Tisdagsfisk
Idag får du ett gott fisktips med en lite annorlunda kålstuvning.
Rödkål är inte bara vacker, den är både väldigt god och nyttig också.
Som alla mörkröda grönsaker, frukter och bär innehåller rödkålen mycket antioxidanter och fibrer.
Här kan du läsa mer om varför rödkål och andra kålväxter är så bra för vår hälsa.
Stuvad rödkål 2 port
½ liter strimlad rödkål
50 g smör
1 dl grädde/kokosgrädde
1 msk äppelcidervinäger
Salt och peppar
2 msk finhackad dill, gräslök eller persilja
Stek den strimlade rödkålen några minuter i smöret, utan att få färg.
Krydda och häll på vinägern, låt koka in en liten stund.
Häll på grädde, koka upp och låt puttra i fem minuter.
Rör ner det hackade kryddgröna strax innan serveringen.
Servera stuvningen till stekt lax, viltfångad är den bästa om du kan få tag på det.
Här ser du en annan variant på rödkål, en coleslaw med pepparrot och lingon från min senaste kokbok Gröna, sköna tillbehör.