Anitas rörda äppelkaka

Äppelkaka i långpanna! Anitas rörda äppelkaka  – en riktigt god äppelkaka i långpanna! Portioner: 6-8 Tillagningstid: 90 minuter INGREDIENSER 100 g margarin 2 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 ägg 1½ dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver FYLLNING: 2-3 äpplen, i klyftor 1 tsk kanel 3 tsk socker   Gör så här Rör … Continue reading Anitas rörda äppelkaka

Inlägget Anitas rörda äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelkaka med kanelgrädde

Blanda ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och de grovrivna äpplena – skalade eller ej – det avgör du (Jag valde att grovriva två äpplen och hacka det tredje i små kuber.). Häll smeten i en smord form (20×30 cm), alt en form med bakplåtspapper.Hacka mandlarna och strö på hacket.Grädda i 200 grader i 20 minuter … Continue reading Äppelkaka med kanelgrädde

Inlägget Äppelkaka med kanelgrädde dök först upp på Äppelpaj.se.

Frosting mocca

Frosting mocha  – ett härligt recept på frosting mocca (chokladglasyr med mocca smak) som du kan använda till mocca cupcakes, choklad cupcakes eller någon annan ch0kladkaka !

Helt underbar frosting och perfekt för dig som både gillar choklad och kaffe! Nu kan du avnjuta smarriga cupcakes med mocca frosting!

Ingredienser

Frosting mocca

(räcker till ca 12 cupecakes)

  • 5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör, mjukt
  • 1/4 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
  • 2 – 3 msk starkt kaffe, kallt kaffe.

Gör så här

Mocca frosting (mocca glasyr)

  1. Ta fram en skål och blanda ihop florsocker och kakao!
  2. Tillsätt det mjuka smöret och vaniljextraktet – rör om!
  3. Häll gradvis i det kalla kaffet tills glasyren får önskad konsistens.
  4. När glasyren har fått rätt konsistens så kan du frosta dina mocca cupcaksen med glasyren – du kan lägga så mycket du vill!

The post Frosting mocca appeared first on Cupcakes.se.

Frosting mocca

Frosting mocha  – ett härligt recept på frosting mocca (chokladglasyr med mocca smak) som du kan använda till mocca cupcakes, choklad cupcakes eller någon annan ch0kladkaka !

Helt underbar frosting och perfekt för dig som både gillar choklad och kaffe! Nu kan du avnjuta smarriga cupcakes med mocca frosting!

Ingredienser

Frosting mocca

(räcker till ca 12 cupecakes)

  • 5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör, mjukt
  • 1/4 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
  • 2 – 3 msk starkt kaffe, kallt kaffe.

Gör så här

Mocca frosting (mocca glasyr)

  1. Ta fram en skål och blanda ihop florsocker och kakao!
  2. Tillsätt det mjuka smöret och vaniljextraktet – rör om!
  3. Häll gradvis i det kalla kaffet tills glasyren får önskad konsistens.
  4. När glasyren har fått rätt konsistens så kan du frosta dina mocca cupcaksen med glasyren – du kan lägga så mycket du vill!
Mocca Cupcakes

MoCupcakes med mocha cha Cupcakes – ett härligt recept på mocca cupcakes – eller choklad cupcakes med mocca smak!

Helt underbara och perfekt för dig som både gillar choklad och kaffe!

Nu kan du avnjuta en kopp kaffe med härliga cupcakes med mocca frosting! 

Ingredienser

Cupcakes mocca

  • 3,5  dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl bryggkaffe, kallt bryggd kaffe
  • 1 dl olja
  • 2 ägg
  • 3 tsk äppelcidervinäger
  • 3 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)

Frosting mocca

  • 5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör, mjukt
  • 1/4 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
  • 2 – 3 msk starkt kaffe, kallt kaffe.

Gör så här

Mocca cupcakes

  1. Ta fram en stor skål, rör samman de torra ingredienserna mjöl, kakao, bakpulver  och salt.
  2. Ta fram en annan mindre skål, blanda  ihop strösocker, kaffe, olja, ägg, äppelcidervinäger och vaniljextrakt. Rör ihop tills det är bra blandat!
  3. Tillsätt de torra ingredienserna i den stora skålen med de våta ingredienserna och rör tills det blir en bra blandning och muffinssmet.
  4. Ta fram din cupcakesbakform i plåt och fyll med cupcakesformar i papper.
  5. Fyll cupcakesformarna med 2/3 av cupcakessmeten.
  6. Grädda i 180 ° C i ca 20 – 25 minuter eller tills en tandpetare kan införas i mitten av en cupcake och den kommer ut ren utan att smet fastnar på den.
  7. När cupcaksen är färdiggräddade – låt cupcaksen svalna i 10 minuter i muffinsbakformen.
  8. Ta sedan bort cupcakes från bakformen och låt de svalna ordentligt på ett galler.

Frosting mocca

  1. För att göra moccaglasyren, blanda florsockret och kakaon, tillsätt smöret och vaniljextraktet och häll gradvis i kaffet tills glasyren får önskad konsistens.
  2. Frosta de kylda cupcaksen med glasyren såsom önskas.

Cupcakes dekoration

Om du vill så kan du dekorera dina cupcakes med strössel, exempelvis chokladströssel

The post Mocca Cupcakes appeared first on Cupcakes.se.

Mocca Cupcakes

MoCupcakes med mocha cha Cupcakes – ett härligt recept på mocca cupcakes – eller choklad cupcakes med mocca smak!

Helt underbara och perfekt för dig som både gillar choklad och kaffe!

Nu kan du avnjuta en kopp kaffe med härliga cupcakes med mocca frosting! 

Ingredienser

Cupcakes mocca

  • 3,5  dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl bryggkaffe, kallt bryggd kaffe
  • 1 dl olja
  • 2 ägg
  • 3 tsk äppelcidervinäger
  • 3 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)

Frosting mocca

  • 5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör, mjukt
  • 1/4 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
  • 2 – 3 msk starkt kaffe, kallt kaffe.

Gör så här

Mocca cupcakes

  1. Ta fram en stor skål, rör samman de torra ingredienserna mjöl, kakao, bakpulver  och salt.
  2. Ta fram en annan mindre skål, blanda  ihop strösocker, kaffe, olja, ägg, äppelcidervinäger och vaniljextrakt. Rör ihop tills det är bra blandat!
  3. Tillsätt de torra ingredienserna i den stora skålen med de våta ingredienserna och rör tills det blir en bra blandning och muffinssmet.
  4. Ta fram din cupcakesbakform i plåt och fyll med cupcakesformar i papper.
  5. Fyll cupcakesformarna med 2/3 av cupcakessmeten.
  6. Grädda i 180 ° C i ca 20 – 25 minuter eller tills en tandpetare kan införas i mitten av en cupcake och den kommer ut ren utan att smet fastnar på den.
  7. När cupcaksen är färdiggräddade – låt cupcaksen svalna i 10 minuter i muffinsbakformen.
  8. Ta sedan bort cupcakes från bakformen och låt de svalna ordentligt på ett galler.

Frosting mocca

  1. För att göra moccaglasyren, blanda florsockret och kakaon, tillsätt smöret och vaniljextraktet och häll gradvis i kaffet tills glasyren får önskad konsistens.
  2. Frosta de kylda cupcaksen med glasyren såsom önskas.

Cupcakes dekoration

Om du vill så kan du dekorera dina cupcakes med strössel, exempelvis chokladströssel

En riktig amerikansk äppelpaj

En riktig amerikansk äppelpaj på amerikanarnas vis, dvs en amerikansk äppelpaj med lock över äppelpajen. Ingredienser, pajdeg (8 portioner) 5 dl vetemjöl 200 g smör ½ dl kallt vatten 1 ägg Ingredienser, pajfyllning 6-8 äpplen* 1 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker rivet skal av ½ citron 1 ½ tsk malen kanel 2 krm malda … Continue reading En riktig amerikansk äppelpaj

Inlägget En riktig amerikansk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med smuldeg

Äppelpaj med smuldeg – ett enkelt recept på äppelpaj gjord på smuldeg -en äppelpaj med smuldeg helt enkelt! Ingredienser äpplen kanel 150 g margarin 2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Gör så här Smörj och bröa en pajform. Skala, kärna ur och klyfta äpplen och lägg i formen så … Continue reading Äppelpaj med smuldeg

Inlägget Äppelpaj med smuldeg dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med vaniljsås i pajen

Äppelpaj – en fantastiskt god äppelpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga äppelpajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande äppelpaj så är denna äppelpaj variant den solklara vinnaren! Självklart är det med hemmagjord vaniljsås i äppelpajen. Paj med botten och lock. Pajdeg Blanda 4 dl vetemjöl med 150 … Continue reading Äppelpaj med vaniljsås i pajen

Inlägget Äppelpaj med vaniljsås i pajen dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med kesella
Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Ingredienser Pajsmulor: 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 125 g smält smör Pajdeg: 1 dl filmjölk 1 ägg Fyllning: 1 burk (250 g) kesella 1 dl socker 1 ägg [...]