Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 2
Ingredienser:
Kokosflingor
Gör så här:
Rosta kokosflingor i torr stekpanna c 5 min tills dom blir mörka. Passa mot slutet, går trögt i starten men snabbt i slutet
Äter min i mellanmål eller dessert så här.
Ingredienser:
2-3 paket bacon eller annat fläsk
8 ägg
2 msk fiberhusk
0,5 dl kokosnötsmjöl
5 dl grädde
4 dl vatten
Gör så här:
Stek upp bacon eller fläsk i mindre bitar, lägg upp i stor långpanna.
Vispa äggen och ta i fiberhusk och visap hårt. Ta sedan i kokosnötmsjölet och vispa hårt att inga större klumpar finns.
Häll sedan i grädden och vispa kraftigt och tillsist vattnet. Självklart kan du ta mjölk i stället för att blanda grädde och vatten.
Grädda i ugn på ca 200 grader i 25 min.
Du kan också hälla smeten i en mindre långpanna och få högre pannkaka, tänk på att gräddningstiden då ökar.
Serveras med lchf- lingonsylt.
Då blir jag jättetacksam för att få veta var tryckfelsnisse rumsterat.
Skriv här i kommentarerna eller skicka ett privat mail via kontakt sidan.
Jag är jätte tacksam för detta.
De fel vi redan hittat är i midsommarpajen ett t i inte som är borta och i kladdkakan står det att man ska kort kastrullen, givetvis är det bort .
Det blir också ett förtydligande ang kanellängden och jorgubb och vaniljlängden att man kan få använda blöta händer och redskap när den ska formas, då ofta kokosmjölsdegar är lite kladdiga. Vi vill ju inte häva i massa mjöl och få det torrt heller.
Är det annat som ni tycker behöver förtydligas så säg till mig, då nytryckning snart blir dags.
Tusen tack för hjälpen alla ni som nu bakar så det står härliga till!
Nu framkommer det att det verkar vara stor skillnad på vilket märke man har på fiberhusken!?
Finax väger mer än Lindroos och det är Lindroos som jag använder.
Så i mina recept där det står fiberhusk är det ALLTID märket Lindroos.
har man då Finax hemma måste mängerna minskas med ca hälften ex i semlan så tar man då 2 msk, kanske öka kokosmjölet till 0,75 ändå?
Detta får var och en prova sig fram till.
Bilden visar Lindroos fiberhusk.
DU bloggläsare som nominerade mig till Vaniljimportens tävling kan nu snart rösta på mitt bakverk i Vaniljimportens tävling om bästa recept!
När du följer och röstar via vaniljimportens mail till alla som nominerade mig så deltar du samtidigt i en utlottning av min bakbok, Baka med LCHF
Är du en läsare av Vaniljimportens nyhetsbrev så är du väldigt välkommen att rösta på mitt bidrag också och delta i samma utlottning av min bok.
Dragningen av vinnaren av boken blir när röstningen är slut 24.00 den 18/2.
Självklart är boken signerad.
Nu hoppas jag alla som nominerade mig också röstar på mitt lchf bakrecept. Receptet hittar ni här:
Kokos- och svartvinbär tarteletter
Jag tar ju mina mått på en höft, dvs jag hivar upp i dl mått och skakar av och så tar jag det när det ser bra ut. Så har jag alltid bakat och inte misslyckats.
Jag är inget proffs och har aldrig hävdat det, jag har bara uppfunnit hälsosam bakning…
Nu märker jag att många undrar vad 0,5 dl kokosnötmsjöl och fiberhusken i ex semle receptet väger. Några misslyckas och får de torra och några blött att de upplever de inte kan hantera bullen.
Det ursprungliga semle receptet som finns här och på fler andra ställen är alltså mitt första recept jag tillverkade i februari förra året. I bakboken är semlan med och har fått en smärre justering.
Det är nog därför det blir lite funderingar.
Men jag har nu vägt upp 0,5 dl kokosnötsmjöl till ca 30 gram och 4 msk fiberhusk till ca 20 gram. Jag lägger till detta nu i de recept som berörs.