Till påsk är det otroligt gott med lax i alla dess former. Dessa laxbiffar är vansinnigt goda tillsammans med den kalla såsen med lite hetta i. Laxbiffar eller fiskbiffar i allmänhet är långt ifrån krångligt att göra, bara fisk och ett knäckt ägg är grunden. Räkna ett ägg per 300 gram fisk. Du kan använda färsk fisk som du kör i matberedaren eller som jag gjort här med varmrökt lax som jag tycker blir allra godast! Sen smaksätter du efter eget tycke och smak. Rivet citronskal och dill har jag använt men prova med kapris, soltorkad tomat, basilika, lime och koriander t ex… Bara fantasin som sätter gränserna.
2 port
Det här behöver du :
500 gram varmrökt lax
2 ägg
Rivet skal från en citron
2 msk grädde
1 nypa färsk, finhackad dill
Panko
GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop äggen och rör ner laxen och de övriga ingredienserna. Forma till fyra biffar. Vänd i panko (asiatiskt ströbröd) och stek på medelvärme i smör ca 1 minut per sida.
Chili och dillsås :
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 msk bostongurka
2 tsk chiliflakes
Några droppar D’Elidas chilisås
En nypa färsk, finhackad dill
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienser och smaka av.
Panera biffarna i panko eller vanligt ströbröd före du steker dom i panna.
Servera med den kalla, heta dressingen. Vansinnigt gott och med lite sting för de som gillar de.
Smaklig måltid!