Tillfälligt avBROTT!!

bruten_fot_gipsad
JA!!! Jag är en olyckskorp o brukar dra på mig de mest konstiga, knasiga åkommor man kan tänka sig.
Folk i min omgivning brukar säga; 
-”Nääe, nu igen!?!”
-”Vilken otur du ska ha jämt då??!”
-”Vad har du nu gjort då??!”
-”Men herregud!!
-”Va de inte handen sist??!”

Osv osv…

Jodå, jag kan jag! ;-)

I onsdagskväll i förra veckan runt 21 gick jag till badrummet, barfota, plant golv, inga mattor och lyckades vricka till utsidan av högerfoten precis utanför Max dörr. Jag märkte inte själv att jag vrickade mig för allt gick på nån sekund och det small till i foten! Verkligen SMALL TILL!
Nicke satt i fåtöljen vid TV:n i rummet intill o frågade; ”Vad va de som small???!”

- MIN FOT!!! sa jag…

Haltade in i badrummet o gick sen o la mig. Gjorde lite ont men tänkte att jag nog bara stukat den lite, är nog borta imorgon!

När jag vaknar torsdag morgon och ska gå ur sängen för att väcka barnen o fixa frukost mm tänker jag inte alls på foten o kliver upp som vanligt men säckar nästan ihop av smärta när jag ställde mig med fötterna på golvet. Satte mig ner i sängen igen o tittade på foten. Syntes inget märkvärdigt så jag försöker igen men den smärta när jag står på foten får de nästan att svartna för ögonen…. Hur ska de här gå???

Reser mig på nytt o försöker hitta ett läge så jag kan ta mig fram lite snett lutande på halva hälen med högerfoten… Får stötta mig på väggar o möbler och smärtan liksom sticker/ilar genom hela foten! (Måste slitit av nåt ledband eller en sena eller nåt)

Får iväg barnen till skolan o börjar googla ”fot +ledband”….
Avslitet ledband får ofta läka av sig själv läser jag. Mhh… Jaha, dåså!
Skönt tänker jag då behöver jag ju inte åka till vårdcentralen… Dagen gick o jag tänkte att de blir bättre o bättre o inbillade mig att om de dunkar i foten nu så håller den ju på att läka…

Härdade ut till eftermiddan då jag kände att ”Nääe, det är något riktigt fel!!”… Först då ringer jag Sjukvårdsupplysningen o vill mest veta hur länge jag kan avvakta. De kunde jag inte göra alls tyckte dom. Avvakta alltså, så mamma fick komma och hämta mig o sen iväg till vårdcentralen i Borgholm.

Tar mig ingenstans till fots så de blev att sätta sig i rullstol o bli körd genom korridorer för att invänta läkaren.

Efter väldigt omilt klämmande, böjande och konstaterande blev det remiss till röntgen i Kalmar. Så typiskt mig, tänkte jag…

Väl där fick vi komma in direkt men jag hann notera att klockan var efter stängning på ortopedmottagningen ifall det nu skulle bli gips. Akutens klumpiga kalkgips har jag varit med om förr och det är inget jag uppskattar direkt… Men så blev det.

röntgen_fot_bruten
Några minuter efter röntgen… Svullen fot och tårna pekar som prinskorvar… 

Efter att röntgenplåtarna var lästa fick jag beskedet att förmodligen ett ledband gått av och även slagit av benbitar i foten. Mellanbenet på sidan under ”lilltå-benet” var av. Så jag blev skickad ner till akuten för gipsning o vidare utlåtande… *dubbelsuck och dubbel-typiskt-mig-suck* 

Jag har aldrig gillat akuten o inte dess personal heller men nu hade jag inget val o framför mig väntade klumpgips, kryckor och tre värktabletter med mig hem. Roligt, roligt! Så här är vi nu idag.

Helgen har snart passerat och jag har haft så satans ont på ren svenska så jag har inte orkat mer än vilat, haft benet i högläge, sovit och gått på toaletten i princip. Hoppa på kryckor har jag lärt mig och fått skavsår i händerna med…

Imorgon är det JAG som ska in på ortopeden illa kvickt o bli av med detta gips och få ett bättre, lättare plastgips av proffsig personal! Jag känner dom flesta därinne efter alla år nu. Min favorit-gips-sköterska måste bli himla glad att se mig igen! :-P Haha!

Återkommer imorgon em/kväll om orken finns, nu vet ni vad jag pysslar med i alla fall. Lovar er dock dyrt o heligt att recept ligger på lut så de kommer inom kort så fort jag hittat en lämplig pall att peta in under skrivbordet som jag kan lägga upp benet på! ;-) 3 månader i detta läge är inget jag ser fram emot men de ska väl gå de me, som allt annat en olyckskorp har omkring sig.

Hoppas att ni ”hoppar” med mig på kryckorna och kan peppa mig till köket och och lite ny inspiration! Puss på er alla. ❤️ ❤️ ❤️

Kokostoppar
Källa:
Portioner: ca 30 st

Ingredienser:
150 g smör
3 ägg
200 g riven kokos
1 tsk sukrin
Ca 125 g mörk choklad (minst 80% kakao)

Gör så här:
Sätt ugn på 180 g.
Blanda allt med gaffel (används visp flyter bollar ut vld gräddning).
Låt smet stå ca 10 min.
Klicka sen ut små bollar med tesked på en smord plåt.
Gädda i ca 12 min tills toppar fått lite färg.
Ta ut plåt och låt svalna.
Smält choklad en liten skål i micro.
Rulla toppar i choklad och ställ ner toppar tex på en talrik.
Varma mini-baguetter med het färs och chiliröra

baguetter_varma
Varma mackor?? Det har verkligen funnits i alla tider så länge jag minns…. Sen min barndom, alltså urminnes tider med andra ord! ♥
När jag var liten var det inget konstigt med skivad falukorv o ketchup på ett rostbröd och sen skjuts in i ugnen. Ja, ostskivor och aromat va de också på…. ;-)
IDAG känns det mer som nostalgi och aromat är inget jag nånsin köper hem, men kan ju säga att jag är uppväxt med den ”kryddan” av alla…
Vem var inte det på 80-talet?? ;-)

Men för att bryta trenden och skapa nåt nytt o ”modernt” så lägger jag i alla fall ut detta recept som blivit en riktig klassiker hemma hos oss.

Dessa är såååå mycket godare än varma mackor på rostbröd och gärna lite sådär avsvalnade och lagom ljumna ska dom vara också. Fyllningen är en favorit som min kära make önskat för länge sen så jag hakar faktiskt på trots hettan för tillsammans med creme fraiche i fyllningen och riven ost uppepå så blir dessa små baguetter oslagbara! JAG LOVAR!

Om det nånsin blir stekt färs över hemma hos oss så äts den kall på smörgås till frukost dagen efter… Av kära maken, ja – förstås! :-P

12 små baguetter
Det här behöver du : 
2 förp 6-pack små baguetter
500 gram nötfärs
2 msk D´Elidas chilisås
1 msk tomatpuré
2 tsk soya
2 dl creme fraiche
Trocomare örtsalt

Port salut riven ost
Pommeskrydda (finns glutamatfri på ÖoB)
Grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Bryn färsen i het stekpanna. Tillsätt resten av ingredienserna och sänk värmen något. Låt puttra ihop ca 5 minuter.

Skär upp baguetterna och fyll med färsröran. Strö över riven ost, krydda med pommeskrydda och svartpeppar.
(port salut tycker jag är den godaste rivna osten om man ska gratinera så den rekommenderar jag varmt)

(Hit kan förberedas om man vill, ställ plåten med baguetterna i kylskåp, redo att skjutsas in i ugnen innan det ä dags att äta)

Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter i 220 grader tills osten smält och de fått fin färg. Servera dom något avsvalnade tillsammans med en krispig sallad, vitlökssås eller BBQ-sås. Eller bara precis som dom är! :-P

TIPS! 
Till alla småbarnsföräldrar;
Stoppa baguetterna i melitta/kaffefilter, billigt utan spill om man ska äta för hand.

ica_mini_baguetter_varma_fyllda_fyllning
6-pack små baguetter kostar ibland inte mer än 5kr/förp på ICA så passa på när det är kampanj!

mini_baguetter_fyllda_varma
Mini-favoriter!

varma_baguetter_recept
Delade och fyllda. Toppade med riven port salut, pommeskrydda och svartpeppar. Skjuts in i ugnen nu!

varma_baguetter_färs_chili_fyllning
Lägg ett bakplåtspapper och en kökshandduk över. Låt svalna 10-15 minuter, sen är dom som godast.

Internetbutiken Nu3

DSC_0703För några veckor sedan så fick jag en liten provlåda från en ny (för mig iaf) internetbutik som heter Nu3. De säljer massa olika hälsokostvaror mm.

Detta är ett ställe som man väl kan besöka och kika in och jämföra lite priser på lchf-mjöl och annat. De verkar ha precis allt som vi lchf ´are kan vara ute efter. :D

 

 

DSC_0634

Godaste grillspetten med fyllda, baconlindade champinjoner, kryddkorv och fläskkött

grillspett_grillade_fyllda_champinjoner
Häromkvällen gjorde vi oss ett par dundergoda grillspett gubben och jag med massa härliga smaker. Vi satte oss vid bordet med varsin skärbräda och plockade fram lite av varje av vad som fanns i kylen, sen satte vi igång att skära och trä på spett. Vi landade sen ute vid grillen till en ganska förhållandevis sval kväll, helt ljuvligt! :-P

Detta hade vi på spetten : 

  • Scans råkorv anchochili & svartpeppar
  • Benfri kotlett i marinad
  • Baconskivor
  • Champinjoner
  • Färskost med tacosmak
  • Paprika
  • Knipplök

Just champinjonerna brukar jag skära bort en bit av foten för att använda som ”lock” efter att jag fyllt dom med färskost. Sen lindar jag in dom hårt i varsin baconskiva, då brukar fyllningen hålla sig på plats.

grillspett
Knipplök, paprika dom god råkorvarna, marinerad kotlett och de fyllda champinjonerna.

färskostfyllda_baconlindade_champinjoner
Det blev så många champinjoner som dom fick även samsas på ett eget spett. Urgoda drinktilltugg dessutom! :-P

godaste_grillspetten
Redo för grillen.

grillspett_korv_champinjoner_baconlindade
Gott, gott, gott…. Servera med en kall tzatziki och grillat bröd! ;-)

50 st tips på tillbehör till grillat!

grillat_tillbehr_tips.jpg
Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehör ni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips! Här är hela listan lång ;

tillbehr_grillat.jpg

  1. Inlagda jalapeno’s snittas upp lite och fylls m ädelost, vira lite bacon runt och grilla!
  2. Mitt bästa grilltillbehör är grillade Quesadillas med philadelphia och sambal oelek! Det är så fantastiskt gott och har gått hem hos alla jag bjudit dem på. (Och så många som frågar efter receptet, oj oj!) :)

    Det man behöver är :
    (Kör inte med exakta mått utan man får testa dig fram!)
    6 st tortillabröd
    2 förpackningar philadelphiaost
    Sambal Oelek
    1 påse riven ost (Gärna lagrad för bästa smak)
    Eventuellt lite riven hackad lök
    Olivolja

    Blanda ihop philadelphiaosten med sambal oeleken i en bunke (eventuellt den finhackade röda löken också om det önskas). Smaka dig fram efter lagom hetta och smak! Bred sedan på ett lager med färskostblandningen på tortillabröden, strö sedan över lite riven ost och vik ihop dom till halvmånar.
    Pensla bröden med olivolja och grilla ett par minuter så de fått fin färg och osten smält. Skär sedan bröden i hälften och servera! Mums :)

  3. Bacon inlindade champinjoner fyllda med krämig vitlöksost!

  4. Mitt bästa grilltillbehör, som jag ibland glömmer bort, måste vara världens enklaste sås!
    1 påse riven västerbottenost
    1 burk färdig aioli (eller så gör man egen)
    Blanda ihop och servera! Passar till allt, korv, kyckling kött… Mums!

  5. Det bästa tillbehör jag vet är nog dessa potatispaket med otroligt gott kryddsmör! jag har t.o.m skurit ner korv och lagt direkt i paketen när vi åkt ut i skogen för att grilla, så då är hela måltiden klar på en gång *mums* http://alltommat.se/recept/potatispaket-3/

  6. Din ”Picklade Rödlök” !!! :-D

  7. Min favorit är en söt stark salsa/sallad
    Romantica tomater, chili, persilja, koriander, mango/jordgubbar/ananas eller vad annat sött man känner för, salt och peppar
  8. Ett måste till grillat är spett gjorda på paprika varvat med lök som man också grillar förstås. Så gott! :-)
  9. Turkisk yoghurt, gräddfil el dyl, en gnutta majonäs som blandas med rivet äpple och hackad lök. Krydda med salt och svartpeppar. En oslagbar kombo, supergod till grillat kött, korv…
  10. Eget vitlöksbröd. Gör eget vitlökssmör (jag har vitlök och grillkrydda i mitt) bred på rostebröd lägg dem dubbla och skär i trekanter. Grilla dem några minuter. Super gott
  11. En av favoriterna här hemma är grillkryddesmör!
  12. Det måste bli min ”Ajvarröra”. Matlagningsyoghurt, ajvar samt mosad fetaost. Så vansinnigt gott och passar till det mesta.
  13. Min favorit är grillad Halloumi ost.
  14. Tzatziki!grillat_tillbehör
  15. En underbar sås.
    3 dl gräddfil
    1 pressad vitlöksklyfta
    Rejält med nymalen svartpeppar
    Örtsalt
    1 msk färsk timjan
    1 msk färsk oregano
    1 msk färsk basilika
    Blanda. Låt stå i kylen medans du trixar ihop det grillade. Mums med allt!

  16. Grillad majs alla gånger
  17. Svårt att välja ett, men en grej som passar till nästan allt är grillade tomater. Jag delar dem i halvor och tar en liten tesked grön pesto och smörjer ovanpå, och sedan en skiva av någon smakrik ost överst, typ präst eller åt det hållet. Jag kör oftast dessa i ugnen, året om egentligen, men på grillen går också bra, men då gör jag som små foliebåtar att ställa dem i så att de inte rinner ner i grillen.
  18. Jag brukar göra en fetaoströra till det grillade köttet, fisken eller vad man nu har grillat. Det finns många varianter på röran men jag blandar en burk creme fraiche med 100 gram fetaost (smulas sönder med en gaffel), pressar i en klyfta vitlök, saltar och pepprar lite grann och rör ihop.
  19. Rimmat fläsk. SÅ gott att få en skiva till övrig mat på tallriken. Ingen sommar utan grillat fläsk. :)
  20. Kanongod röra; mixa en god äkta fetaost med creme fraiche. Den som vill kan ha hackade svarta oliver i.
  21. Grillade nypotatisar. Koka potatisar, låt kallna, pensla med olja och grilla potatisarna på gallret.
  22. Ta ett ark folie och lägg på fetaost, skivade tomater, chili och svartpeppar. Ringla sedan över olivolja och gör till ett paket och lägg på grillen. Mums
  23. En kall sås på mosad banan, krossade jordnötter, creme fraiche, curry, salt och peppar
  24. Baconlindade champinjoner fyllda med creme bonjour gräslök. Grillade då såklart :)
  25. Haricot verts i folie med kryddsmör. Mmm!
  26. Grillade majskolvar med Lindalhs nya aioli det är super gott :)
  27. Bacon inlindad halloumi som man grillar.
  28. Mitt tips är (fast nästan godare att äta bara dessa som tilltugg innan) fefferonis fyllda med grönmögelost och sen lindar man bacon runt och fäster med en tandpetare. Låter helknasigt men det blir en smakexplosion i munnen! Dock så måste man gilla lite hetta då fefferonisen ofta är lite starka. :)
    Sen ska de grillas så baconet blir lite krisp, alltså inte för fett ;)
  29. Späda morötter som grillas o får samsas med rucolasallad, fetaost o en skvätt olivolja. Ev lite rostade pinjenötter på toppen.
  30. Morotstzatziki
    Turkisk yoghurt
    Grovriven morot
    1 pressad vitlöksklyfta
    Flingsalt
    Svartpeppar
    En skvätt vitvinsvinäger
    Olivolja
    Oregano-torkad
    Blanda allt och ställ kallt minst 1 h innan servering.

    grilltillbehr.jpg

  31. Andra har säkert redan tipsat om dessa goda tillbehör, baconlindade dadlar. Absolut det godaste jag vet, mums!
  32. Baconlindad grön chili fylld med ost.
    Kapa ”botten” på chilin där kvisten sitter och töm fröhuset.
    Fyll med någon mild hårdost.
    Sätt för ploppen du skar bort med tandpetare.
    Linda runt bacon.
    Grilla ett par minuter tills osten smält.
    Ät & njut!

  33. Grön sparris i foliepaket med hela vitlöksklyftor. Ringla över olivolja. Strö på flingsalt och pressa över lite citron saft.
  34. Min grillsås!!!!!!!!!!!!!!!
    turkisk yoghurt
    massa pressade vitlökar
    och massor av GRILLKRYDDA !
  35. Mitt måste är getostfylld paprika. Dela paprikan i halvor fylld med getost som man smakar av med lite svartpeppar, salt och honung.
  36. Ett måste till kyckling! Salsa, gjord av avocado, färsk ananas, rödlök, tomat, mango, chili, lime och vitlök. Gillar man koriander kan man hacka i lite.
  37. Fetaost-creme!! Bara smula ner en god fetaost i creme fraiche, krydda med salt och peppar. Supergott!
  38. Avocado och jordgubbssallad med en vinegrettedressing med lite majonäs i.
  39. Just nu har jag snöat in på rabarberchutney.
  40. Grillad sötpotatis är helt klart min favvis!
    Förkoka de innan, halvera på längden, pensla med olivolja, strö över svartpeppar och flingsalt. Släng på grillen. Så underbart gött!

  41. En grillsås som alla gäster vill ha receptet på :-)
    3 dl turkisk yoghurt
    2 msk sweet chilisås
    2 pressade vitlöksklyftor
    1/2 tsk spiskummin
    Lite salt o svartpeppar
    Gör den gärna ett bra tag innan så smakerna får gifta sig ordentligt

  42. Blanda creme fraiche, sweet chili sås och pressad vitlök.. det godaste som finns till grillat :)
  43. 1 burk creme fraiche (med hög fett halt)
    1 burk philadephiaost
    1 kruka färsk basilika

    Mixa allt med stavmixer, mycket godare än vad man kan tänka sig :)

    Annat tips: panera fetaost med mjöl, ägg o ströbröd lägg i grillfolie ringla över olivolja på båda sidor. Lägg paketet med fetaost på grillen (eller stekpanna) en stund tills osten är genom varm o servera med ringlad honung ovan på, servera som förrätt.

  44. Mitt bästa tips är att blanda phiadelphiaost och rökig BBQ sås till kött och hamburgare.
  45. En sås som vi gör väldigt ofta när det ska grillas är en barnförbjuden vitlökssås, barnförbjuden eftersom det är vitt vin i den.

    2 dl matlagningsyoghurt
    ½ dl majonnäs
    2 msk vitt vin
    1 stor vitlöksklyfta, riven
    1 msk olivolja
    hackad dill efter behag
    salt och peppar
    Blanda samman alla ingredienser och låt såsen stå kallt tills den ska serveras.

    http://martenssonskok.blogspot.se/2010/09/i-gar-och-idag.html

  46. Mitt bästa tips är fyllda paprikor som blir färdiga på grillen medan man grillar sitt kött eller kyckling.
    Stek färska champinjoner, bacon och lök.
    Blanda ner creme fraiche – chili och paprikasmak
    blanda ner riven ost i röran och fyll paprikahalvor.
    Grilla gärna med stängt lock.

  47. Färska champinjoner med pressad vitlök, en skvätt olivolja, salt & peppar I ett foliepaket.och så lägger man det på grillen I 15-20 min. Så himla gott!
  48. Grillad MAJSBURK!
    Riv av etiketten på en burk majs. Häll av spadet. Salta. Lägg i en klick smör eller margarin. Stäng till burken med aluminiumfolie. Ställ på grillen en stund tills det blir varmt inuti. Öppna sen och rör runt lite och servera som tillbehör. Gott! Alla barn gillar garanterat :)

    PS. Tänk på att burken blir jättevarm. Grytvante på!

  49. Mitt bästa tillbehör är baconlindade bananer :D Dela en banan i 3 och linda en skiva bacon runt och grilla!
    Sedan är marinadkokt lök också gott! Man gör som en skål med folie, hackar ner gul lök i stora klyftor och häller på en påse färdig marinad, typ allround eller vitlök :)
    Sedan får det puttra på lite så löken mjuknar och blir söt :D
  50. Avokado salsa! :)

    3-4 avokados
    ett äpple
    färsk chili soera enligt enligt smak/hetta
    olivolja
    en ask coctail tomater
    salt peppar
    röd lök
    citronsaft

grillat.jpg

Fläskrullader i gräddsås

fläskrullader_gräddsås
Är det nånting jag försöker hålla fasta på i sommar med alla grillmiddagar o restaurangbesök så är det söndagsmiddagarna som är helig. Då blir det inget grillat, inge köpemat o inga halvfabrikat! Söndagarna är MINA i köket! :-P

Om ni brukar titta på ”Sommar med Ernst” på torsdagar så såg ni i förr-förra programmet när han lagade rullader och gräddsås! Är det nånting jag kan bli galet sugen på är när det lagas rejäl husmanskost i TV. Så jag lagade det i söndags med utbankade fläskschnitzlar, fyllda med dijonsenap, lök, hackad saltgurka och en ostbit. Såsen blir sådär gudomligt god på stekskyn som rulladerna puttrar i och så en skvätt grädde. Mmm…. Galet gott!

rullader_fyllda_fläskrullader_gräddsås

Det här behöver du :
1 kg skivad skinkschnitzel (ca 15 skivor)
Ca 1 liter kraftig kött/kalvbuljong
Hemmagjord, alt tärning/fond + vatten

Fyllning till rulladerna :
1 gul lök
1 dl hackad saltgurka
15 ostkuber

Gräddsåsen :
Skyn från grytan
3 dl grädde
1 msk vinbärsgelé
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Börja med att förbereda fyllning. Finhacka lök och saltgurka. Skär små kuber/stavar av en god lagrad ost.

Banka ut skinkschnitzlarna, bred en tesked dijonsenap på varje. Strö över lök och saltgurka och lägg en ostbit på varje. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn rulladerna i panna. Slå på ca i liter kraftig kött/kalvbuljong. Låt bräsera på medelvärme ca 1½ timme. Tillsätt grädde och vinbärsgelé. Låt såsen koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens.
Servera med kokt potatis, morötter, pressgurka och gelé.

The Fooo konsert – roadtrip och övernattning i Karlshamn

black_n_white
Nu är vi hemma igen efter vår lilla roadtrip till Karlshamn. Joline och jag åkte dit för att gå på The Fooo’s konsert som invigde Östersjöfestivalen på onsdagskvällen. Hotellövernattning på Best Western hade kära maken fixat till oss. ♥ Det har varit hur kul som helst att gå på konsert med Joline och killbandet The Fooo. Jösses vilket pådrag av hysteriska, lyckliga foooer-tjejer. Helt galet vilka toner dom kan frambringa när pojkarna visar sig på scen. :-P

Vi kom dit vid lunchtid på onsdagen och körde direkt in till centrum för att lokalisera torget och scenen. Där stod redan tjejer och väntade och hade gjort i många timmar före vi kom. Joline blev uppskriven på en lista av en scenarbetare så hon kom med bland de som släpptes in först och slipper köa. Men köa gjorde vi ändå. Samlingen för VIP-tjejerna var redan vid 18.30 och därefter radades dom upp på led och släpptes in 50 åt gången. Många timmars trampande och väntande men till slut fick vi plats vid främsta säkerhetsstaketet och då var klockan inte ens 20. Bandet skulle börja spela kl 21.00 så vi väntade lite till. ;-)

Om man gillar The Fooo så är man en ”foooer” och varje ”foooer” har sin egen favorit bland de fyra killarna och ni kan se lite längre ner vilken som är Jolines ögonsten. ;-) Tjejerna hittade snabbt varandra och babblade på för fulla muggar och hade superkul tillsammans trots att dom inte träffats tidigare så var det en härlig gemenskap bland fansen. Kul att se faktiskt.

Jag drog mig tillbaka då jag kände mig aningens för ”gammal” för att stå där framme vid staketet. Satte mig i skuggan och njöt av att få SITTA ner… Haha!
Konserten var fantastisk och vilken respons fansen fick av sina pojkar, himla goa killar de där!

Bjuder på lite bilder från dagen, vårt hotell och lite av kvällen. Ett trevligt lunchställe i Karlshamn och även ett i Karlskrona.

the_foo

the_fooo_karlshamn_konsert
Scenen står uppställd, turnebussarna skymtar till vänster och de trogna fansen väntar redan på kvällens konsert.

konsert_band_the_fooo
Jolines nummer 69 som tog henne ända längst fram till scenen. :-P

kebabrulle_restaurang_karlshamn
Vi hittade ett lunchställe inne i Karlshamn ett kvarter bortom torget, Pizzaboden. Jag beställde en kebabrulle och Joline en kycklingsallad, men herregud så mycket mat! Jag delade rullen på mitten och orkade inte ens få i mig den ena halvan. Men kanongott, mycket sallad och tunn botten på rullen. Vitlökssås vid sidan om och massor med lök och tunt skivad kebab. Precis såhär ska de se ut och smaka. Synd på storleken bara för jag gillar inte att lämna mat på tallriken. ;-)

best_western_hotell
Efter att vi strosat runt i centrum, shoppat lite kläder och lunchat så checkade vi in på hotellet på Best western.

best_western_hotell_karlshamn
Rummen var kanonfina, nyrenoverade och sängarna bara såååå sköna! Ett par timmars vila och sen göra sig i ordning för kvällen.

karlshamn_best_western
Superfräscht!

best_western_karlshamn
Vi letade oss ner i relaxavdelningen och hann med ett dopp i bassängen också. :-P

scenen_karlshamn_torget_östersjöfestivalen
Framme på konserten och här är klockan ca 20 och det strömmar in förväntasfulla och spralliga tjejer. Längst fram står Joline tillsammans med dom andra fansen.

köa_konsert_the_fooo
Bästa platserna! :-P En stor eloge till scenarbetarna som jobbade bakom staket som försedde tjejerna med vatten och såg till att dom mådde bra under hela konserten.

the_fooo_konsert
Scenen tänds och det sprids ett jubel i publiken… Snart kommer dom!!

the_fooo_karlshamn
The Fooo Experience inleder kvällen med en cover på Boomfunk MC´s Freestyler!

joline_the_fooo_foooer
När konserten är slut är det många känslor och blanka ögon bland tjejerna…. Deras stora idoler reser nu vidare mot nästa turné. Vi landade på hotellet och somnade väldigt gott efter en fantastisk kväll.

frukostbuffe_hotell_best_western_karlshamn
Det bästa med hotellövernattning måste då ändå vara frukostbuffén! Oj så gott allting och man plockar ju på sig så mycket men orkar knappt hälften. ;-)

toscana_karlskrona
Efter några timmars softande efter frukost och nyhetsmorgon checkade vi ut och styrde hemåt. Gjorde ett stopp i Karlskrona och åt en dagens lunch på Toscana.

toscana_restaurang_karlskrona
File mignon. Rödvinssås och bearnaisesås… Så vansinnigt gott och prisvärt! Denna restaurang brukar vi äta på när vi är i Karlskrona så det är ett favoritställe vi gärna återkommer till. Ja, det var denna lilla resa i bilder. Nu önskar jag er alla en riktigt härlig helg! ♥

Snabb smörgåstårta på rund hällakaka

rund_smörgåstårta
Nu ska ni få ett supergott tips på en enkel och väldigt snabb smörgåstårta. Med hällakaka blir det riktigt gott och saftigt. En liten rund tårta som passar lagom till 2 pers.

Vi håller på packa resväska här hemma för en liten roadtrip imorgon bara jag och Joline. Vi kör ner till Karlshamn till Östersjöfestivalen och ska även se konsert med hennes stora idoler – The Fooo! :-P Ska bli superkul! Sen blir det övernattning på Best Western hotell och vi ska riktigt mysa i sköna sängar och äta gooood hotellfrukost. Så ovet and out, skönhetssömnen kallar. Jag återkommer imorgon med lägesrapport och bildregn. ;-)

Det här behöver du : 
3 runda hällakakor (Polarbröd)
1 tub mjukost räkor
3 kokta ägg
2 hg rökt skinka
1 burk konserverade mandariner
3 msk creme fraiche
1 msk majonäs
Salt och peppar

Garnering : 
Salladsblad
Ostskivor
Rökt skinka
Räkor
Citron
Gurka
Jordgubbar
Röda druvor

GÖR SÅHÄR : 
Bred mjukost på de tre hällakakorna. Finhacka äggen och lägg på första lagret. Finhacka rökt skinka och lägg på andra lagret tillsammans med konserverade mandariner. Lägg på översta lagret och rör ihop creme fraiche med majonäs och smaka av med salt och peppar. Bred runtom hela tårtan. Garnera.

samörgåstårta_rund

Ananas och kokostårta




 
 
 Kokosbotten (orginalrecept från Hummingbird bakery) Dock ändrat av mig.
 
Botten
120 g smör, mjukt
400 g strösocker
360 g vetemjöl
1 ½ msk bakpulver
3 stora ägg
360 ml kokosmjölk 
 
1 liten burk ananasringar
 
1 förpackning ananasmousse
5 dl grädde eller 3,5 dl grädde och 1,5 dl grekisk yoghurt
 
Ananascurd
finns många recept på internet bla detta:
 
Kokosvisp
Rostade kokosspån



1. Sätt ugnen på 175 ° C , och fodra en form ca 24 cm med bakplåtspapper..
  2. Vispa ihop smör, socker, mjöl och bakpulver tillsammans på en låg hastighet tills sandig konsistens.
  3. Placera äggen i en tillbringare med kokosmjölk och blanda ihop för hand. Med elvisp låg hastighet, häll de flytande ingredienserna i den torra blandningen och vispa tills alla ingredienser är kombinerade.
  4. Häll smeten i formen, placera sedan i ugnen och grädda i ca 45 minuter eller tills botten är gyllenbrun och fjädrande i vid tryck. Låt svalna lite i formen innan du häller ut på ett galler, låt svalna helt.
 
Skär av toppen av kakan och dela den sedan i 2 delar.
Placera en plastremsa i formen och lägg ner den ena kokosbotten i denna.
 
Skär ananasringarna i 4 delar och placera mot plastremsan och formens kant.
Gör ananasmoussen enligt anvisningar på förpackningen.
Häll ner i formen och släta till. Spara en liten mängd som du brer ut överst på tårtan innan kylning.
Placera andra kokosbotten ovanpå och ställ i kyl för att stelna.
 
Bred ut ananascurd överst.
Vispa kokosgrädden i 2 minuter och spritsa valfria rosetter och dekorera med rostade kokosspån.