetta en perfekt fredagsmiddag som uppskattades.

 

Frikadeller är ju något så smidigt och faktiskt mindre bestyr med än köttbullar då de kokas istället för steks och man slipper stekos och flott som stänker överallt. (om man inte steker dom i ugnen vill säga) Men jag tycker ändå att just frikadeller gör sig så bra till lite fräschare såser som tomatsås med lite sting och de blir dessutom otroligt saftiga.

 

Kommer ihåg när jag var liten då fanns det frikadeller på konservburk som vi ibland hade med till fjällen men jag har så för mig att de var i gräddsås men minns inte riktigt. Saftiga var dom i alla fall och har man tid och ork så ju mindre man rullar dom, desto godare smakar dom faktiskt… 😉

 

Ett bra tips att koka frikadeller ”halvfärdiga” också om man vill frysa in och sedan ta upp vid en större middag och bara steka på. Perfekt att ha i frysen med andra ord.

 

ca 40 st frikadeller
Det här behöver du : 

1 kg kalvfärs

2 ägg

1 dl vispgrädde

1 dl ströbröd

3 msk kycklingfond

2 msk potatismjöl

1 tsk colmans senapspulver

1 msk majonäs

1 tsk malen paprika

1 tsk lökspulver

1 tsk vitlökssalt

Grovmalen svartpeppar

Flingsalt

 

GÖR SÅHÄR : 

Blanda samtliga ingredienser till färssmeten. Låt stå i kylskåpet ca 30 min för att svälla/vila.

 

Forma/rulla smeten till små runda frikadeller och lägg ner i kokande vatten med kycklingbuljong. Ca 2 – 3 buljongtärningar per liter vatten eller 3 msk fond per liter vatten. Låt sjuda på medelvärme. När de flutit upp till ytan är de klara. Servera med spagetti och en mustigt god, nykokad tomatsås och massor med parmesan på toppen.

 

Tomatsås : 

2 burkar hela plommontomater

2 tsk torkad oregano

3 dl vatten

3 msk oxfond

2 msk tomatpuré

2 msk flytande honung

1 tsk D´Elidas chilisås

Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :
Använd en rymlig kastrull och häll i två burkar hela plommontomater och torkad oregano. Låt allt få puttra upp, späd med vatten och tillsätt, fond, tomatpuré, honung och chilisås. Låt såsen koka ihop ca 20 – 30 min. Smaka av med salt och peppar.

 

frikadeller_kalvfrikadellar_tomatsås_pasta_spagetti_fredagsmat_fredagsmys_pastarätter_färs_kalvfärs_köttfärs_recept_tips_middagstips_färssmet

Färssmeten med kalvfärs och övriga ingredienser. Låt den vila en stund i kylskåpet efter du blandat ihop allt.

 

frikadeller_kalvfrikadellar_tomatsås_pasta_spagetti_fredagsmat_fredagsmys_pastarätter_färs_kalvfärs_köttfärs_recept_tips_middagstips_färssmet_gott_enkelt

Frikadellerna i grytan och tomatsåsen kokar.

 

frikadeller_kalvfrikadellar_tomatsås_pasta_spagetti_fredagsmat_fredagsmys_pastarätter_färs_kalvfärs_köttfärs_recept_tips_middagstips_kycklingbuljong

Några till provsmakning.

 

frikadeller_kalvfrikadellar_tomatsås_pasta_spagetti_fredagsmat_fredagsmys_pastarätter_färs_kalvfärs_köttfärs_recept_tips_middagstips_köttbullar

Snart färdigt att serveras. Montera ihop spagetti med tomatsåsen, frikadellerna och riv över rikligt med parmesan. Toppa med finhackad persilja.

 

frikadeller_kalvfrikadellar_tomatsås_pasta_spagetti_fredagsmat_fredagsmys_pastarätter_färs_kalvfärs_köttfärs_recept_tips_middagstips_enkelt_gott

Bon apetit! Så vansinnigt gott! Och så önskar jag er alla naturligtvis en helt underbar lördagskväll. Här har dottern precis åkt iväg med sin kompis till en tredje för att möta upp både fjärde och femte för övernattning och filmkväll! 😛 Planerna här hemma blir lite gott grillat kött, sockerstekt potatis, en hemmagjord kall bearnaisesås, baconlindad sparris och ett par goda aromsmör.

 

12 förrätter, 12 varmrätter och 12 desserter till nyår!

nyår_skumpa_skåla
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten! 😛 Vi har inte riktigt bestämt vad det blir här hemma. Det pratas om oxfilé och nån annan vill grilla och själv är jag lite inne på en smörgåstårta i vanlig ordning… 😉 Vi får se vad det blir, kanske ett hopplock av allt?! Nu ska jag jobba i tre dar i alla fall sen vid lunch på onsdag har jag nog tänkt ut något.

 

Nån här som redan bestämt sin meny?
Enkelt, avancerat?
3-rätters eller inte? 

 

Här kommer nu mina bästa tips på 12 förräter, 12 varmrätter och 12 desserter. Klicka på respektive bild för att komma till recepten.

 

FÖRRÄTTER / TILLTUGG

räkcocktail_recept  tunnbrödssnittar_rökt_kött_rådjur_pepparrot  laxröra_snapsglas_kallrökt_lax_påskmat_tilltugg
Tunnbrödskorgar med räkor.
Tunnbrödssnittar med rökt kött och färskost.
Laxröra i snapsglas.

 

laxsnittar_najadlax_laxröra_nyårsbuffé_plockmat  parmesanchips_fänkålsdipp_salamichips  svampfyllda_tarteletter
Smördegsstjärnor med laxröra.
Parmesan och salamichips med fänkålsdipp.
Svampfyllda tarteletter.

 

äggrulle  krustader_fyllningar_tips  prinskorv_inbakad_smördeg_plockmat
Äggrulle med bacon och ost.
12 olika fyllningar till krustader.
Piffad prinskorv till barnen.

 

parmarullar_parmasnittar_mozarella_tunnbrödssnittar  ost_chilisnittar  parmesan_tortellini
Parmarullar med pesto, mozzarella och soltorkade tomater.
Ost och chilisnittar med honungsdipp.
Friterade tortellini med sweet chilisås.

 

VARMRÄTTER 

file_mingon_black_and_white  plankstek_kryddburken  helstekt_fläskytterfile_rostade_rotfrukter_örtsås
Filé mignon Black n White med Jacksonpotatis.
Plankstek med kyckling.
Helstekt fläskytterfile med örtagårdssås och ugnsrostade rotfrukter.

 

entrecote_varmrätt  pulled_pork_pitabröd_per_morberg  röding
Saltbakad entrecote.
Pulled pork i pita med tillbehör.
Helstekt röding med citronsås.

 

ryggbiff_rödvinssås_recept  fläskfilé_kebab_wraps_rulle  tjälknöl_recept
Ryggbiff med rödvinssås.
Fläskfilérulle med vitlökssås.
Tjälknöl.

 

grillad_lammsadel_potatissallad_örter  baconlindad_fylld_fläskfile  fläskfile_smördegsinbakad_smördeg_ädelost
Grillad lammsadel med örtig potatissallad.
Ostfylld och baconlindad fläskfilé.
Smördegsinbakad fläskfilé.

 

DESSERTER

äppeltarte_vaniljglass  chokladsås  portionsformar_glasstårta_digestivekex_glass
Glaserade äppeltarte.
Vaniljglass med vita harens chokladsås.
Digestive-glasstårtor.

 

godaste_kladdkaka_kladdig_kaka  schweizernötstårta_recept_nötbotten_choklad  tosca_toscapäron_recept_toscasmet_dessert_päron
Kladdkaka med mandel och flingsalt.
Schweizernöttårta.
Toscapäron med vaniljglass.

 

cheesecake_recept  chokladmousse_ljus_mörk  pannacotta_lakrits_lakritspannacotta
Frusen cheesecake.
Vit och mörk chokladmousse.
Lakritspannacotta med jordgubb.

 

gino_efterrätt  pavlova_recept  zuleikatårta
Gino – frukt, gratinerad med vit choklad.
Pavlova.
Zuleikatårta.

 

 

 

12 förrätter, 12 varmrätter och 12 desserter till nyår!

nyår_skumpa_skåla
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten! 😛 Vi har inte riktigt bestämt vad det blir här hemma. Det pratas om oxfilé och nån annan vill grilla och själv är jag lite inne på en smörgåstårta i vanlig ordning… 😉 Vi får se vad det blir, kanske ett hopplock av allt?! Nu ska jag jobba i tre dar i alla fall sen vid lunch på onsdag har jag nog tänkt ut något.

 

Nån här som redan bestämt sin meny?
Enkelt, avancerat?
3-rätters eller inte? 

 

Här kommer nu mina bästa tips på 12 förräter, 12 varmrätter och 12 desserter. Klicka på respektive bild för att komma till recepten.

 

FÖRRÄTTER / TILLTUGG

räkcocktail_recept  tunnbrödssnittar_rökt_kött_rådjur_pepparrot  laxröra_snapsglas_kallrökt_lax_påskmat_tilltugg
Tunnbrödskorgar med räkor.
Tunnbrödssnittar med rökt kött och färskost.
Laxröra i snapsglas.

 

laxsnittar_najadlax_laxröra_nyårsbuffé_plockmat  parmesanchips_fänkålsdipp_salamichips  svampfyllda_tarteletter
Smördegsstjärnor med laxröra.
Parmesan och salamichips med fänkålsdipp.
Svampfyllda tarteletter.

 

äggrulle  krustader_fyllningar_tips  prinskorv_inbakad_smördeg_plockmat
Äggrulle med bacon och ost.
12 olika fyllningar till krustader.
Piffad prinskorv till barnen.

 

parmarullar_parmasnittar_mozarella_tunnbrödssnittar  ost_chilisnittar  parmesan_tortellini
Parmarullar med pesto, mozzarella och soltorkade tomater.
Ost och chilisnittar med honungsdipp.
Friterade tortellini med sweet chilisås.

 

VARMRÄTTER 

file_mingon_black_and_white  plankstek_kryddburken  helstekt_fläskytterfile_rostade_rotfrukter_örtsås
Filé mignon Black n White med Jacksonpotatis.
Plankstek med kyckling.
Helstekt fläskytterfile med örtagårdssås och ugnsrostade rotfrukter.

 

entrecote_varmrätt  pulled_pork_pitabröd_per_morberg  röding
Saltbakad entrecote.
Pulled pork i pita med tillbehör.
Helstekt röding med citronsås.

 

ryggbiff_rödvinssås_recept  fläskfilé_kebab_wraps_rulle  tjälknöl_recept
Ryggbiff med rödvinssås.
Fläskfilérulle med vitlökssås.
Tjälknöl.

 

grillad_lammsadel_potatissallad_örter  baconlindad_fylld_fläskfile  fläskfile_smördegsinbakad_smördeg_ädelost
Grillad lammsadel med örtig potatissallad.
Ostfylld och baconlindad fläskfilé.
Smördegsinbakad fläskfilé.

 

DESSERTER

äppeltarte_vaniljglass  chokladsås  portionsformar_glasstårta_digestivekex_glass
Glaserade äppeltarte.
Vaniljglass med vita harens chokladsås.
Digestive-glasstårtor.

 

godaste_kladdkaka_kladdig_kaka  schweizernötstårta_recept_nötbotten_choklad  tosca_toscapäron_recept_toscasmet_dessert_päron
Kladdkaka med mandel och flingsalt.
Schweizernöttårta.
Toscapäron med vaniljglass.

 

cheesecake_recept  chokladmousse_ljus_mörk  pannacotta_lakrits_lakritspannacotta
Frusen cheesecake.
Vit och mörk chokladmousse.
Lakritspannacotta med jordgubb.

 

gino_efterrätt  pavlova_recept  zuleikatårta
Gino – frukt, gratinerad med vit choklad.
Pavlova.
Zuleikatårta.

 

 

 

Chicken carbonara

carbonara_chicken_kyckling_kycklingcarbonara_chickencarbonara_recipie
Då var det äntligen fredag igen! Veckans kanske mest älskade veckodag? 😛 Eller är det lördagen? Eller söndagen då familjen knyts ihop vid kökbordet till en god söndagsmiddag och ny vecka står på tur? Jag vet inte riktigt, men fredag är alltid fredag och det känns som att det är fullt tillåtet att både njuta, mysa och relaxa så mycket man vill.

 

Fredagsmys har nästan blivit ”det nya lördagsgodiset”. En extra godisdag att frossa i, eller hur tänker ni? Hur gör ni hemma hos er med just fredagar och lördagar??

 

Får barnen godis bägge dagarna? Bara lördag? Eller inte alls? Vilken middag prioriteras mest? Fredagens eller lördagens? Hade varit superkul att höra hur ni gör. Berätta gärna!

 

Här hemma är det inget godis på fredagar men däremot läsk och/eller chips för den som vill ha. Middag på fredagar brukar inte vara så välplanerade utan mer nåt snabbt men GOTT! Som tacos, varma mackor, hemmagjord pizza, plockmat, grillade kycklingklubbor eller korv med bröd. På lördag får barnen köpa godis eller glass och middagen planeras lite mera ingående efter familjens önskemål. Det kan såklart bli grillat igen, men kanske mer avancerat är grillad korv o bröd. Söndagen däremot är ofta mer heliga för mig då jag får laga min älskade husmanskost och som i mitt tycke är mer ”rejäl” mat som även kan användas till veckans matlådor.

 

Nu ska ni däremot få ett gott recept på en alternativ carbonara med kyckling.
(istället för fläskkött som; pancetta, sidfläsk, bacon mm)

 

Anledning är väldigt enkel då jag hade två kycklingbröstfiléer av majskyckling som låg i frysen och kylskåpet fullt med parmesan. Gott, enkelt och frysen blev återigen rensad. 😛 Önskar er alla en supermysig fredag!

 

4 port
Det här behöver du : 
2 majskycklingfiléer
smör till stekning
1 krm cayennepeppar
1 tsk tomatpuré
Svartpeppar
5 dl creme fraiche
3 äggulor
2 – 3 dl riven parmesan
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :
Strimla och skär kycklingbrösten i mindre bitar. Fräs på i het stekpanna med smör, tomatpure, cayenne och svartpeppar. Låt kycklingbitarna få fin färg. Sänk värmen och rör ner creme fraichen. Låt koka upp till en krämig sås. Vänd ner kokt pasta och tillsätt äggulor och parmesan. Rör om försiktigt. Servera.

 

kyckling_chicken_carbonara
Bryn kycklingbitarna i smör tillsammans med kryddorna tills de får fin färg.

 

chicken_carbonara_kyckling_recept
Tillsätt creme fraiche och låt koka upp till en krämig sås.

 

chicken_carbonara
Vänd ner pastan, i det här receptet barillas spagetti. Rör ner äggulorna och riven parmesan. Toppa med extra svartpeppar.

 

pasta_carbonara_chicken_kycklingcarbonara
Servera, ät och njut!

 

chicken_carbonara_recipie_kycklingcarbonara_pasta_recept
Smaklig måltid och kommentera gärna frågorna i inlägget. ♥

 

Potatis-frittata parmigiano

frittats_parmesan_paprika
Gomorron härliga tisdag! 😛 Idag bjuder jag er på ett underbart recept på potatis-frittata. En väldigt matig ”omelett” med potatis och grönsaker. Den här varianten är perfekt om du har kokt potatis över i kylskåpet. Variera sen efter vilka grönsaker du har hemma och en god riven ost. Jag använder parmesan men det går naturligtvis bra med vilken annan ost också.

 

Frittata skärs i små tårtbitar och är perfekt att laga och servera till t ex brunch.

 

Det här behöver du : 
4 – 5 kokta potatisar
1 röd paprika
8 ägg
1 dl grädde
200 gram riven parmesanost
1 – 2 tsk D´Elidas chilisås
1 msk bruschettakrydda (gourmetgruppen)
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR : 
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Skiva potatis och paprika och fräs på så de får lite färg. Krydda med salt, peppar och bruschettakrydda. Vispa ihop ägg med grädde, chilisås och riven parmesan. Slå över pannan. Stek på svag värme eller ställ in i ugnen tills äggblandningen stelnat. Jag steker på spisen hela tiden men använder ett lock mot slutet.

 

frittata_ingredienser

frittata_parmesan_ost

potatis_frittata

frittata_recept_potatis_parmesan

frittata_recept

frittata

 

 

Ost & baconpaj

bacon_cheese-pie_paj_ost_bacon
En matig paj sitter sällan fel. Denna jag gjorde med parmesanost och bacon är min favorit numera. Precis som lasagne så blir det lite av kylskåpsrensning när man tillagar paj – små slattar av grönsaker och ost kan åka med och resultatet blir oftast galet gott och helt perfekt! 😉

 

Det här behöver du : 
1 färdig rulle pajdeg
½ zucchini
½ aubergine
½ finhakad rödlök
250 gram bacon
5 – 6 dl finriven parmigiano reggiano

 

3 ägg
3½ dl gräddmjölk
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR : 
Rulla ut den färdiga degen i en pajform med höga kanter, ca 20 cm i diam. Finhacka zucchini, aubergine och rödlök och fördela i botten. Knaperstek bacon och skär i bitar. Finriv parmesan och lägg lite ovanpå grönsakerna, sen bacon och sist resten av osten. Toppa pajen med en äggstanning. Jag tog 3 ägg + 3½ dl gräddmjölk. Grädda i ca 35 – 50 min i 175 grader. Servera med en krispig salladf med rödlök och fetaost och en god vinegrette.

 

matpaj_ost_baconpaj
Pajskalet behöver inte förgräddas till detta recept.

 

ost_baconpaj_paj
Fyllningen och äggstanningen är i.

 

pajostpaj_baconpaj_matpaj
Grädda ca 35 – 40 min i 175 grader. Låt pajen ”stå till sig” en stund före du skär upp. Den går också utmärkt att göra dagen innan och sen bara värmas på.

 

ost_bacon_paj
Smaklig paj! 😛

 

Vegetarisk pastapanna med parmesan

pasta_spagetti_parmesan_vegetariskt_recept
Vegetariska måndagar är goda måndagar och en utmaning att få min familj att äta middag utan kött, kyckling eller fisk… Eller som måndagarna ofta brukar se ut; Spagetti och köttfärssås. 😛

 

 

Jag kokade ihop en allt-i-ett pastapanna med härliga grönsaker som jag brynte tillsammans med lime och vitlök och toppade med galet mycket parmesanost. Dofterna i  köket ska vi bara inte tala om – helt ljuvligt!

 

4 port
Det här behöver du : 
4 port kokt spagetti
½ aubergine
½ zucchini
1 näve sugarsnaps
1 solo vitlök (eller 2 – 3 klyftor)
1 pressad lime
1 tsk D´Elidas chilisås
1 knippe persilja
Massor med riven parmesanost

 

GÖR SÅHÄR : 
Skär grönsakerna i mindre bitar och hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek ca 2 – 3 minuter så dom blir lite mjuka med fortfarande krispiga. Pressa över vitlök och lime och några droppar D´Elidas. Finhacka persilja och vänd ner tillsammans med spagetti och riven parmesan. Servera!

 

vegetarisk_pasta_parmesan
Enkla ingredienser till en galet god pastapanna.

 

aubergine_zucchini_pasta_vegetarisk_recept_parmesan
Det doftar helt ljuvligt gott!

 

pastapanna_allt_i_ett_middagstips_parmesan_spagetti_vegetarisk_måndagsmat
Och sist av allt, vänd ner spagetti med persilja och riven parmesan. Ät och njut… 😉

 

Italiensk potatiskaka

italiensk_potatiskaka_recept_söndagsmiddag_fläskfile_bearnaisesås
Oj oj oj!! Så vansinnigt gott! Detta måste ni bara prova. En variant på potatis-tillbehör. Italiensk potatiskaka, fullspäckad med riktigt god parmesanost. Som en potatisterrin full med ost alltså. Så sjukt gott!! 😉

 

Det finns olika varianter på denna potatiskaka. Antingen skivar eller river man potatisen. Blandar med parmesanost, goda kryddor och varvar lager för lager eller river och blandar ihop allt och häller i en avlång form antingen smord eller baconklädd.
Kakan behöver svalna och få stå kallt i minst 2-3 timmar så att det går att skära i skivor som sedan steks på i panna med smör för en fin yta.

 

Välj en riktigt fin Parmigiano Reggiano och riv grovt. Varva med potatisskivor, salt och peppar i ett par lager i en avlång brödform. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugn ca 50 – 60 min 175 grader. Känn med en sticka så att potatisen är klar. Låt svalna och ställ kallt 2 – 3 timmar. Skiva upp och fräs på i het panna med rikligt med smör. Servera till en god köttbit.

 

Det här behöver du : 
ca 1 kg skalad, skivad potatis
ca 400 gram grovriven parmesanost
Salt
Nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅHÄR : 
Smörj an avlång brödform eller klä med bakplåtspapper. Varva potatis, salt, svartpeppar, riven parmsan i ett par lager och tryckt till ordentligt. Toppa med potatisskivor. Klä in formen med aluminiumfolie och grädda i ugn ca 50 – 60 min i 175 grader. Känn med en sticka så potatisen är klar. Ta ut och vänd upp på bakplåtspapper. Låt svalna, ställt kallt minst 2- 3 timmar för du skär upp kakan i skivor. Bryn skivorna i smör så de får fin färg.

 

potatiskaka_parmesan_parmigiano_reggiano
Parmesan av finaste kvalité från Trentin (Gourmetgruppen) Jag använde ungefär 400 gram riven parmesan.
ca 1 kg potatis till de.

 

italiensk_potatiskaka_parmesan_ost_parmigiano_reggiano
Varva potatis, riven parmesan, salt, peppar…

 

potatiskaka_italiensk
Avsluta med ett lager potatis.

 

potatiskaka_terrine_potatis_italiensk
Grädda i ugn ca 50 – 60 min i 175 grader. Vänd kakan upp och ner på bakplåtspapper och låt svalna. Ställ kallt i 2 – 3 timmar före du skivar upp den.

 

recept_italiensk_potatiskaka_terrine
Skivan upp potatiskakan i ca 2 cm skivor. Bryn på i stekpanna med smör.

 

smörstekta_grönsaker
Smörfräs valfria grönsaker som tillbehör.

 

italiensk_potatiskaka_recept_helgmat_middagstips
Servera med utbankad, pepparstekt fläskfilé och bearnaisesås.
Bearnaisesås, steg-för-steg, klicka HÄR!

 

Taco-pizza-bullar

taco_pizza_bullar_pizzabullar_tacosmak
Lite tips inför lill-lördag som idag eller fredagsmys kan vara både tacos och pizza på samma gång. Dom här taco-pizza-bullarna är farligt goda med cheddardip på toppen! Jag använde en färdig pizzabotten. Sara Lee´s pizzakit tycker jag är riktigt bra om man letar efter en färdig deg och inte vill göra egen pizzadeg. Tomatsåsen som med följer tycker jag däremot är förkastlig, den smakar mest unken tomatpuré så köp nån av Muttis tomatsåser eller pizzasås.

 

Jag delade i alla fall pizzadegen på mitten och gjorde en vanlig pizza – hawaii av ena halvan och fyllde andra med tomatsås och tacofärs med lite övriga tacorester som skivad rödlök, paprika och riven ost. Den rullade jag sedan ihop och skar i sex bitar och satte i muffinsformar. Toppade med cheddardip.

 

Hawaiipizzan förgräddade jag med parmesanost och lite tomatsås på först. Sen tog jag ut den och la på skinka, ananas och mer parmesan. Sen in med både pizzan och taco-pizza-bullarna i ugnen. 😛

 

tacos_fredagsmys_fredagsmat_middagstips_tacobåtar
Taco-pizza-bullarna blev till då vi fick lite rester över från förra tacomiddagen. Blanda ner överbliven, lök, salsa, grönsaker och mer som kan tänkas blivit över, i färsen och använd till just taco-bullarna. 😛 Har du inte användning av den de närmsta dagarna så frys in och ta upp vid ett senare tillfälle.

 

tacopizza_tacorullar_tacobullar
Färdig del att rullas ihop.

 

pizzabullar_tacosmak
Efter du rullat ihop och skurit i sex delar. Ställ i muffinsform.

 

tacos_pizzabullar
Toppa med cheddardip och lite riven parmesan.

 

parmigiano_reggiano_parmesan_gourmetgruppen
Fick varuprover på några så ofantliga goda ostar både i lösvikt och som här i burk som små tårtbitar. Parmigiano reggiano. Fullkomligt galet gott att riva över pizza. Från Trentin (Gourmetgruppen)

 

tacos_tacobullar_pizzabullar_pizza
Skjuts in i ugnen. Pizzabottnen hawaii är dock förgräddad med riven parmesan och tomatsås nån minut.

 

pizza_parmesan_hawaii
Hawaii a la parmigiano! 😉

 

taco_pizzabullar_pizza_hawaii_parmesan
Lill-lördag, fredagsmys eller bara för att… Hoppas det smakar! 😛 

 

Små öron i tomat & baconsås med massor av riven parmesan

pasta_tomatsås_vardagsmat_middagstips_barilla_parmesan_bacon
Jag har visat er denna pastasort från Barilla tidigare i ett vegetariskt recept. Orecchiette – eller ”små öron” som dom betyder är bland det godaste jag vet. Speciellt i en riktigt god, mustig tomatsås som här fick sällskap av knaperstekt bacon och MASSOR av riven parmesanost. Ojojoj så gott alltså! Skulle kunna leva på denna rätt i veckor.
Med fina råvaror till ingredienser så kan det inte bli mer klockrent! GALET GOTT! 😉

 

Jaha, nu är vardagen igång på allvar igen och barnen har nyss kommit hem från skolan och Joline med en kompis med sig. Ikväll har jag lovat att bjuda dom på tacos för dom fick visst fisk i skolan till lunch som inte var så god och tacos älskar ju alla ungar! 😛 Så nu iväg till kastrullerna igen. Hoppas ni alla har en fin kväll.

 

Det här behöver du : 
4 port kokt orecchiette
3 pkt bacon (420 gram)
1 finriven solo vitlök
1 burk mutti körsbärstomater
1 burk mutti finkrossade tomater
3 dl vatten
1 umami buljongtärning
1 köttbuljongtärning
1 tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar
Massor med riven parmesanost

 

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att knapersteka bacon tillsammans med finriven vitlök och lägg åt sidan att rinna av under tiden du kokar upp tomatsåsen.
Använd samma panna till tomatsåsen som du stekte bacon i. Slå i burkarna med tomater, tillsätt vatten, buljong, D´Elidas. Låt såsen koka upp ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Var försiktig med saltet då även bacon innehåller mycket sälta. Vänd ner bacon och den kokta pastan. Riv över massor med parmesan och några basilikablad. Vänd runt och servera.

 

barilla_orecchiette_pasta_tomatsås_bacon_parmesan_gourmetgruppen
Äkta Parmigiano Reggiano lagrad 18 mån. Från Emilia Romagna (Gourmetgruppen)

 

tomat_baconsås_pasta_orecchiette_barilla
När tomatsåsen kokat ca 10 min och kryddats upp tillsätter jag bacon, orecchiette och parmesan och hela middagen är klar att serveras ur pannan sen.

 

orecchiette_tomat_bacosås_parmigiano_reggiano_gourmetgruppen
Smaklig måltid! 😛