Ibland händer det att jag får frågan om jag går ner i vikt när jag äter så mycket lchf-kakor.
Dessa funderingaruppstår givetvis hos några då jag redovisar att min vikt inte rör sig neråt. Finns säkert de som tänker just på min bakning.
Här vill jag då göra de som tror att lchf-kakorna ligger mig i fatet uppmärksamma på att mina ca 15 kg gick jag ner under mina första ca 8 månader.
Sedan går jag upp och ner 3-4 kg, och detta verkar inte bero på så mycket vad jag äter. Utan om jag rör mig eller inte.
Jag har för den som följt bloggen sedan start april 11 och/eller läst allt, provat det mesta, Fakir, UFO, inga mejerier (bara smör), inga lchf-kakor under 2,5 år. Tränat intensivt osv osv…
Ja ni läste rätt. INGA LCHF -kakor under ca 2,5 år och ändå händer inget. Dessa “utsvävningar” ( fakir, UFO, inga mejerier) gjordes ca 6 månader in i LCHF och under ca 6 mån. Efter ca 1 år har jag bara ätit strikt LCHF och vikten är där den är.
Varför åts det inga kakor de första 2,5 åren, kanske någon undrar?
Jag började baka några få lchf-kakor, de som stod att finna på nätet (inte många) runt hösten/julen 10 (av familjeskäl ) men inget var gott upptäckte vi alla,
Men när jag införskaffade kokosmjölet av en händelse jan 11 och upptäckte dess egenskap som basmjöl och kom på hur jag skulle blanda sötningen så blev det bakat massor. Som sedan resulterade i att bakboken blev antagen ev Bonnier Fakta maj/juni 11 och sedan släpptes januari 12.
Så från februari 11 kan man säga att det blivit mer fikabröd hos familjen Andersson. Min vikt har varken gått upp eller ner under det sista året och fram till nu. Däremot har ju maken tappat 27 kg med min mat och bakverk
Så jag kan konstatera att jag går varken ner eller upp, med eller utan bakverk. Detta betyder att mitt LCHF liv kommer alltid att få innehålla fikabröd och det blir aldrig mer att jag kommer bjuda på ohälsosamma bakverk heller.
Precis så uttrycker dom sig i Familjemagasinet!
Familjemagasnet är en tidning som vänder sig till föräldrar som har barn i grundskolan. Det är den enda tidningen som har fokus på barnens skolgång och vad vi kan göra för att barnen ska ha de bästa förutsättningarna för att lära. Den är dessutom gratis, bara att gå in och anmäla sig!
med “andra bullar” menar dom mina kanelbullar och att jag bakar med kokosnötsmjöl istället för vetemjölet. Väldigt roligt att det uppmärksammas i en tidning som når ut till föräldrar som förhoppningsvis bryr sig om sina barns framtida hälsa.
Man finner också mina Amerikanska pannkakor ur bakboken och Birgitta Höglunds pizza.
Då var det dags för en liten paus i livet och därmed också en bloggpaus.
Familjen åker till Kreta en vecka och bara slappar, skönt efter att jobbat rätt hårt med uppföljaren till bakboken.
Maken fyller ju också 50 och det ska firas i sol och värme på den Kretensiska tavernan Uncle George på Ammoudara.
Vår alltid lika goa katt- och husvakt flyttar in och njuter semester i vårt hus, nära till bad i sjö och bara ta det lugnt.
Gosa katter mm
Gott att veta att huset är bebott och katterna slipper katthem.
Översta bilden visar restaurang och hotel Uncle George, men vi bor inte på hotellet utan äter nästan mest där. Kommer ni till Kreta och Ammoudara/Heraklion kan jag å det varmaste rekommendera Tavernan, hälsa från Mariann och Mikael i Sverige så får ni special behandling
Vi bor ju i vår lilla andelslägenhet uppe i bergen vid Rodgia.
Bilden som kommer efter visar detta ställe “Golden site”!
Paradiset på jorden säger vi…
Make och dotter filosoferar med vy över Heraklionbukten och där nere ligger Ammoudara också.
Ha det gott alla och vi höres snart igen!
Fick ett mms från min lillasyster Yvonne…
Kolla här hur min systerson Mikael har det i sitt kök!
Detta tyder på att bakboken är så vacker att den pryder en plats på finhyllan!
Dock ska vi vara lite ärliga här, det är hans sambo Mia som inreder…
God smak ser jag, eller vad tycker ni?
Ett härligt användningsområde för boken även om man inte äter LCHF
I helgen blir det säkert lugnt på bloggen, men stor aktivitet i det Anderssonska huset…
Martin Skredsvik kommer för att fota inför nya boken.
Att så snart efter min första bok få göra uppföljaren till bakboken är obeskrivligt roligt!
Kanske jag kan bjuda er på några foton från detta mega arbete som ska göras.
Bilden visar Martin i farten förra gången det begav sig!