Kokosolja till så mycket

En sådan här burk står framme på köksbänken. När jag precis köpt den testade jag att äta ifrån den precis som den är. Ja, bara små teskedar, då :))

Läste senare från en bekants facebooksida att hon körde oilpulling. 
Jag sökte information om det på nätet, blev lite intresserad, men inte helt övertygad.
Ventilerade även med en kollega, som genast tände på idén, och ville testa.
Jag frågade henne efter några dagar hur det var. Nja, hon var väl inte helt övertygad heller.
Kanske att man får köra en längre period, för att märka något resultat. 
Ja, vad skulle resultatet vara egentligen??

Jag tror jag fastnade för "vitare tänder" och att rensa ut från munnen.

Men annars används den mest som ett vanligt stekfett, av mig. Superduper-gott att använda när man steker kyckling. Mmmmm, den där kokos-tonen i maten är ju så väldans gott.

Har ni testat ??
Kokosolja till så mycket

En sådan här burk står framme på köksbänken. När jag precis köpt den testade jag att äta ifrån den precis som den är. Ja, bara små teskedar, då :))

Läste senare från en bekants facebooksida att hon körde oilpulling. 
Jag sökte information om det på nätet, blev lite intresserad, men inte helt övertygad.
Ventilerade även med en kollega, som genast tände på idén, och ville testa.
Jag frågade henne efter några dagar hur det var. Nja, hon var väl inte helt övertygad heller.
Kanske att man får köra en längre period, för att märka något resultat. 
Ja, vad skulle resultatet vara egentligen??

Jag tror jag fastnade för "vitare tänder" och att rensa ut från munnen.

Men annars används den mest som ett vanligt stekfett, av mig. Superduper-gott att använda när man steker kyckling. Mmmmm, den där kokos-tonen i maten är ju så väldans gott.

Har ni testat ??
Tandkräm av kokosolja och bikarbonat – recept

DSC_0436Jag har tillverkat min egen tandkräm av kokosolja och bikarbonat (inte bakpulver).
Sedan många år har jag undvikit fluortandkrämer och använt Kingfisher och Weledas fluorfria tankrämer.

För ett tag sedan läste jag på nätet om hemlagad tandkräm av kokosolja och bikarbonat och nu så har jag tillverkat en sådan.

Lätt som en plätt och billigt blir det ju!

Jag tog 5 msk olja och 2 msk bikarbonat. Det finns recept på nätet som är från 50/50 och ner till 5/2. Bara att blanda en konsistens man själv tycker om!
Jag tog också i några droppar mintolja, men det är inte nödvändigt.

Jag valde att värma upp burken med kokosoljan i varmvatten för det blev lättare att mäta upp 5 msk då. Sedan var det bara att röra samman.

 

Vårtema – Kokosströsslade ananasspett med kladdkaka, lemon curd och grädde

kladdkaka_spett_dessert
Nu är det dags igen för Jenny´s och mitt vårtema här på bloggarna. Förra söndagen fick ni tips på vårinspirerade varmrätter och idag är det dags för dessert! ;-)

Som vanligt vet vi inte vad vi har lagat och inget vi pratar om förrän inläggen i princip är klara och det är lika spännande varje gång att se vad Jenny (Jennys matblogg) har hittat på och hur vi tänker. :-P

Jag försökte att inte krångla till det utan göra det enkelt men fräscht, vårigt och lite fruktigt. Ananas och kokos är ju en given kombination och vem älskar inte kladdkaka? Uppläggning med att trä både ananas och kladdkaka på spett gör hela desserten lite mer ”piffig” och rolig att servera. Vid sidan om har jag lemon curd som ger fin syrlig sömta och grädde förstås. Ingen kladdkaka utan grädde. ;-)

6 st spett
Det här behöver du : 
1 Kladdkaka skuren i små bitar
1 ananas
Kokos
Lemon curd
Vispad grädde

GÖR SÅHÄR : 
Skär kladdkaka och ananas i mindre bitar. Trä upp på spett. Strö över koks och servera med lemon curd och grädde. Busenkelt! ;-)

Kladdkaka :
200 gram smör
200 gram mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker 
1 krm salt

GÖR SÅHÄR : 
Ta fram en rund springform ca 21-25 cm i diameter. Klä botten med bakplåtspapper som du smörjer lätt.
Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan och bryt ner chokladen så den får smälta. Rör till en slät smet. Tillsätt resten av ingredienserna direkt i kastrullen och blanda noga. Häll smeten i formen, grädda i 200 grader ca 15 min. Låt svalna något, ställ sedan i kylskåp så den hinner bli riktigt kall innan servering.

dessert_kladdkaka_ananas_lemoncurd_spett
Enkla ingredienser som du snabbt trollar fram en läcker dessert utav.

fruktspett_ananas_kladdkaka
Hoppas ni fått inspiration till en god dessert. Jenny och jag är snart tillbaka med nya utmaningar, det får kanske bli ”påsk-tema” nästa gång, vem vet.. :-P

kitkat_tårta
Här har vi Jennys vårinspirerade dessert, KitKat tårtan! :-P Ser ju så proffsigt ut med all choklad och så en liten rosett runtom, en given dessert lagom till påsk också. För att komma till Jennys recept - Klicka HÄR >>

Provläs/baka ur Kakor och desserter med LCHF

Nu kan du också provläsa och bläddra i min tredje bakbok!

Klicka in på länken nedan så uppenbarar sig 18 sidor ur boken!

Kakor och desserter med LCHF

Där finner du också fyra goda recept som du kan provbaka, bla
Blåbärsmousstårtan, Rabarber- och kanelmuffins,
Apelsinrutor och Kokos- och hallonmazarin.
IMG_2766IMG_2990

 

 

 

 

 

 

IMG_0229IMG_2869

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våffeldagen!

Kokosnötsmjöl våfflorHar tidigare delat mitt våffelrecept ur boken Baka med LCHF, men här ska ni få det igen!

©2013 MariannAndersson

Våffeldagen idag den 25/3
Nu ska jag bjuda på våfflorna ur boken Baka med LCHF!!

ca 10 st

Ingredienser:

5 ägg
1,5 msk Bakery+ sötning (kan mkt väl uteslutas helt)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
25 g smält osaltat smör
1 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

1.Smält smöret
2. Vispa äggen och sötning fluffigt. (numera vispar jag utan sötning och tar i den med det torra)
3. Vispa ner grädde och creme fraiche.
3. Häll i smöret
4. Blanda övriga torra ingredienser och blanda ner det i smeten väl. Låt svälla minst 5 minuter.
5. Stek sedan på väl uppvärmt våffeljärn och låt dem steka lite längre än vanligt.
6. Lägg dem på galler att svalna.

Tips: Låt smeten precis få ligga någon knapp halv minut på järnet innan man drar ner locket. Då blir de något tjockare och lättare att ta loss.

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG VÅFFELDAG!

 

Kyckling Grön Curry Wok

Kyckling tillhör här, liksom hos många andra, den absoluta favoriten. Kycklingfileér från frysdisken säljs ju till bra pris med jämna mellanrum.

Ett av mina favoritrecept är denna wok med smak av grön curry.

2 kycklingfileér
1/2 msk olja (oliv,raps,sesam,kokos) välj den du gillar
1/2 msk grön curry pasta
2 st vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten sqash
1 morot
5 färska champinjoner
2 msk hackad ingefära
1 röd paprika
1 lime
1 valfri chilifrukt
1 burk organic kokosmjölk eller annan likvärdig
1 hönsbuljongtärning

Skär kyckling,lök,morot,squash,champinjoner och paprika i halvcentimeter tunna skivor.
finhacka chilin och ingefäran.

Hetta upp wok/stekpannan med någon typ av olja. Blanda i grön currypasta,pressa i vitlöken och i med ingefäran. Blanda om lite lätt.
Lägg i kycklingen och stek tills den är så gott som färdig.
Släng i alla de hackade grönsakerna och rör om väl. Låt de wokas i ca 3-5 minuter beroende på hur krispigt det skall vara.
Tillsätt kokosmjölken och hönsbuljongen och rör om. Låt koka i ytterligare några minuter.
Smaka av med fisksås och kanske mer av currypastan, beroende på hur stark ni vill ha den.
Strax före servering tillsätts pressad lime.

Serveras med ris eller nudlar :))
Kyckling Grön Curry Wok

Kyckling tillhör här, liksom hos många andra, den absoluta favoriten. Kycklingfileér från frysdisken säljs ju till bra pris med jämna mellanrum.

Ett av mina favoritrecept är denna wok med smak av grön curry.

2 kycklingfileér
1/2 msk olja (oliv,raps,sesam,kokos) välj den du gillar
1/2 msk grön curry pasta
2 st vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten sqash
1 morot
5 färska champinjoner
2 msk hackad ingefära
1 röd paprika
1 lime
1 valfri chilifrukt
1 burk organic kokosmjölk eller annan likvärdig
1 hönsbuljongtärning

Skär kyckling,lök,morot,squash,champinjoner och paprika i halvcentimeter tunna skivor.
finhacka chilin och ingefäran.

Hetta upp wok/stekpannan med någon typ av olja. Blanda i grön currypasta,pressa i vitlöken och i med ingefäran. Blanda om lite lätt.
Lägg i kycklingen och stek tills den är så gott som färdig.
Släng i alla de hackade grönsakerna och rör om väl. Låt de wokas i ca 3-5 minuter beroende på hur krispigt det skall vara.
Tillsätt kokosmjölken och hönsbuljongen och rör om. Låt koka i ytterligare några minuter.
Smaka av med fisksås och kanske mer av currypastan, beroende på hur stark ni vill ha den.
Strax före servering tillsätts pressad lime.

Serveras med ris eller nudlar :))
Kyckling Grön Curry Wok

Kyckling tillhör här, liksom hos många andra, den absoluta favoriten. Kycklingfileér från frysdisken säljs ju till bra pris med jämna mellanrum.

Ett av mina favoritrecept är denna wok med smak av grön curry.

2 kycklingfileér
1/2 msk olja (oliv,raps,sesam,kokos) välj den du gillar
1/2 msk grön curry pasta
2 st vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten sqash
1 morot
5 färska champinjoner
2 msk hackad ingefära
1 röd paprika
1 lime
1 valfri chilifrukt
1 burk organic kokosmjölk eller annan likvärdig
1 hönsbuljongtärning

Skär kyckling,lök,morot,squash,champinjoner och paprika i halvcentimeter tunna skivor.
finhacka chilin och ingefäran.

Hetta upp wok/stekpannan med någon typ av olja. Blanda i grön currypasta,pressa i vitlöken och i med ingefäran. Blanda om lite lätt.
Lägg i kycklingen och stek tills den är så gott som färdig.
Släng i alla de hackade grönsakerna och rör om väl. Låt de wokas i ca 3-5 minuter beroende på hur krispigt det skall vara.
Tillsätt kokosmjölken och hönsbuljongen och rör om. Låt koka i ytterligare några minuter.
Smaka av med fisksås och kanske mer av currypastan, beroende på hur stark ni vill ha den.
Strax före servering tillsätts pressad lime.

Serveras med ris eller nudlar :))
Hemgjord effektiv deodorant – recept

hemgjord-deodorantDå jag sedan länge inte använder de industiellt tillverkade anti-perspiranterna eller deodoranterna så ramlade jag över denna sida om dels varför man inte bör använda dem och också ett hemgjort alternativ.
Denna måste jag prova att göra. Använt saltsten under flera år nu och jag tycker det fungerar helt ok.
Men detta låter spännande! Någon här som testat denna variant? Eller har en annan bra variant/recept?
Hon som skriver artikeln skriver att
det inte är fel att det man smörjer på kroppen bör man kunna äta”…
ligger mycket i det, eller hur?

Bilden är från hemsidan
Läs mer här Leva livet nu

Ingredienser:
2 msk bikarbonat
1 toppad msk stärkelse (Maizena eller Potatismjöl)
1 msk kokosolja
5 droppar eterisk olja.

Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienserna.
2. Ta-dam – deodoranten är färdig att användas!!
Förvaring: Förvara den i en glasburk med lock. Förvaras i rumstemperatur, men låt inte burken stå i direkt solljus. Deodoranten räcker länge. ta en liten klick/bit och smörj i armhålan. Lycka till!!