Fisktillbehör
Idag har januaris budgetvänliga kålrecept kommit till en varm stuvning.
Rödkål är inte bara vacker, den är både väldigt god och nyttig också.
Som alla mörkröda grönsaker, frukter och bär innehåller rödkålen mycket antioxidanter och fibrer.
För dig som har känsligt blodsocker är alla kålformer riktigt bra, innan insulinet kom var just stuvad kål den mat som rekommenderades till diabetiker.
Här kan du läsa mer om varför rödkål och andra kålväxter är så bra för vår hälsa.
Stuvad rödkål 2 port
½ liter strimlad rödkål
3 msk smör
1 dl grädde/kokosgrädde
1 msk äppelcidervinäger
Salt och peppar
2 msk finhackad dill, gräslök eller persilja
Stek den strimlade rödkålen några minuter i smöret, utan att få färg.
Krydda och häll på vinägern, låt koka in en liten stund.
Häll på grädde, koka upp och låt puttra i fem minuter.
Rör ner det hackade kryddgröna strax innan serveringen.
Servera stuvningen till stekt lax, viltfångad är den bästa om du kan få tag på det.
Här en bild från senaste veckan här i Alanya, en av väldigt få med sol.
Maken till kall och blöt inledning på året har vi aldrig haft tidigare på våra 16 vintrar här.
Det är ordentligt med snö i bergen runt stan, som du kan se bakom fyrtornet.