Omslaget är klart och man kan nu förboka boken på amazon.com
INTE LITE HÄFTIGT DETTA!!
Mest häftigt är ändå att förlaget Skyhorse Publishing vågar skriva ut HIGH FAT!!!
Ni som har engelsktalande vänner får givetvis sprida denna länk
Omslaget är klart och man kan nu förboka boken på amazon.com
INTE LITE HÄFTIGT DETTA!!
Mest häftigt är ändå att förlaget Skyhorse Publishing vågar skriva ut HIGH FAT!!!
Ni som har engelsktalande vänner får givetvis sprida denna länk
Kul att kostdoktorn tycker tidningen är bra och att som han skriver:
”Jag tycker att Expressen lyckats hitta en utmärkt nivå som lockar många som kan ha nytta av LCHF – och som innehåller tillräckligt lite kolhydrater för att vara en utmärkt hjälp för de allra flesta. Dessutom är det gott om grönsaker och allt ser fräscht ut. Det finns till och med en artikel om vegetarisk LCHF-mat. Jag tror att bilagor som denna gör mycket för att tvätta bort folks fördomar. ”
Det är ju just detta jag sagt vid flertal tillfällen när många propagerar sig ”gula och blå” för super-mega strikt LCHF och ”strikt -det är endast det som är LCHF”.
Så det är jättebra att åtminstone någon av de stora LCHF profilerna numera börjar inse värdet i oss alla och därmed alla varianterna
Det skulle vara bra för den allmänna hälsan om alla åt åt LCHF hållet och bytte ut de socker- och spannmålsstinna bakverken och bröden till hälosamma varianter.
Noteras bör att detta nummer lyfter man fram min bakbok Baka med LCHF igen!
Kul att se den på tapeten igen. Ligger också på plats 17 på Bokus.
Nu så gör man en chokladspecial och man får Kladdkakan ( kakao) Choklad cupcakesen (kakao) och Chokladpajen ( minst 70% choklad, jag gör alltid den på 90% choklad). Det gör att det enda bakverk där med kolhydrater av någon mängd är just chokladpajen.
Ps. Frossa i choklad som det står hoppas jag de menar kakao och inte chokladkakor gjorda med socker.ds
Hela den amerikanska översättningen finns nu på mitt skrivbord!! Häftigt!!
Jag tycker det är fantastiskt roligt att boken får heta Low Carb High Fat!! Att min lilla bakbok får ”spränga lightvallen” i USA!
och inte att förglömma första LCHF boken i USA!!
Nu ska jag bara ha mina åsikter om översättningen och omslag sedan går den till tryck, och väntas utkomma i november i USA!
Kommer att ta Gun här till hjälp, Gun som översätter min svenska blogg till engelska och hjälper mig på www.mariannslchf.com
TACK GUN, du är en pärla!
Nu ska det fettskrämda landet USA få se på andra bullar!
Ni som följt min blogg sedan drygt ett år vet att Anna Skipper
säljer min bakbok i sin webshop och hon gjorde också en
fin intervju om mig på sin blogg vid den tiden bakboken kom ut.
Nu säljer hon också min nya bok Baka matbröd med LCHF i shopen!
Jag måste ju erkänna att det är oerhört roligt att Anna Skipper finner mina böcker så värdefulla att de har tagits in och säljs i hennes egen skippersmart.se webshop!
Notera också att Anna har börjat sälja sitt eget märke av kokosnötsmjöl (endast 4 gram kolhydrater ) och lite annat användbart i sin shop.
Nu kommer det en liten påminnelse för de som vill och önskar vara med i denna lilla utlottning.
Denna utlottning är för alla de som göre sig besvär att skriva en kort recension av Baka matbröd med LCHF,
på Bokus, Bokia och/eller Adlibris och mailar in den till mig och berättar vart de lagt den. Ju fler ställen ju fler lotter får man.
Detta är för att jag så gärna önskar mig recensioner av boken och alla de som nu gör sig omaket att göra detta ska ha denna chans till en ytterligare brödbok eller om man så hellre vill bakboken Baka med LCHF, man får välja själv vilken bok man önskar sig.
Jag drar lott bland lotterna onsdagen den 13/3.
Lycka till och ett varmt tack till er alla som vill delta!
Nu hänger också Kung Markatta på den nya hypen och trenden att sälja kokosmjöl.
I går när vi handlade på ICA så stod en demonstratis och gräddade kokosmjölsvåfflor för glatta livet och bjöd ut smakbitar till höger och vänster!
Travar med kokosnötsmjöl i småpåsar (200g) och också kokosmjölk stod brevid.
Kungmarkattas kokosmjöl innehåller 17,8 gram kolhydrater och har en tydlig kokossmak, allt enligt deras egen reklam. ”Färska ekologiska kokosnötter kallpressas först på olja, vartefter de varsamt torkas och mals till ett fint mjöl, vilket gör att de naturliga näringsämnena bevaras. Mjölet är mycket rikt på fiber och har en tydlig kokossmak.”
Detta tillverkningssätt gör att detta mjöl har en tydlig kokossmak och jag rekommenderar det nog inte som ett basmjöl då kommer troligtvis allt smaka kokos.
Våfflorna som vi provsmakade smakade tydligt kokos och om jag jämför med risentas mjöl som jag skrivit om tidigare så verkar Kung Markattas smaka mkt mer kokos.
Men det allra roligaste är ju att det var jag som startade hypen och trenden att baka med kokosmjöl som basmjöl!!
Det tristaste är väl att inte alla vet det…
För alla bloggläsare som läst här från dag ett eller läst inledningen i Baka med LCHF, där jag berättar om hur jag uppfann kokosmjölets bakegenskaper, vet det.
Vid den tiden för över 2 år sedan då fanns knappt kokosmjöl att få tag på och absolut inte i vanlig affär eller ens hälsokost, det var några få internet butiker som då saluförde kokosnötsmjöl.
Jag köpte det av ”misstag” i tron att det var malda flingor, men som ju visade sig ha helt andra bakegenskaper än malda flingor och det är ju för att detta mjöl inte är det.
När jag då sökte nätet på recept fanns knappt något, jag fann också några få amerikanska recept som fick bli basen i mitt experimenterande som sedan blev en bakbok Baka med LCHF.
När jag senare började bjuda på mina framtagna recept så började hypen! Alla började sedan att baka med kokosmjölet och nu ser man mer eller mindre att alla lågkolhydratsbakare använda mjölet.
Inte undra på att det spred sig som en löpeld genom Sverige och andra tillverkare har ju givetvis varit snabba att hänga på. Alla vill ju ha sin del av kakan!
Men det mjöl jag fortfarande finner bäst är AmanPranas ekologiska och rättvisemärkta kokosmjöl! Aman pranas tillverkning.
Tänker göra om den utlottning som jag gjorde vid denna tiden förra året för bakboken fast nu med Brödboken.
Det jag vill be er om ni som nu redan har boken Baka matbröd med LCHF och hunnit baka något ur den,
är att göra en kort recension av den på de tre olika internetbokhandlarna
BOKUS och BOKIA och Adlibris
Ni får en lott var för varje recension, dvs skriver du bara på Bokus så blir det en lott, väljer du alla tre deltar du med tre lotter osv.
* När du skrivit din recension mailar du in den till mig och berättar på vilka ställen du lagt dina recension. Vinnarna underättas sedan dels via mail och också på bloggen.
Ju fler recensioner ju fler böcker lottas ut!
Jag kommer dra lott först onsdagen den 13/3 så alla har en månad på sig att baka och få en uppfattning om recepten och hur boken upplevs med bilder osv lär ni se med en gång .
Jag kommer givetvis att påminna igen så ingen glömmer av att det pågår denna utlottning.
Några få undrade förra gången varför jag lottade ut samma bok till de som redan uppenbarligen har en…
Jo, min tanke är som så att man kanske vill ha två, en på landet eller man vill ha en och ge bort till bättre behövande, eller en att baka ur och en som aldrig blir kladdig och därför kan tjäna som prydnad i köket + att de som gjort sig omaket att förboka och därför är tidiga med att baka ska premieras med denna möjlighet att få ett ex till av brödbok eller bakbok.
Men då jag är lyckligt lottad och numera givit ut två böcker så låter jag vinnaren välja om han/hon vill ha brödbok eller bakbok!
* recensioner som inte mailas in till mig kan inte delta.
Lycka till och tack!
Nu kommer Bokus ut med ett erbjudande om att få köpa båda mina böcker Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF för ett paketpris endast 289 kr (ordpris 324 kr)
Detta är ju en jättefin rabatt!
Ni som vill utnyttja detta erbjudande klicka in via bilden nedan eller denna länk BOKUS.
Ingen kod behövs, erbjudandet ska fungera automatiskt när båda böckerna läggs till på beställningen.
Bilden nedan kommer att ligga i bloggens högermarginal under hela tiden erbjudandet varar dvs fram till 6/3.
Ps. Båda böckerna befinner sig på Bokus topplista mat&dryck (denna vecka) brödboken plats 2 och Bakboken plats 16. ds