Äppelpaj med kesella
Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Ingredienser Pajsmulor: 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 125 g smält smör Pajdeg: 1 dl filmjölk 1 ägg Fyllning: 1 burk (250 g) kesella 1 dl socker 1 ägg [...]
Äppelpaj med smultopping

Äppelpaj recept med smultopping som Malin Hellberg och Peter gjorde tillsammans! Hon tycker att pajen är barnsligt lätt att göra och lika barnsligt gott att äta! Pajen passar utmärkt med någon av de svenska äppelsorterna som finns att köpa i affärerna nu (om man inte har ett eget äppelträd förstås, det vore ju det optimala). … Continue reading Äppelpaj med smultopping

Inlägget Äppelpaj med smultopping dök först upp på Äppelpaj.se.

Amerikansk äppelpaj

Amerikanska äppelpaj – en härlig variant av amerikansk äppelpaj bland alla amerikanska äppelpajer! Ingredienser (12 portioner) 6 st äpplen 1,5 tsk kanel 150 gram smör 3 dl strösocker 200 gram vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 3 tsk vaniljsocker 1 tsk salt 2 st ägg Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala äpplena … Continue reading Amerikansk äppelpaj

Inlägget Amerikansk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Rabarbarpaj med maräng

Rabarberpaj med marängsviss är en dessert som går hem varje gång! En smarrig dessert som uppskattas av både ung som gammal!

Ingredienser

(ca 8 portioner)

Ingredienser, paj:

5-7 st rabarber

1 dl socker

4 msk vaniljsocker

Ingredienser, smuldeg:

2 dl smör

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

Tillbehör:

– Vaniljglass

– Maränger

– Vispgrädde

Gör så här, paj:

1. Skiva rabarberna i  ½ cm tjocka skivor.

2. Smält smöret i en stekpanna.

3. Häll i rabarberna och sockret.

4. Stek tills sockret blir karamelliserad och rabarberna blir mjuka.

Gör så här, pajdeg:

1. Blanda samman alla ingredienser till en deg.

2. Lägg degen i en pajform och låt det gräddas tills den blir gyllene i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.

3. Ta ut pajdegen och låt den svalna.

Gör så här, servering:

1. När smuldegen har svalnat – krossa smuldegen och marängerna lätt.

2. Blanda ihop den krossade smuldegen och marängerna med lättvispad grädde och de karamelliserade rabarber skivorna.

3. Portionera upp i mindre skålar och avsluta med lägga 4 skedar av vaniljglass runtom i skålen.

Tips! Om rabarbern inte har kvar sin syra, riv i lite citronskal för att höja smakerna!

 

 

 

Originally posted 2011-07-03 17:04:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarbarpaj med maräng dök först upp på Rabarberpaj.se.

Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj (smulpaj) – enkel rabarberpaj recept – lätt att laga en god smulpaj med rabarber. Denna rabarberpaj är en klassiker som kan ätas med både  vaniljsås eller vaniljglass.  Rabarberpajen är härligt knäckig med knaprigt smuldegtäcke och knapriga rabarberbitar.

Ingredienser:

(6 – 8 port)

  • 3 st rabarberstjälkar (ca 3 st 30 cm långa stora rabarberstjälkar – ska bilda ett lager hackade rabarber i botten på pajformen)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker – valfritt!

Smuldeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
  • 4 tsk socker
  • 150 g smör eller margarin

Gör så här, rabarberpaj:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala eventuella  grova rabarberstjälkar med en potatisskalare. Strimla eller skiva rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
  3. Ta fram en ugnsäker form och smörj den med 1 msk smör eller margarin.
  4. Lägg rabarberbitarna i formen.
  5. Strö över socker och lite vaniljsocker

Gör så här, smuldegen:

  1. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
  2. Täck rabarbern med smuldeg.
  3. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.

 

Originally posted 2011-06-21 19:23:02. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Knäckig rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Min egen äpplekaka

Min egen äpplekaka Ingredienser 6-8 äpple kanel 150 gr. smör 1 1/2dl. socker 2 dl. vetemjöl 1 dl. havregryn 1 msk. vaniljsocker 1 tsk. bakpulver Gör så här Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna. Bre … Continue reading Min egen äpplekaka

Inlägget Min egen äpplekaka dök först upp på Äppelpaj.se.

Min egen rabarberkaka

Min egen rabarberkaka

Ingredienser
6-8 rabarber
kanel
150 gram smör
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Gör så här
1. Skala och skiva rabarberna i 1 centimeters skivor.
2. Lägg rabarberskivorna i en eldfast ugnsform och strö kanel över rabarberskivorna.
3. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna.
4. Bre pajsmeten över rabarberskivorna.
5. Lägg pajen i ugnen, 200° ca. 25 min.

Serveras med vaniljsås eller vanlijglass.

Originally posted 2010-12-18 13:24:16. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Min egen rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med kesella

Den godaste Rabarberpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå.

Ingredienser

Pajsmulor:
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smält smör

Pajdeg:
1 dl filmjölk
1 ägg

Fyllning:
1 burk (250 g) kesella
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
saften från en halv citron

2-3 rabarber

Tillagning
Rör ihop de torra ingredienserna med det smälta sockret till smulor. Ta undan hälften av smulorna och rör ner filen och ägget i resten. Bred ut smeten i en pajform (ca 25 cm i diameter). Blanda ihop fyllningen och bred ut det över smeten. Skala, kärna ur och skiva rabarberna och lägg dem över fyllningen. Avsluta med att strö över de återstående smulorna. Grädda i 200 i ca 30 minuter.

Serveras kall!

Originally posted 2009-09-17 18:44:44. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med kesella dök först upp på Rabarberpaj.se.

Världens enklaste rabarberpaj

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg rabarberskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir ungefär 8 bitar.

Ingredienser:
3 stora rabarber i skivor
100 g smält margarin
1 dl socker
½ tsk kanel (mald)
1 msk vaniljsocker
3 dl havregryn

Originally posted 2009-09-17 02:20:37. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Världens enklaste rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Gammaldags Äppelkaka

Blanda de torra ingredienserna, fördela smöret däri, tillsätt mjölk och ägg. Häll i smord och bröd form, vänd äppelklyftorna i socker och kanel, lägg dem på smeten. Grädda kakan ca 35 min i 160 grader. En väldigt god kaka som blir saftig. Ingredienser: 2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2tsk bakpulver 1tsk vaniljsocker 50 g … Continue reading Gammaldags Äppelkaka

Inlägget Gammaldags Äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.